Schandalig: VVD gaat weer de mist in op ethisch vlak

De penningmeester van de VVD-fractie pleit er al een tijd voor: ‘zet deze zaak recht.’ De oud-wethouders van VVD-huize willen daar volgens hem niets van weten. ‘Dissident’ heeft normaal een negatieve lading. Maar bij de VVD ben je als dissident eigenlijk gewoon een held, een klokkenluider. 

Het heeft de grote dagbladen niet gehaald. Toch had het Brabants Dagblad gisteren de moed om over deze zaak te berichten. Jakob Borgesius was in de periode 2010-2014 raadslid voor de VVD in Tilburg. Overal waar de VVD zich manifesteert ontstaan zwendel, fraude en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, dus waarom niet in Tilburg? Bij de VVD in Tilburg zagen ze er volgens het oud-raadslid geen kwaad in om gemeenschapsgeld te gebruiken voor hun politieke campagne. Gelukkig zijn er ook bij de VVD nog eerlijke mensen die vreemde praktijken signaleren en aankaarten, zoals Jakob Borgesius:

De VVD gaf destijds uit de fractiekas een bedrag van ruim 5.000 euro uit aan campagne-activiteiten en online-advertenties. Dat is in de ‘Verordening tegemoetkoming raadsfracties 2011’ nadrukkelijk niet toegestaan.  Partijen die nog niet in de raad zitten zouden anders nadeel ondervinden.

En wat doe je als je iets te melden hebt? Ja, naar je leidinggevende stappen. Of in dit geval: naar de partijtop. Maar daar kreeg Borgesius geen voet aan de grond. Dat verbaast me ondertussen niet meer. Onze eigen minister-president die Henry Keizer de hand boven het hoofd houdt en ‘integer’ noemt is daar een mooi voorbeeld van. Het zou goed zijn voor het imago van de VVD wanneer die partij de bezem eens door haar eigen gelederen haalt. Nóg een kwestie op ethisch of financieel gebied kan Nederlands grootste partij zich toch niet meer veroorloven? De lijst met VVD’ers die de mist in zijn gegaan is volgens mij al lang zat. Waarom bezint de fractievoorzitter zich dan nog op een reactie? Het gaat zo vaak op deze manier bij de ethisch gehandicapte partij: eerst te vuur en te zwaard een frauduleus, corrupt of crimineel lid verdedigen om het imago te redden, waarna betreffende overtreder alsnog op kan stappen. Precies dat nevelige gedoe zorgt voor het corrupte imago van de VVD.

Als het gebruik van geld uit de fractiekas rechtvaardig was geweest zou de VVD-fractie er heel verstandig aan doen om direct met een statement te komen waarin we allemaal kunnen lezen hoe transparant de fractie is omgegaan met publieksgeld. Maar nee, de VVD trekt weer een rookgordijn op. En waar rook is, is vuur. Kom op, VVD! Leg ons uit hoe het zit met die € 5000,- en toon eens leiderschap.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Sniper666

  Zo land de Nederlanders op die smerige fraudeursclub VVD blijft stemmen gaan ze gewoon door met hun hobbies.

 2. Sniper666

  Zo lang de Nederlanders op die smerige fraudeursclub VVD blijft stemmen gaan ze gewoon door met hun hobbies.

 3. Floris

  Voor mij staat het als een paal boven water dat Rutte die rel met Turkije bewust heeft uitgelokt om de verkiezingen te manipuleren. Ben je dan een schoft of niet?

  http://demet.nl/watch.php?vid=804ccae81

  Eigenlijk zouden er alleen al daarom nieuwe verkiezingen gehouden moeten worden.

  We weten inmiddels dat psychopaten de top kunnen bereiken. Ik denk dat een psychiatrische analyse van Rutte alarmerende conclusies op zou leveren.

  1. Isolde

   Voor deze stellige bewering bestaat bewijs noch logica.

   De haat van PVV-ers is groot genoeg om complottheorieeën uit de duim te zuigen maar deugdelijk bewijs zie je nooit.

   1. corfo

    Isolde.
    Afgekeurd op S5 ?

    1. Isolde

     Corfo, je bent te licht voor de inhoudelijke discussie. Ga rustig door met schelden, ik reageer er niet meer op.

     1. Sniper666

      @ Isolde

      En nu is corfo weer te licht, net was het Theo Hiddema. Iedereen is niets i.v.m. uw opgeblazen ego zeker? Zoekt u eens gauw medische hulp!

     2. Floris

      In de ogen van deze megalomane narcist is iedereen die het niet met hem eens is te licht. Hij vindt zichzelf ge-wel-dig.

      Ga eens na: de man is overal uitgekotst, al minstens 10 jaar lang, ligt dagelijks met mensen in de clinch over van alles en nog wat, doet zichzelf voor als beschaafd, maar beledigt mensen aan de lopende band. Wat ben je dan voor mens?

      Daar is maar één antwoord op mogelijk: een psychopaat.

     3. Isolde

      Floris is ook meer bezig met schelden dan met de inhoudelijke discussie. Jammer, maar als hij met andersdenkenden wordt geconfronteerd vliegen bij hem altijd de stoppen door.

  2. Marija

   Nou dat is geen nieuwtje, dat Rutte heeft gemanipuleerd tijdens die Erdogan rel en volop steun genoot van de EU. Had hij die steun niet gehad, dan had hij nooit zo durven optreden tegen Erdogan. Ik denk dat iedereen dat wel door had.

   1. Floris

    Iedereen met gezond verstand, ja. Helaas zijn er in Nederland en op dit blog nogal wat mensen die daar niet over beschikken.

  3. Beukman

   @Floris
   Ach ja, dat was die grappige spagaat: Mark hield die Turkse minister tegen, omdat hij het niet zag zitten dat er in ons land propaganda werd gevoerd voor een referendum dat her en der schuurde met onze eigen democratische waarden, en wiens bezoek bovendien vermoedelijk een hoop heisa en rellen zou gaan veroorzaken onder de Nederlandse Turken: kans op verstoring van de openbare orde dus.

   Ikzelf was het niet met Mark eens (om principiële redenen) maar een grote meerderheid der Nederlanders wel. Mark kreeg de steun van de ganse natie.

   Maar omdat hij vervolgens de verkiezingen won, en zijn kordate optreden in de Turkse kwestie wellicht een rolletje heeft gespeeld, is het TOCH NIET GOED wat Mark heeft gedaan, heeft ie het gedaan OM DE VERKIEZINGEN TE WINNEN, en moeten daarom DIE VERKIEZINGEN ZELFS WORDEN OVERGEDAAN.

   Voor een slechte verliezer is het nooit goed, zoveel is duidelijk. Voor een slechte verliezer is iedere winnaar een psychopaat en/of een psychiatrisch geval. Dat verklaart dan meteen waarom Floris zich omgeven weet door psychopaten, autisten en narcisten.

   Overigens, @Floris, is het een politicus helemaal niet verboden om trucjes uit te halen teneinde de verkiezingen te winnen, zolang met die trucjes maar geen wetten worden gebroken. Ik zou bijna zeggen: zonder trucjes win je het niet in de politiek.

   1. Floris

    Beukman laat zien dat hij bij het volksdeel hoort dat over weinig gezond verstand beschikt. Kijk het gelinkte filmpje van die Turkse minister eens. Ik geloof die man omdat z’n verhaal volkomen plausibel is. Dat van Rutte is totaal NIET plausibel. Er was helemaal geen gevaar voor de openbare orde en er was ook geen enkele andere reden om die man tegen te houden.

    Rubberen Rutte zag kans om – NET VOOR DE VERKIEZINGEN – het volk te “tonen” dat hij spierballen heeft. En heel wat domme drolletjes zijn erin getrapt. Genoeg voor een zeteltje of zes dat anders naar Wilders zou zijn gegaan.

    1. Isolde

     Floris kan zijn bespottelijke complottheorie op geen enkele wijze onderbouwen, hij gelooft die Turkse minister gewoon.

     Pijnlijk.

    2. Beukman

     @Floris
     Die man is in het geheel niet geloofwaardig. Let ook op het fragment waar hij begint over de “fascistische” houding van Rutte, vanaf 2.30 ongeveer. Wat Rutte deed, was zelf erger dan wat de nazis deden!

     Deze taal komt uit het boekje van Erdogan, die ons land ook al “fascistisch” noemde met een verwijzing naar een verdraaide weergave van de Sbrenica-affaire.
     De minister kan ook niet anders, want wie niet in het straatje van Erdogan praat, kan het wel schudden tegenwoordig.

     “Tegelijk waren we erg verbaasd: hoe kan een beschaafd land zo’n houding tonen?” Waarna de man er voor de zoveelste keer de Nederlandse verkiezingen erbij sleept.

     Ik zal niet zeggen dat ik onder de tafel lag @Floris, van dit filmpje, maar sinds wanneer geloof jij een politicus op zijn mooie ogen?

     Nogmaals: ik was het in deze niet met Rutte eens, maar kan er wel begrip voor opbrengen. Het feit alleen al dat hij voor zijn beslissing een overweldigende steun heeft gekregen van Nederlanders, betekent dat Rutte niets anders had kunnen doen dan hij heeft gedaan, of hij zou politieke zelfmoord hebben gepleegd.

     1. Floris

      Het is enigszins over the top om Rutte’s actie fascistisch te noemen, maar ik begrijp wel waarom de man het zegt. Hem is zonder goede reden de mogelijkheid ontzegd om hier de turken toe te spreken.

      Er zijn trouwens genoeg gelegenheden geweest waarbij dit wél werd toegelaten. Waarom dan nu niet?

      Als jij zo naïef bent om niet te zien dat dit alles met de verkiezingen te maken had kan ik je niet verder helpen, Beukman. Dan ben je echt ernstig de weg kwijt.

     2. Isolde

      Ik stel eenvoudig vast dat Floris zijn krasse bewering op geen enkele wijze weet te onderbouwen, noch met feiten noch met logica.

      Zo komen de lasterverhalen in de wereld, factfree en met veel fantasie.

     3. Beukman

      Ik heb je keurig uitgelegd waarom Rutte niet anders kon, @Floris. Dat zou een afdoende verklaring moeten zijn. Ook de Turkse minister zelf kon overigens weinig anders dan deze taal uitslaan, gezien zijn eigen situatie.

      Verder denk ik niet dat er precedenten zijn voor deze affaire die vergelijkbaar zijn.

 4. corfo

  VVD = criminele organisatie.

 5. TheGrimReaper

  @corfo: “Isolde. Afgekeurd op S5 ?”

  Nee, corfo. Dit kind is gewoon definitief de weg kwijt.
  Nederland is nu (al lang) officieel de risee van Europa; geen wonder dat dit land nu opgezadeld is met de zogenaamde “kansenpareltjes”. Die krijgen NU dus te zien HOE men op een (oneerlijke manier) aan zijn munten en wat dan ook kan komen.
  “Rubberen/Ruggegraatloze/huichelachtige/pinokkio Rutte: HET beste voorbeeld van hoe het NIET moet. En voor degene (Ja, Isolde…daar bedoel ik JOU mee!) die het nog voor deze smeerpijp op durven nemen… tja… het zegt wat dat betreft nog meer over HUN als over Rutte zelf!!!

  1. Isolde

   Nederland staat er binnen Europa in alle opzichten goed voor.

   Waar baseert u dit in hemelsnaam op?

   1. Vabis

    Ja we staan er geweldig op met anderhalf miljoen islamitische mestkevers binnen onze grenzen…..

    1. Isolde

     Het zijn er beduidend minder dan anderhalf miljoen, Vabis, en het overgrote deel is goed geïntegreerd en levert een waardevolle samenleving aan de samenleving.

     Overigens is dat niet het criterium voor hun bestaansrecht hier. Ik zou het ook wel prettig vinden als PVV-stemmers dit land zouden verlaten maar ik kan ze, net als moslims of andere allochtonen, daartoe niet dwingen; ze wonen hier met net zoveel recht als jij en ik.

     1. Vabis

      “en levert een waardevolle samenleving aan de samenleving”

      De kluts kwijt Wim?

      Ik vind twee van die mestkevers al veuls te veul……

     2. Isolde

      Weet ik toch, Rob.

 6. Guus Geluk

  In elke partij zitten rotte appels. Doe je niets aan. Vooral de grote partijen.

 7. HaZ

  We zijn in de fase beland dat in Nederland iedereen maar gedemoniseerd moet worden.
  Mooi dan, laten we Rutte dan maar eens meedelen in de feestvreugde….who’s next ?

 8. Ni28

  De eerlijke leden van de VVD moeten hun partij verlaten. Dit is niet meer de partij waar zij ooit voor hebben gekozen. Dit is een partij geworden die geen kort doet maffiose praktijken en schandalen met aan de top een leugenachtige premier zonder ruggengraat.

 9. HaZ

  Rutte roept op tot fatsoen.
  In een paginagrote open brief roept minister-president Mark Rutte (VVD) de Nederlanders op om normen en waarden te herstellen en zich fatsoenlijk te gedragen….
  Laten we normaal doen: Neem een voorbeeld aan mijn partijgenoten:
  Fred Teeven,Ard van der Steur,Anouchka van Miltenburg,Ivo Opstelten,Melanie Schultz,
  Mark Verheijen,matthijs Huizing,Johan Houwers,Jos van Rey, Loek Hermans, Edith Schippers, Eric Wiebes, Neelie Kroes, Nurten Albayrak, Joris Demmink, Henk Kamp, Gerrit Zalm, Robin Linschoten, Frank de Grave, Ed Nijpels, René Leegte, Rob Drillenburg, Bart Schmeink, Sjoerd Swane, Kathalijne de Kruif, Jan Franssen, Matthijs Huizing, Carel van Gelder,Rob Bats, Piet Ploeg, Johan Houwers,Hennie van der Most Henry Keizer ( met excuses voor al die VVD’ers die ik vergeten ben te noemen)en natuurlijk Mark Rutte: minister-president probeert keer op keer misstappen van partijgenoten onder de mat te vegen en schroomt niet om ons allemaal te beliegen.
  In het VVD-verkiezingsprogramma komt ‘integriteit’ overigens nul keer voor. ‘Waarden’, als deel van normen en waarden, daarentegen elf keer.
  Maar, mensen die zich tegen Nederlandse waarden keren, ‘verdienen het niet om Nederlander te zijn’, waarschuwde VVD-leider Rutte nog maar pas geleden…

