Rechts geweld? Nee, links terrorisme!

Ook gisteren was het weer raak. Politieagenten werden in Parijs bekogeld met molotovcocktails door lieden die, naar vermoeden, niet werken terwijl zij keurig op de Dag van de Arbeid in uniform paraat stonden voor het land en volk. Het verbaast menigeen weinig meer, maar mij wél.

De antifa, die ik bewust als “antifa” zal noemen in plaats van “anti-fascisten”, waren ook hier weer in vol ornaat aanwezig. Als handelsmerk hullen zij zich in zogeheten black bloc om onherkenbaar te zijn. Hier waren het molotovcocktails, maar er zijn ook plannen opgedoken over het slaan met verborgen waterpomptangen en er bestaan grote onduidelijkheden over wie er met granaten aan het smijten was bij een protest in Berkeley. Over de schade en vernieling bestaat echter geen twijfel, hier heeft de zwart-gehulde meute een monopolie op.

Zelfs als wij het geweld negeren, of beweren dat dit acties door eenlingen zijn, dan blijft er een grote portie aan intimidatie over. Zo verschijnen leden van een “antifa gun club” met nepgeweren bij een rally. Hierop aangesproken reageert de “gun club” met een propaganda-esque intimidatiefilmpje welke verscheidene (wederom gemaskerde) leden toont die, dit keer met echte geweren, hun woede botvieren op wat objecten.

Een aardig gegeven is dat deze groep, die zich als “anti-fascistisch” prijst, sterke parallellen vertoont met het fascistisch gedachtengoed. Zo is één van de kenmerken van fascisme het monddood-maken van de oppositie, iets dat wij zien terugkeren in de antifa-protesten die worden opgezet om sprekers het spreken onmogelijk te maken. Hiernaast is het volledig reguleren van industrie en handel een onmisbaar onderdeel van zowel het fascisme als het communisme, waarvan de laatstgenoemde onlosmakelijk verbonden is met antifa. Deze staat zelfs geëtaleerd in het logo, gegoten in de rode vlag.

Hoog tijd om dit beestje bij de naam te gaan noemen. Het plegen van geweld, of het uitoefenen van ernstige dreiging met een politieke reden is namelijk de klassieke definitie van terrorisme. Zij, die zich vrijheidsstrijders wanen, perken de hard-verworven vrijheden in door agressie en intimidatie jegens eenieder die zij als dissident beschouwen. Laat het bij deze duidelijk zijn: antifa is een terroristische groepering, en verdient dus niks anders dan verontwaardiging en afschuw.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. van Urk

  De antifa is een bepaalde groep die in opdracht en in georganiseerd verband tegenstanders van de opdrachtgever fysieke schade toebrengt door ze te intimideren, mishandelen, beroven of in het ergste geval te vermoorden. Met andere woorden: Van een vreedzame linkse protestorganisatie gemetamorfoseerd in een ordinaire criminele knokploeg.

  1. Peter Selie

   Juist van Urk, sommige instellingen, in dienst van de politie of een geheime dienst die maken gebruik van deze lieden, vaak door hen als een infiltrant of als agent provocateur tussen de demonstranten van rechtse signatuur te laten mengen en zo geweld uitlokken, zodat de politie, ME er met de lat er overheen kan meppen.

  2. Kodi

   Sponsored by Soros

 2. Peter Selie

  “De nieuwe fascisten zullen zich antifascisten noemen”. Van wie dit citaat ook afkomstig is/was, beter kan het niet gezegd worden mijns inziens.

  1. Skippybal

   En zo is het Peter!

 3. HaZ

  En daarbij, ik zie geen verschil meer in optreden tussen antifa tuig, turkse relschoppers en marokkaans riftuig. Dus als we ze dan toch een naam moeten geven…..Terroristen !

