Rutte: "Interessant" dat VVD-kiezer geen coalitie met GroenLinks wil

Geen categoriemei 15 2017, 11:00
Het interesseert hem geen biet.
Je zou denken dat een politicus het toch wel redelijk belangrijk vindt wat zijn eigen achterban van coalitiegesprekken met andere partijen vindt, maar nee, Mark Rutte vindt dat nou juist niet:
https://twitter.com/IngeLengton/status/864028213676314624
Daarmee bedoelt hij natuurlijk: "Het kan me totaal niet boeien."
Het is een stuitende arrogantie, maar het is helaas ook niets nieuws. Zo gedraagt Rutte zich al sinds jaar en dag. Alleen tijdens en na de verkiezingen van 2010 leek hij enigszins rekening te houden met de wensen van VVD-kiezers. Sindsdien heeft hij die mensen stelselmatig genegeerd... en is daar vervolgens keer op keer voor beloond met verkiezingsoverwinning na verkiezingsoverwinning.
VVD-kiezers hebben dit schrijnende gebrek aan respect vanuit Rutte dus helemaal aan zichzelf te danken. Ze hebben bewezen dat ze totaal niet naar de daden en het gedrag van de man kijken. Hij ruïneert het land bijna door in een coalitie met de PvdA te gaan zitten, maar wordt vervolgens toch weer de grootste bij de verkiezingen. Wat maakt hem het uit dat zijn kiezers nu niets in een coalitie met GroenLinks zien? Als hij het doorduwt vergeten diezelfde kiezers dat toch weer bij de volgende verkiezingscampagne.
Dus ja, het is vreselijk arrogant, maar het is vooral ook heel begrijpelijk. Rutte hoeft nu eenmaal geen rekening te houden met VVD-kiezers. Die zijn toch oliedom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten