Rechts geweld? Nee, links terrorisme!

Geen categoriemei 03 2017, 14:30
Ook gisteren was het weer raak. Politieagenten werden in Parijs bekogeld met molotovcocktails door lieden die, naar vermoeden, niet werken terwijl zij keurig op de Dag van de Arbeid in uniform paraat stonden voor het land en volk. Het verbaast menigeen weinig meer, maar mij wél.
De antifa, die ik bewust als "antifa" zal noemen in plaats van "anti-fascisten", waren ook hier weer in vol ornaat aanwezig. Als handelsmerk hullen zij zich in zogeheten black bloc om onherkenbaar te zijn. Hier waren het molotovcocktails, maar er zijn ook plannen opgedoken over het slaan met verborgen waterpomptangen en er bestaan grote onduidelijkheden over wie er met granaten aan het smijten was bij een protest in Berkeley. Over de schade en vernieling bestaat echter geen twijfel, hier heeft de zwart-gehulde meute een monopolie op.
Zelfs als wij het geweld negeren, of beweren dat dit acties door eenlingen zijn, dan blijft er een grote portie aan intimidatie over. Zo verschijnen leden van een "antifa gun club" met nepgeweren bij een rally. Hierop aangesproken reageert de "gun club" met een propaganda-esque intimidatiefilmpje welke verscheidene (wederom gemaskerde) leden toont die, dit keer met echte geweren, hun woede botvieren op wat objecten.
Een aardig gegeven is dat deze groep, die zich als "anti-fascistisch" prijst, sterke parallellen vertoont met het fascistisch gedachtengoed. Zo is één van de kenmerken van fascisme het monddood-maken van de oppositie, iets dat wij zien terugkeren in de antifa-protesten die worden opgezet om sprekers het spreken onmogelijk te maken. Hiernaast is het volledig reguleren van industrie en handel een onmisbaar onderdeel van zowel het fascisme als het communisme, waarvan de laatstgenoemde onlosmakelijk verbonden is met antifa. Deze staat zelfs geëtaleerd in het logo, gegoten in de rode vlag.
Hoog tijd om dit beestje bij de naam te gaan noemen. Het plegen van geweld, of het uitoefenen van ernstige dreiging met een politieke reden is namelijk de klassieke definitie van terrorisme. Zij, die zich vrijheidsstrijders wanen, perken de hard-verworven vrijheden in door agressie en intimidatie jegens eenieder die zij als dissident beschouwen. Laat het bij deze duidelijk zijn: antifa is een terroristische groepering, en verdient dus niks anders dan verontwaardiging en afschuw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten