Politie: Criminelen kunnen gewoon hun gang gaan

Uit onderzoek van de politieacademie in Apeldoorn blijkt dat een meerderheid van de wijkagenten in Nederland zegt dat criminelen hun gang kunnen gaan. Ze wanen zich onaantastbaar en hen wordt geen strobreedte in de weg gelegd. Tja, dat is natuurlijk logisch na tientallen jaren uitkleden van de politie. Daarnaast kwam ook nog eens de reorganisatie naar een Nationale Politie. Dit sterk stukje wensdenken en geloof in magie moest ervoor zorgen dat de politie sterker werd en beter georganiseerd.

Het onderzoek zegt juist dat er niet alleen gefocust moet worden op de agenten in uniform, maar juist meer naar rechercheurs. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Je kan wel alleen maar agenten hebben, maar om grote criminelen op te sporen en op te pakken heb je gewoon rechercheurs nodig. Criminelen afluisteren, schaduwen, sporen nagaan. Dat kunnen agenten niet, want die hebben daar helemaal niet de tijd voor.

Het wordt allemaal wel heel frustrerend nu. De politie had en heeft jarenlang te weinig geld en middelen, daarop komt de rampzalige Nationale Politie, dan worden ook nog eens foute criminaliteitscijfers gegeven, ICT-projecten bij de politie kosten miljoenen extra en dan nu komt ook nog boven water dat criminelen rustig hun gang kunnen gaan. Je vraagt je soms wel eens af wat voor incompetente mensen achter de draaiknoppen zitten dat tientallen jaren op dit dossier wanbeleid wordt gepleegd. De agenten zien de criminelen rondzweven en kunnen er niets tegen doen. Dat is nog wel het allerergste.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Sniper666

  Je zal maar agent zijn tegenwoordig…

 2. loritta

  Ja, inderdaad en dan ook nog een slechte wapen training krijgen!

 3. Seneca

  Ik denk dat het ‘gutmensch’ syndroom gepaard aan de smerige linkse denkwijze die in dit landje heerst, nu pas justitie (beter aangeduid als niet-justitieel) parten gaat spelen. Hoeveel doofpotaffaires zijn er niet geweest in en rondom dit departement? Kijk eens naar de verantwoordelijke ministers die in de loop der tijden daar de scepter hebben gezwaaid, wat een verschrikkelijk brandhout! Nu wordt het nog een graadje erger: vrouwelijke politieagenten mogen, een hoofddoek om hun geloof tot uiting te brengen, dragen. Verleden week was ik in Maleisië; leuke toetjes hebben die vrouwelijke agenten en het staat DAAR charmant. Maar NL is toch geen islamitisch land of inmiddels toch wel? Moet er dan nu echt een burgeroorlog uitbreken om een beetje gezond verstand in die ongelooflijke botte linkse klote koppen te rammen?

  1. corfo

   Seneca.
   Goed verwoord en ook nog eens geheel juist !
   Deze week een buurman (ex-politieagent) gesproken; hij kwam juist van een z.g. Open dag bij de plaatselijke politie. Zijn verhaal : “Oh oh, wat hebben ze toch prachtige spullen, veel beter als enkele jaren geleden; wat ze allemaal niet kunnen tegenwoordig!”
   Vroeg ik hem : “Is het z.g. oplossingspercentage ook verbeterd ?” Toien droop hij maar af, zonder antwoord te geven. Kletsverhaaltjes over uitrusting, opleidingen enz. bij de politie ? Stelt geen moer voor, helemaal niks. Bla bla bla !! Om de mensen zand in de ogen te strooien.

 4. Verlazques

  Nog maar eens. In het Duitse Nord Rhein Westfalen, ligt achter Arnhem, en is vergelijkbaar qua inwoners met Nederland, wordt meer dan 75 procent van de misdrijven opgelost. In Nederland slechts 20 procent. Men begrijpt nog steeds niet dat de politie in Nederland een farce is. Leuke snoepreisjes, koffie drinken, nieuwe auto’s kopen zijn ze goed in, maar problemen oplossen zijn ze niet voor aangenomen, Oh ja, belediging voor een ambtenaar in functie, dat is een misdaad. Daar treden ze tegen op. Als je die programma’s op de TV ziet. zoals blik op de weg, dan krijgen die mensen altijd donderpreken van hier tot Tokio, maar zelf auto rijden kunnen ze niet. Ze hebben de meeste verkeersongelukken per jaar, meer dan 8000. Maar dat mag je niet zeggen.

  1. corfo

   Verlazques.
   Het is erger dan u voorstelt.
   Politieagenten vliegen de gehele wereld (Amerika, Australië, Canada en zelfs China)over om elders bijv. een computerprogramma te “bestuderen” om te bekijken of dat programma nuttig zou kunnen zijn in NL. In geen enkel geval is zulks gebleken, maar de vluchten blijven gewoon doorgaan; allemaal weggegooid geld, maar ja, enkele “hoge pieten” hebben op die manier een geweldige “baan”. En zo zijn er legio voorbeelden van grote verspilling binnen de politie-organisatie.

 5. corfo

  Sinds de eerste z.g. reorganisatie bij de politie, Gemeente- en Rijkspolitie ineen schuiven, zijn er problemen, die reorganisatie is niet goed gegaan. Maar toch wordt er sinds een aantal jaren “gewerkt” aan een z.g. Nationale Politie. Geen enkele politie-ambtenaar weet nog waaraan hij zich te houden heeft, waar hij wordt geplaatst enz. Bovendien daalt al jaren lang de bereidheid tot het doen van aangifte bij de bevolking. Het e.e.a. heeft de arbeidsvreugde dij de politie niet verhoogd; integendeel zelfs als de agent leest dat er binnenkort waarschijnlijk agenten met stofdoeken op hun hoofd door Amsterdam slenteren in hun clowneske uitmonstering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.