Noord-Koreaanse test geslaagd. Gestoorde Kim Jong-Un waarschuwt VS: “Amerika ligt binnen ons bereik!”

Het is tijd om de internationale gemeenschap te verenigen tegen Noord-Korea.

De gestoorde dictator van Noord-Korea wordt met de dag gekker:

Noord-Korea claimt dat de rakettest die zondag is uitgevoerd, was bedoeld om te testen of de raket ‘een grote, zware’ kernkop kan dragen. Volgens het staatspersbureau KCNA was de test een succes en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un waarschuwde de Verenigde Staten dat Amerika ‘binnen bereik’ ligt.

 

Een ballistische raket (ICBM) bereikt normaal gesproken een hoogte van 1.200 kilometer. De raket die Noord-Korea dit weekeinde afvuurde steeg naar een hoogte van 2.000 kilometer. Daarmee hebben de Noord-Koreanen een raket in handen die op termijn mogelijk Amerika kan bereiken.

En dat ook nog eens met een kernkop erop.

Aangezien het Noord-Koreaanse regime totaal gestoord is zit er maar één ding op: er moet ingegrepen worden. Dat kan en moet voordat Kim Jong-Un daadwerkelijk een kernkop op een goed werkende raket heeft gezet… wat betekent dat er de komende maanden in actie moet worden gekomen. Anders is het namelijk gewoon te laat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. meanstreak2099

  die word ook met de dag gekker, zou hij familie zijn van sylvana?

 2. Peter Selie

  De schaduw regering heeft Trump opdracht gegeven om de ideologische aartsvijand Noord-Korea flink de stuipen op het lijf te doen jagen, door met veel machtsvertoon en power-play op te stomen naar de Noord-Koreaanse wateren. Marionet Trump en Deep State hebben hun hand overspeeld, de enige mogelijkheid om Kim Jong-un op andere gedachte te brengen is, een oorlog te starten die n.m.m. niet met conventionele middelen te winnen is, alleen een paar nukes kan een einde aan het schofterige bewind maken. Ach wie weet trekken de Yankees weer eens een konijn uit de hoge hoed in 1964 toen het incident in de Golf van Tonkin zich afspeelde, misschien bijt Kim Jong-un in het aas.

 3. Sniper666

  Huh 2000 kilometer hoog? De meeste ICBM’s zitten op 1200 km.

 4. Peter Selie

  Donald Trump heeft aangegeven dat alle opties op tafel liggen bij het oplossen van het Noord-Koreaanse probleem, waaronder diplomatie en geweld, maar Stephen Hoadley, universitair docent politiek en internationale betrekkingen aan de universiteit van Auckland, zei dat er is géén militaire oplossing is voor deze crisis. De militaire optie is eenvoudigweg niet haalbaar, omdat de Noord-Koreanen zich tegen eventuele aanvallen verdedigd zijn. Ze hebben een groot aantal versterkte militaire installaties verspreid over hun land. Ze zijn vastberaden om te vechten. Voor de Verenigde Staten met al zijn militaire middelen is dit misschien geen goede optie. Een chirurgisch uitgevoerde aanval zou volgens Hoadley niets bereiken, behalve dat de Noord-Koreanen zelfs gekker worden zei hij. In feite zijn alle strafmaatregelen slecht, voegde hij eraan toe. Een militaire optie kan leiden tot groot verlies van mensenlevens, terwijl extra economische sancties waarschijnlijk de Noord-Koreaanse burgerbevolking zonder voedsel en brandstof komen te zitten. Daarnaast bevind Zuid-Korea nog steeds binnen handbereik van de Noord-Koreaanse artillerie en korteafstandsraketten. Dat gaan niet weg, zei Hoadley, die op deze extra uitdagingen wees. Zou de mogelijkheid bestaan dat Zuid-Korea zelf naar de nucleaire wapen grijpt? En als de Zuid-Korea nucleaire wapens krijgen, zouden de Japanners dan dezelfde route volgen? Zouden de spanningen zo erg oplopen dat er een nucleaire impasse ontstaat, die de huidige conventionele wapens overbodig maken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.