Rutte: “Interessant” dat VVD-kiezer geen coalitie met GroenLinks wil

Het interesseert hem geen biet.

Je zou denken dat een politicus het toch wel redelijk belangrijk vindt wat zijn eigen achterban van coalitiegesprekken met andere partijen vindt, maar nee, Mark Rutte vindt dat nou juist niet:

Daarmee bedoelt hij natuurlijk: “Het kan me totaal niet boeien.”

Het is een stuitende arrogantie, maar het is helaas ook niets nieuws. Zo gedraagt Rutte zich al sinds jaar en dag. Alleen tijdens en na de verkiezingen van 2010 leek hij enigszins rekening te houden met de wensen van VVD-kiezers. Sindsdien heeft hij die mensen stelselmatig genegeerd… en is daar vervolgens keer op keer voor beloond met verkiezingsoverwinning na verkiezingsoverwinning.

VVD-kiezers hebben dit schrijnende gebrek aan respect vanuit Rutte dus helemaal aan zichzelf te danken. Ze hebben bewezen dat ze totaal niet naar de daden en het gedrag van de man kijken. Hij ruïneert het land bijna door in een coalitie met de PvdA te gaan zitten, maar wordt vervolgens toch weer de grootste bij de verkiezingen. Wat maakt hem het uit dat zijn kiezers nu niets in een coalitie met GroenLinks zien? Als hij het doorduwt vergeten diezelfde kiezers dat toch weer bij de volgende verkiezingscampagne.

Dus ja, het is vreselijk arrogant, maar het is vooral ook heel begrijpelijk. Rutte hoeft nu eenmaal geen rekening te houden met VVD-kiezers. Die zijn toch oliedom.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  ”Interessant” = dat kan mij geen flikker schelen.

  1. hans-e-pans

   Wat interessert M. Rutte nu wel, zijn ego misschien?

 2. Ni28

  Als de VVD nog voor haar idealen wilt uitkomen dan moeten zij Rutte afstoten. Ik vrees alleen dat de VVD idealen niets meer waard zijn.

  1. Blowing Bubbles

   Het is niet wilt maar wil. Als de VVD nog voor haar idealen wil uitkomen dan moeten zij Rutte afstoten. Het gemakkelijkst is om te onthouden dat het eigenlijk altijd “wil” is en nagenoeg nooit “wilt”.

   Inhoudelijk: Rutte werkt prima aan de VVD idealen. (welke niet de mijne zijn overigens) Hij doet dat uitstekend. Het is alleen zo eigenaardig dat zoveel mensen op VVD stemmen die heel andere belangen hebben dan via de VVD idealen te realiseren zijn. Ik vermoed dat ze het verkiezingsprogramma niet eens lezen en dat ze denken “ik heb een hypotheek, dus dan moet ik VVD stemmen”. Ik snap er anders niets van. Realistisch gezien zou volgens mij nog geen 4% van de NL-ers op VVD of D66 moeten willen stemmen…..

   1. Seneca

    @blowing bubbles
    vlijmscherpe reactie en geheel uit mijn hart gegrepen!

    1. Skippybal

     @blowing bubbles ik ben het geheel met u eens, maar zo stemt dit land nu eenmaal.

     Niemand kent de programma’s en loopt gewoon achter de mening van massa-krant “de telegraaf” aan.

     een eigen huis is dan wel een hele belangrijke…kan je de kop kosten als de villa-belasting zou verdwijnen…dus stem je voor de zekerheid maar VVD.
     Helaas is de praktijk dat je stem gaat naar een kunstgras-hockeyveld in wassenaar.

     D66 is nog erger…daar stem je op als je eeeeehhh, eeeeh…het eigenlijk niet weet. In de praktijk gaat je stem
     naar een gratis opknapbeurt van monumentale panden in de amsterdamse binnenstad.

     SP-stemmers idem, gratis geld voor iedereen die minder dan 30.000 euro verdient, maar in de praktijk een aanslag op onze democratie.

 3. Duckday

  De VVD is alleen uit op macht hoogmoed en waanzin Kijk ook eens hoeveel er fout zijn
  Waarom willen ze steeds de post justitie hebben

  1. Kodi

   Om de doofpot af te kunnen blijven dekken? Hoe zit het ook alweer met Joris Demmink?

 4. Guus Geluk

  Alle PVV-kiezers zijn tokkies die als blinde kuddedieren een platte populist achterna lopen.

  Natuurlijk is bovenstaande belediging onwaar.

  Zo is Michaels belediging van alle VVD-kiezers zijn “dom” evenmin waar.
  Het is daarom ook triest dat we op dit straattaal-niveau zitten.

  1. Nederland-op1

   Goed dan, niet alle VVD stemmers zijn dom, behalve degene die denken dat Rutte te vertrouwen is en dat hij staat voor het partijprogramma. Maar hoe zit het dan met de mensen die dat niet denken en die toch op de VVD gestemd hebben? Ik denk toch dat de conclusie dat VVD-kiezers dom zijn juist is.

   1. Guus Geluk

    Niet mee eens. VVD-kiezers stemmen op het programma van hun partij. Waarom is dat precies dom? En Rutte? De wereld is niet alleen voor de VVD en Rutte is er ook niet om het alle VVD-ers naar hun zin te maken. Hij moet een land van meer dan 16 miljoen mensen besturen, een kabinet leiden en Nederland in het buitenland vertegenwoordigen.

    1. HW

     Dit berust ook niet op de waarheid.
     Misschien is er partijprogramma, maar leider Mark Pineukkio liegt en verneukt niet alleen de Nederlanders, maar vooral de VVD stemmers.
     Hij is nu al bezig de smoesjes te verzinnen en de sorry-s te repeteren.
     Het toneelstuk wordt straks na de formatie aan de leden uitgelegd en die zullen wel akkoord moeten gaan, want ze hebben geen inspraak.

