Racismeroepend DENK heeft de prioriteiten op orde: ‘Maak discriminatie tot hoofdthema formatie!’

How about ‘no’?

Wat zijn de grootste problemen waar Nederland op dit moment mee te maken heeft? U weet wel, dié thema’s waar de gemiddelde Nederlander ’s nachts van wakker ligt. Is dat het gebrek aan werkgelegenheid, die nog steeds niet is wat ze al was? Of misschien het feit dat onze dochters, vrouwen en zussen nauwelijks nog over straat kunnen zonder minstens drie keer voor hoer uit te worden gescholden? Of wacht: is het dan toch gewoon dat terroristen op elk moment, overal in dit land zouden kunnen toeslaan?

Nee, dat zou natuurlijk allemaal véél te kortzichtig zijn. Want wat heb je er nou aan niet opgeblazen, overgereden of uitgescholden te worden als je in het dagelijkse leven telkens wordt gediscrimineerd? Als je naar… eh, als.. Ja wanneer eigenlijk?

Nederland weet het niet, maar Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en de rest van het racismeroepende DENK lijken het wel te weten. En hoewel ze ons niet hebben weten te verlichten, zijn ze in ieder geval heilig overtuigd dat dit hét belangrijkste thema van nu is. Migratie, klimaat, economische zaken: dat is vast allemaal héél erg belangrijk, maar lang niet zo cruciaal voor het draaien van dit land als het tegengaan van discriminatie en racisme natuurlijk! Geen idee welke discriminatie de DENK’ers het hier over hebben, maar ze zijn heel zeker van hun zaak in de brief die ze aan verkenner Schippers stuurden:

Oftewel: vergeet al die gekkigheid rondom andere onderwerpen: dít moet het onderwerp van de formatiebesprekingen worden! Toegegeven, dit biedt natuurlijk wel een heel ander spectrum aan opties voor een formatie. Het is namelijk niet heel lastig om genoeg partijen te vinden die zo het Sinterklaasfeest de deur uit zouden trappen voor wat politiek gewin, of Kerst met alle liefde zouden inwisselen voor het Suikerfeest als ze dat bij de volgende verkiezingen wat extra stemmen zou opleveren vanuit islamitische hoek. Laat staan dat ze moeilijk zouden doen over iets als hoofddoekjes bij de Amsterdamse politie. Ik zie mogelijkheden!

Ja, het is wel duidelijk dat men de prioriteiten bij DENK niet bepaald op orde heeft. In plaats van dat men zich daar bezig gaat zitten houden met het bekokstoven van (hun versies van) oplossingen voor de enorme problemen die we hebben, gaan ze liever verder met wat symboolpolitiek in de vorm van discriminatiebestrijding en toegang tot onderwijs – want er staat natuurlijk in de grondwet dat migrantenkinderen niet naar school mogen ofzo. Triest, maar misschien is het maar beter zo: des te eerder Nederland ziet dat er in het parlement van dit land geen ruimte verspild moet worden aan dit soort onruststokers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Isolde

  Racisme en discriminatie wordt natuurlijk vooral als een probleem gezien door de slachtoffers ervan en niet door de daders. Voor die mensen wil DENK opkomen.

  1. Vabis

   Men wordt logischerwijze met de dag racistischer, en de oorzaak daarvan ligt toch echt bij dat allochtone geteisem zelf.

   1. corfo

    Vabis.
    Geheel met u eens.
    Een groot deel van de bevolking walgt al enige tijd van al die parasieten in óns land; het enige wat zij doen is : eisen, eisen en nog eens eisen !!
    Vraag de christenen in islamitische staten eens naar hun ervaringen in die landen, u zal versteld staan.
    Het discrimineren zit bij die parasieten in hun DNA.
    Z.s.m. grenzen sluiten en géén dubbel paspoort meer geven.

    1. Marija

     Helemaal met u eens.
     Maar hoe krijgen wij dat voor elkaar?
     Het land loopt al over van al dat tuig van de richel.

    2. Isolde

     Corfo illustreert op pijnlijke wijze het racisme waar ik het over heb. Meer bewijs lijkt me niet nodig.

     1. Sniper666

      @ Isolde

      U heeft géén enkel idee waar u over praat. Ik heb jaren tussen de allochtonen gewerkt. Turken haten Marokkanen. Marokkanen haten Hindoestanen en ga zo maar door. Allochtone bevolkingsgroepen discrimineren onderling dat het een lieve lust is. Dat mag allemaal wel omdat ze een kleurtje hebben. Maar o wee als een witte iets zegt over een gekleurde medemens.. Dan is het kromzwaard meteen paraat. Ga toch fietsen.

     2. Isolde

      Sniper, je uitlatingen tonen een racistsich wereldbeeld. Je illustreert slechts wat ik hier beweer.

     3. Sniper666

      @ Isolde

      Mijn uitlatingen illustreren een absoluut realistisch wereldbeeld, hetgeen u ontbeert.

   2. Isolde

    Racisme is niet afhankelijk van de slachtoffers van racisme maar zit in de psyche van de racist. De redenering dat het slachtoffer de schuld en oorzaak is is een psychologisch defensiemechanisme: antisemieten menen ook dat de Joden hun gevoelens van angst en haat veroorzaken.

    Als men even logisch nadenkt ziet men dat dit een drogreden is.

    1. Sniper666

     @ Isolde

     Dat gaat alleen op voor echte slachtoffers. Niet voor een islam bevolkingsgroep die alleen maar eist, aanslagen pleegt, provoceert, neemt&neemt&neemt en haar doctrine aan het gastland wil opdringen.

     Als u even nadenkt ziet u zelf in dat uw commentaar weer bestaat uit PvdA-achtig draaien draaien draaien.

