Segers “wacht op uitnodiging” voor formatie, maar christenhater Pechtold geeft voorkeur aan radicaal-linkse SP

Het gaat hoe dan ook over links. 

Dat links bij de afgelopen verkiezingen een enorme nederlaag heeft geleden mag de pret daar blijkbaar niet drukken. Er wordt namelijk nog steeds geprobeerd om een coalitie over links in elkaar te smeden. Eén van de beoogde partners is, ditmaal, de ChristenUnie van Gert Jan Segers. En ja, die heeft daar zelf onderhand wel zin in:

Helaas voor Segers is er wel een klein probleem: Alexander Pechtold heeft zo’n ontzettende hekel aan christelijke politici dat hij nog liever met de meest linkse partij van Nederland samenwerkt — de SP — dan met de ChristenUnie.

Pechtold zal wel denken: ‘Dat het CDA erbij moet is al erg genoeg, maar de CU ook nog? Nooit!’ De man heeft geen enkel probleem met moslimextremisten of extreem-linkse ANTIFA-gekkies, maar wee je gebeente als je christelijk bent en die christelijke geloofsovertuiging enigszins op de politiek betrekt. Dan ben je wat Pechtold betreft echt persona non grata. Dan nog liever een partij erbij wiens jongeren teksten uit het Rode Boekje van Mao Zedong scanderen!

Segers moet zich onderhand maar eens hardop gaan afvragen of hij eigenlijk wil samenwerken met een man als Pechtold, die overduidelijk een enorme hekel heeft aan alles wat maar enigszins overtuigd christelijk is. Dat mag hoor, in Nederland, maar dan moet D66 ook niet huilen als de CU die weinig tolerante houding op identieke wijze beantwoordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Peter Selie

  Heeft natuurlijk niets met een normale reactie te maken, maar wanneer ‘k de foto van deze ‘kerel’ zie moet ik gelijk naar het keukenkastje rennen om een teiltje te halen. Want in mijn ogen is de beroeps policorist Segers een islam appeacher pur sang en over dit soort van voorvallen redeneert hij zich binnen een mum van tijd er uit.

  Veroordeelde ISIS-terrorist werkte op luchtmachtbasis Volkel, maakte er foto’s, weer vrijgelaten

  Reisde af naar Syrië, deed graafwerk voor een bouwbedrijf op de basis

  Een veroordeelde terrorist is vorige week opgepakt op luchtmachtbasis Volkel. Hij werkte daar en maakte foto’s, meldt RTL Nieuws op basis van het Openbaar Ministerie en Defensie.

  De man was in 2015 opgepakt bij de grens van Turkije en Syrië. Hij wilde zich aansluiten bij Islamitische Staat en werd veroordeeld tot twee jaar cel. Nu hij vrij is, doet hij voor een bouwbedrijf graafwerk op de vliegbasis.

  Na twee dagen is hij vrijgelaten, zegt het Openbaar Ministerie, ‘omdat uit het onderzoek van de marechaussee geen aanwijzingen zijn gekomen dat hij strafbare feiten heeft gepleegd of wilde plegen’.

  (ANP/TPO)

  1. Floris

   “Want in mijn ogen is de beroeps policorist Segers een islam appeacher pur sang”
   ——————————————————————————-
   Daarin verschilt hij niet van de rest muv PVV en FvD.

   Ze schijten allemaal in hun broek als het op islamkritiek en kritiek op de mislukte multicul aankomt.

   1. Peter Selie

    I.d.d beste, alle verkiezingen, referenda, Brexit, de Franse en Amerikaanse Presidentsverkiezingen was het asiel en immigratiebeleid, het aan alle kanten platgereden variant op het thema en hoofdzakelijk de islam n.m.m. Ze schijten in hun broek om dat ze dit decennia lang hebben gefaciliteerd, de partij politiek en ideologieën van de policoristen bepalen nog steeds het het beleid ten spijt van 2 miljoen kiezers.

 2. Ni28

  De formatie is het doorgaan van een horror scenario in een andere. Het is niet te geloven hoe ver de VVD en de CDA wilt gaan om alleen Wilders dwars te zitten. Moet Nederland een soort Venezuela worden met al deze ultralinkse gasten? Het is duidelijk voor de kiezer, hij is niet echt nodig. Eens per vier jaar hebben wij een dag democratie.

 3. Floris

  Die Pechtold is een ramp voor het land.

  We kunnen blij zijn met de terechte afstraffing die de PvdA heeft gekregen, maar we zijn van de regen in de drup gekomen. D666 en GL zijn nog erger.

 4. Beukman

  Pechtold heeft gelijk. Zijn partij is de vorige keer dat ze deelnam aan een centrum/christen-rechtse coalitie, een dikke 10 jaar terug, hiervoor vervolgens zeer zwaar gestraft door de kiezer. D’66 verkocht zijn ziel aan de duivel, en betaalde met de geloofwaardigheid én met de identiteit van de partij.
  Kennelijk wil die kiezer dat niet. Dus het zou behalve zelfmoord ook kiezersbedrog zijn om nu te willen streven naar opnieuw een dergelijke regeringssamenstelling.

  En de kiezer belazeren, daar waren we hier op DDS toch tegen?