  1. Floris

   “Maar, mensen die zich tegen Nederlandse waarden keren, ‘verdienen het niet om Nederlander te zijn’, waarschuwde VVD-leider Rutte nog maar pas geleden…”
   ——————————————————————————
   Zou hij op moslims doelen?

   Vast niet. Deze cultuurmarxist in een liberaal jasje doelt op autochtone Nederlanders die het helemaal gehad hebben met de mislukte multicul.

 10. Seneca

  @GrimReaper
  U beschrijft Isolde als ‘dat kind’. Isolde is een man, althans de verschijning die wij als man betitelen. Ik zie de stijl van beantwoorden en ik ben van mening dat het Ceteris is. Niet op reageren en ook niet op beuk. De arrogantie die spreekt uit zijn reactie: ‘ik heb je keurig uitgelegd…’ alsof zijn linkse mening ook maar enig gewicht op dit blog zou hebben.

  1. Floris

   Het is zeker de psychopaat Ceteris. 100%.

   Beuk is een eigenwijs, betweterig mannetje maar verder valt hij wel mee. Misschien zet hij z’n roze bril nog wel eens af al vermoed ik dat daar een heftige gebeurtenis in z’n privésfeer voor nodig zal zijn.

  2. swetsnek

   Je zal maar bij zijn grondlijn gaan pieeeeuw die man wil werkelijk iedereen bekeren zal zijn vader wel gedaan hebben

 11. Lex

  Met de PVV wilt Rutte vanwege vertrouwen niet regeren terwijl zijn partij bijna uit elkaar valt door integriteitsschendingen.

  Ik hoop dat snel de conclusie word getrokken dat alleen nieuwe verkiezingen een uitweg al gaan bieden.

  Tja dat wilt Rutte, Pechtold, Buma niet want zij vrezen harde klappen mocht er nu verkiezingen komen.

  Heel veel kiezers zullen over gaan lopen naar partijen als FVD, PVV,

  Dus proberen ze de boel weer 4 jaar bij elkaar te houden.

  Lex

 12. poldi

  Wie is er weggelopen bij het Catshuis overleg?
  Volgens Gerd Leers,en Hans Hillen,allebei kopstukken van het CDA bij dit overleg, was het de CDA die niet nakwam wat met Geert Wilders in een vooroverleg was afgesproken.

  Maar Rutte,en Buma schoven de schuld in Geert Wilders zijn schoenen, en alleen maar om hem te kunnen boycotten, en daarom hoop dat bij de volgende verkiezingen de kiezer dit mee neemt in zijn/haar keuze.

  Weg met die huichelaars, die nu net zo met Wilders bezig zijn als hun gelijken 12 jaar geleden met Pim Fortuin.

  Het is schorem van de bovenste plank, en dat zijn de mannen die mijn eens zo mooie Nederland naar de klote hebben geholpen met de import van moslims.

  De meerderheid van de autochtonen hebben het nooit gewild die import van mensen die de kafirs haten.

 13. Duckday

  ter herinnering: En maar blijven stemmen op deze partijen
  http://www.foute-politici.nl/search/label/vvd

 14. hans1

  we kunnen hier tekeer gaan zoveel en vaak we willen…..maar het zal niet helpen wat wel helpt is de straat met bv alle pvv stemmers en dan eens kijken wat er gebeurt.
  de vvd is in no time verdwenen want dan kunnen ze niks in de doofpot donderen en de vvd stemmers worden dan eindelijk wakker(ga ik vanuit)

 15. Babaji538

  Mag ik zéér gerne refereren, naar:
  Bas Haan – De rekening voor Rutte (Prometheus, 2017)
  © 2017 Bas Haan, en eveneens, naar:
  Petra Hermans, Worldpoet546, My mission in this world;
  Page 235, only a small difference in time between 2002 – 2013,
  September 14, 2017.

  Tilburg, 10 december 2017
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.