  1. corfo

   HaZ.
   Helemaal met u eens.
   Valt het u ook niet op dat er (nog) geen enkele reactie komt van de op dit forum bekende extreem linkse “wereld verbeteraars” ? Door hen, én door onze “leiders” is óns land totaal naar de kl.ten geholpen. Ze hebben één en ander pas in de gaten als ze verplicht in een lange jurk moeten lopen en hun vrouwen totaal met lappen bedekt, hun inkopen gaan doen bij Albert Heijn.

 4. Thomas1Percent

  In opdracht van GroenLinks en SP!

  1. Skippybal

   Neem D66 er ook maar bij…. links is het probleem niet, het zijn de progressieven!

   1. Kodi

    Je kan ze beter de regressieven noemen in plaats van de progressieven. Heel lang geleden bracht links nog wel eens iets progressiefs voort. Thans is links geheel gedegenereerd tot regressief.

 5. Isolde

  Links terrorisme bestaat sedert de Baader Meinhof groep nauwelijks in Europa en het aantal slachtoffers is hoogstens op een hand te tellen.
  Rechts terrorisme is wel een groot gevaar en kostte vele honderden doden. http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

  En dan zwijgen we nog over Breivik.

  1. Ariel

   Hoi Isolde. Nice to meet you.
   Maar hoe wil jij het geweld in Frankrijk dan wel benoemen? Jongelui die uit zijn op relletjes en vechtpartijen ?

   1. Isolde

    Nee, Ariel, dat is tuig van de richel. Jongelui die op zoek zijn naar avontuur en iets hebben uit te vechten met hun ouders.

    Met het grootschalig geweld van extreem-rechts heeft het echter niets te maken.

    1. Floris

     Wim ziet slechts de binnenkant van z’n oogkleppen.

     1. Kodi

      Wedden dat hij daarbij dan ook nog hard schreeuwt “Ik zie ik zie wat jij niet ziet”?
      Hoe dom wil je het dan hebben? Want wiens blikveld is begrensd door de binnenkant van zijn oogkleppen is verre van een visionair.

    2. Kodi

     Je gaat al vooruit. Een eerder noemde je deze links-fascisten die geen enkel middel schuwen om een ieder die niet hun dramdwang onderschrijft de mond te snoeren nog demonstranten (http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=23&t=26127#p424201), als waren het mensen die daadwerkelijk gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting. Dat lijkt me nou niet van toepassing op deze links-fascisten, want links-fascisten hebben het niet op vrije meningsuiting.

   2. Kodi

    Isolde, is dat niet die ene gewezen trol Boudewijn Abma die met de staart tussen de benen van FFI is gevlucht?

  2. sbsboers

   Hoi Isolde, de schrijver hier.

   Je noemt Breivik, een bewezen eenling. Hiernaast zet je een goed-georganiseerde club (die zelfs bijeenkomsten houdt met lessen waarin er geleerd wordt hoe het beste herrie te schoppen) weg als “tuig van de richel”, maar verder benoem je niet de organisatie.

   De rode draad door dit artikel heen is immers het bestempelen van antifa als terroristische groepering. Zonder te discussieren over wie de grootste boeman is hoop ik het eens te kunnen zijn dat dit politiek-gemotiveerde geweld niet in het straatbeeld thuis hoort.

   Als ik daadwerkelijk een vergelijking tussen links en rechts had willen maken had ik wel een voorbeeld van rechts geweld gegeven, dit was niet de kern van het artikel.

  1. Kodi

   Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

   zo 5.02.17 11:15

   by Uri van As

   Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

   Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

   Fascisten
   Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

   Superioriteit
   Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

   Diversiteit
   Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

   Geïndoctrineerd
   De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

   Franse revolutie
   Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

   Potentaten
   Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

   Utopisme
   Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

   Ophitsing
   In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

   Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

 6. Kodi

  Churchill was een groots visionair, zijn tijd ver vooruit.

  https://pbs.twimg.com/media/CxtJ8eBWIAAC7Es.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.