 5. Guus Geluk

  Met de ChristenUnie, verzwakt Pechtolds positie, wat de medisch-etische kwesties betreft. De christelijke partijen zijn altijd bondgenoten geweest in de strijd tegen de verregaande ontwikkelingen met betrekking tot euthanasie/abortus.

  Daarnaast houdt Rutte – wat de Wet Voltooid Leven betreft – vooralsnog een slag om de arm.

  Het is mijn hoop dat er een VVD/CDA/D66/CU (+ achterbank SGP) kabinet ontstaat. Dan is de wet Voltooid Leven weer voor vier jaar van tafel.

  1. Beukman

   @Guus
   Dan kan je lang hopen. Pechtold is niet helemaal mesjogge.

   1. Guus Geluk

    Roemer is ook niet achterlijk, @Beukman. Met Pechtold krijgt hij de VVD er gratis bij en regeren met de VVD is iets wat de SP voortdurend van de hand wijst. Of Roemer moet ontzettend gaan draaien en het uitsluiten van de VVD weer terugtrekken. Dat betekent verraad aan de knettersocialistische achterban.

    Met de PvdA belazer je de kiezer evenzeer, want de PvdA is gedecimeerd tot 9 zitjes in de achtertuin.

    1. Beukman

     Dat kan wel wezen @Guus, maar jouw droomkabinet van VVD/CDA/D66/CU (+ achterbank SGP) gaat er dus niet komen.

     1. Guus Geluk

      Met een vierpartijencoalitie + een gedoger, heb je geen stabiel landsbestuur, @Beukman. Daarom is het ook niet mijn droomkabinet.

      Ik zie graag een robuuste tweepartijencoalitie van CDA/VVD. Helaas heeft die ellendige versnippering een stabiele meerderheid, onmogelijk gemaakt.

 6. HaZ

  Pechtold is met deze opstelling de volgende in de rij die gaat sneuvelen…..Buiten de D66 stemmers zal daar niemand rouwig om zijn. Het onrealisme om de SP te pushen om deel te nemen aan een nieuw te vormen kabinet is zelfs voor D66 en diens fractievoorzitter Pechtold de waanzin ten top. Net als Klaver zal ook Pechtold “nat” gaan op persoonlijke arrogantie, mooi ! De motor VVD/CDA/D66 vertoont dusdanige mankementen dat totale vervanging overwogen moet worden.

 7. nienke

  Misschien wil Pechtold liever Kuzu onze moslim knuffelaar.
  Ik zou het een zegen vinden als Pechtold eruit stapt, maar weet zeker dat dit macht wellustige kereltje het nooit zal opgeven.
  Het is toch een grof schandaal dat Wilders als 2e grootste van het land geen enkele kans maakt.
  Hoop dat het hele boeltje klapt en er opnieuw verkiezingen komen.

  1. Freud

   Maar Nienke, hoe wil je de kampioen pluche-plakker (25 jr. in de politiek) Wilders nou op een fatsoenlijke manier in de onderhandelingen betrekken? Ik heb tenminste nooit van hem gehoord dat hij iets van zijn A4-tje wil laten vallen. Hij kan dat ook niet maken. Grenzen sluiten, uit de EU, koran verbieden, ontwikkelingshulp naar nul!. En met zo’n wensenlijstje in het kabinet? Gelukkig heeft 85(vijfentachtig)% is 8 (acht) millioen kiezers NIET op hem gestemd. En dat is ook het volk. Nee, met W. wordt het nooit wat.

 8. Nasrani

  Alleen al het feit dat de CU evt. met D66 wil regeren is natuurlijk volstrekt hypocriet. Als Segers een kerel is zegt hij hardop dat hij D66 uitsluit als evt. regeringspartner. Eens kijken hoe manneke Pechtold reageert.

  1. zomaar

   het CU kruipt spreekwoordelijk nog wel met de duivel het nest in , als zij maar effe medezeggenschap krijgen , leer mij de christenen niet kennen !.

   zij offeren desnoods hun eigen dochters aan de islam voor heel even wat glorie.

   1. Nasrani

    Mallot

 9. Mars020

  Guus Flater en Beukdoos, willen graag een slinks kabinet in elkaar frommelen van allerlei kleine kut partijtjes bij elkaar. Die kleine zeikwijf partijtjes blijven 4 jaar lang kibbelen over de zielige zandnegertjes uit Afrika. Het ene partijtje wil de moslimpjes ophalen per vliegtuig, de andere per boot enz. Weer een andere mafkees wil bejaarden euthanaseren om plaats te maken voor onze nieuwe nep Nederlanders. Om dit te kunnen bekostigen verkopen ze gewoon onze F16,s, want Ali Hakbar en zijn bebaarde vriendjes moeten natuurlijk wel riant kunnen leven in dit ongelovige hondenland.
  Guus en Beuk lopen in hun dromen als als Conchita over straat, kijkend naar geile in vuilniszakken gehulde moslimwijven.

 10. Anna

  En Rutte praat niet met Wilders/PVV maar wel met Erdogan en Porosjenko.
  Echt niet normaal! CU is nog een graadje erger dan GroenLinks.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.