     1. Beukman

      @HW
      Kan je effe aanwijzen welke belofte Rutte precies breekt door (oa) met GL te onderhandelen?
      Of zeg je zomaar wat?

     2. Guus Geluk

      Volgens mij heeft een peiling uitgewezen dat het VVD-electoraat juist overweg kan met een combinatie VVD/GL.

      Mensen zijn nog steeds de verkiezingsoverwinning van de VVD niet te boven en hopen daarom dat de formatie knalt. Ik niet, want ik heug me in een goed functionerende regering met competente bestuurders van VVD- en CDA-huize.

  2. ayreonaut

   We passen ons gewoon aan, ten slotte vallen wij schijnbaar onder het “verkeerde” populisme.

 5. Beukman

  Ach, de andere helft is ervoor, en met hen houdt Rutte dus wél rekening. Men kan het niet iedereen naar de zin maken.
  En die ene helft draait wel weer bij; Rutte is een pragmaticus met een visie. Mensen met een visie worden wel vaker niet onmiddellijk begrepen.

  Extra interessant is het feit dat het er Pechtold alles aan gelegen is om in te haken bij de groene impuls, bang als hij is om net als zo’n 15 jaar geleden het progressieve buitenbeentje te worden in een centrum-rechts Kabinet:

  https://www.vn.nl/waarom-pechtold-zo-ontzettend-graag-groenlinks-wil-regeren/

  1. Marija

   Wilders b.v.

  2. Kodi

   CDA wil niet met D’66 en Groen Links. D’66 wil niet met CDA en CU. Het gaat het niet worden met D’66.

 6. poldi

  Rutte heeft het woord “huichelaar” een nieuwe dimensie gegeven. Hij heeft het karakter en de ruggengraat van een natte krant.
  En maar lachen. Je zou haast gaan denken dat iemand die zo dwangmatig veel lacht misschien iets te verbergen heeft, dat het een pose is om iets te camoufleren.
  Maar kennelijk kunnen de Hollandse kiezers maar geen genoeg krijgen van ons lachebekje.

 7. Seneca

  @guusje
  u reageert als de spreekwoordelijke stier op de rode lap als men stelt dat VVD stemmers dom zijn. waarom? heeft u ook vvd gestemd en voelt u zich aangesproken? uw reacties slaan – zoals gewoonlijk – als een tang op een varken. misschien voelt u zich nu ook beledigd door het woord varken?

  1. Guus Geluk

   Waarom? Omdat het een flauwe kul-bewering is en daar reageer ik op. Een grote groep mensen wordt weggezet als zijnde stupide. Bovendien is het hypocriet, want toen Rutte aangaf dat Wilders verkeerd populisme had, was het huis te klein.

 8. Marija

  Mensen met een visie worden wel vaker niet onmiddellijk begrepen: ja zo is dat, ik denk dan aan Wilders.

 9. Sniper666

  We moeten toegeven dat Rutte zo glad is dat-ie er telkens mee weg komt.

 10. HW

  Ik heb nergens in het verkiezingsprogramma van de VVD gelezen, dat er straks belastingverhogingen moeten komen op milieuzaken als auto’s, verpakkingen en vlees etc. en als veronderstelt rechtse partij zou de overheidsbemoeienis verkleind moeten worden, waardoor er eindelijk belastingen verlaagd kunnen worden.
  In Nederland heb ik dit bij de VVD niet meer gezien sinds de jaren 90, toen de VVD voor het eerst met een linkse partij in zee ging.
  Achteraf gezien ook een fiasco. Alles gebaseerd op luchtfietsen en zeepbellen.

  Van Rutte was vanaf het begin bekent, dat hij een links liberaal was en toch is zijn partij achter hem aan gehold.
  In de loop de jaren heeft hij bewezen de Pineukkio van de Lage Landen te zijn, die bereid is sorry te zeggen als het hem in het kader van ontwikkelingen past.
  En deze imbeciel genaamd RR – “Rubberen Rutte” bestuurt ons land.

  In een rechtsstaat mag je deze politicus vergelijken met een meesteroplichter.

  1. Guus Geluk

   Natuurlijk staat zoiets niet in het verkiezingsprogramma, daarom zijn het ook compromissen. De VVD vormt namelijk een coalitie met enkele linkse partijen. Je kunt dan moeilijk krampachtig blijven vasthouden aan wat je zelf wilt.

   Ik heb sterk het gevoel dat bij de DDS-reageerders gewoon de druiven zuur zijn. Wilders doet niet mee en Baudet zit niet aan tafel, dus Rutte moet helemaal stuk. Rutte moet vallen: koste wat het kost.

   1. corfo

    Guus G.
    Ik denk niet dat je deze keer wél gelijk hebt.
    Veel mensen zijn anti Rutte doordat zij het slachtoffer van deze man en z’n “regering” zijn geworden. Deze mensen zullen het idd. niet erg vinden als Rutte zou vallen en ik heb begrip voor die mensen; je zult maar aangewezen zijn op een Voedselbank, of je hulpbehoevende ouders krijgen niet de hulp waarvoor zij jarenlang hebben betaald, of je kunt je ziektekosten niet meer betalen, begrijpt u wel, Guus ? Probeer u eens te verplaatsen in de noden van anderen en blijf niet egocentrisch kletsen.

 11. corfo

  “Een politicus zou inderdaad de mening van zijn achterban wél interessant vinden.
  Uit de opmerking van deze man (Rutte) moge duidelijk zijn dat hij géén politicus is maar een ongelooflijke zwamneus !!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.