   3. Kees

    Dat is dan geen racisme Vabis, maar logisch handelen op grond van feiten. Doe ik ook. Ons gezinnetje is 7x slachtoffer geweest van een misdrijf, 7x door allochtonen.

    1. Isolde

     De nazi’s vonden ook dat ze heel rationeel handelden: de Joden vormden in hun ogen een grote bedreiging.

     1. Sniper666

      @ Isolde

      Slap weer, onnodig en zielig, de nazi kaart trekken.

     2. Isolde

      Ik leg de trieste logica van racisten bloot, Sniper. Ik begrijp heel goed dat je daar geen inhoudelijk weerwoord op hebt.

     3. Sniper666

      @ Isolde

      U legt helemaal niets bloot. U raaskalt maar wat.

    2. Isolde

     Ik geloof overigens geen woord van uw bewering, Kees.

     1. Kees

      Omdat je ver van de maatschappij woont Isolde, wij zaten er midden in.

  2. ayreonaut

   Dus als ik u goed begrijp heeft DENK het licht gezien en komen ze op voor homo’s, transgenders, vrouwen, en joden.

   1. Isolde

    Ze claimen op te komen voor mensen die het slachtoffer zijn van racisme en discriminatie. Het is een teken aan de wand dat ze daarvoor beduidende electorale steun krijgen en dat komt naar mijn idee omdat racisme en discriminatie veel voorkomt, met name ook op de arbeidsmarkt.

    1. Vabis

     Werkgevers nemen om moverende redenen dat werkschuwe allochtone tuig liever niet aan, maar dit maakt het nog niet tot racisme of discriminatie, je zou wel gek zijn om hen binnen je bedrijf te halen.

     1. Isolde

      Vabis legt uit dat werkgevers zich terecht schuldig maken aan racisme en discriminatie.

      Dit was inderdaad hetgeen te bewijzen viel.

    2. ayreonaut

     Ten aanzien van de arbeidsmarkt klopt dit inderdaad, het zal voor een blanke Nederlander moeilijk worden om aangesteld te worden binnen het Amsterdamse politiekorps. Ten aanzien van de claim op te komen voor de slachtoffers van racisme en discriminatie en daarvoor breed electorale steun krijgen, non argument, dan had Artikel 1 meer steun gekregen.

     1. Isolde

      Het racisme op de arbeidsmarkt betreft niet de blanke Nederlanders.

      http://www.nu.nl/politiek/4216613/tweede-kamer-luidt-noodklok-discriminatie-arbeidsmarkt.html

     2. Sniper666

      @ Isolde

      Ach man(/v), de keurige allochtonen uitgezonderd, maar de meesten zijn nog niet in staat netjes gekleed en gemanierd en op tijd op een sollicitatie te verschijnen. Zelf allemaal meegemaakt.

     3. Isolde

      @Sniper,

      De meeste allochtonen worden, als ze zich met hun eigen naam voorstellen, niet eens voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd.

      U weet werkelijk niet waarover u praat.

     4. Sniper666

      @ Isolde

      Hou toch op met die onzin. Als ze zich netjes voorstellen etc. zoals iedereen in Nederland komen ze gewoon aan de bak.

 2. TheGrimReaper

  Is er nu werkelijk NIEMAND die het slappe (linkse) gebazel van “Isolde” moe wordt??

  1. Isolde

   Heel veel mensen hier worden heel erg moe van opinies die niet stroken met het eigen wereldbeeld.
   Het is een raadsel wat ze hier komen doen.

 3. TheGrimReaper

  …en speciaal voor Isolde, nog even DEZE: https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/02/kuzu-biedt-geen-excuses-aan-voor-artsen-uitspraak

  Het enige waar deze DENK-sultan goed voor is, is het zaaien van haat en angst voor de autochtoon.
  En ondertussen zichzelf EN een hele bevolkingsgroep maar in de slachtofferrol gooien…
  ZUM KOTZEN!!!!!

  1. Sniper666

   @ TheGrimReaper

   DENK is de lange arm van Tayyip Erdogan in Nederland. ‘We’ hebben zelf schuld aan het ontstaan van DENK. Door de poorten wijd open te zetten voor Turken (en vele anderen) en ruimhartig Nederlandse paspoorten aan die groep(en) uit te delen, hebben we deze ellende min- of meer over onszelf uitgeroepen.

   1. Isolde

    We hebben al decennia te maken met grote groepen allochtonen zonder dat die reden zagen eigen partijen op te richten. Die behoefte is ontstaan na het toenemende racisme van Wilders c.s. We hebben DENK dus inderdaad zelf gecreëerd door allochtonen tot verzet te dwingen.

    1. Mars020

     @Isolde, linkse figuren zij werkelijk meesters in het verdraaien van feiten. Als er geen agressieve moslims waren, dan was een partij als de PVV niet nodig geweest. Voordat ons landje overspoeld werd met moslims, bestonden dit soort partijen niet eens. Als je een tijdje tussen moslims hebt gewoond, dan begrijp je dat pas. Niemand wordt geboren als racist. Maar als je jarenlang tussen die mafkezen hebt gewoond en je woonwijk ieder jaar achteruit ziet gaan, dan krijg je vanzelf een bloedhekel aan die gasten. Iedere buurt waar veel moslims komen wonen is het een grote teringzooi op straat. Overal schotels, vuilnis, hangtuig, lawaai enz.
     Zolders en boxen worden opengebroken, trappenhuizen worden als opslag gebruikt en de hele dag lopen die gasten te schreeuwen.
     Het is dus helemaal niet zo vreemd, dat mensen met verstand op Geert Wilders gaat stemmen.

     1. Sniper666

      @ Mars020

      Isolde is van de PvdAllochtonen. Dat verklaart alles.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.