Slecht nieuws voor Songfestivalfans: de kansen van OG3NE slinken met het uur

Vanavond is dan eindelijk de avond waar de fans van OG3NE en de mensen die hopen op een Songfestival in Nederland zo lang op gewacht hebben. Maar verwacht er niet teveel van, want onze inzending weet met de dag steeds minder mensen te bekoren.

Was Nederland bij de bookmakers – de gokkantoren die bijhouden hoe goed inzendingen het doen – vorige nog week nog goed voor een notering hoog in de top tien, zo is sinds het optreden van OG3NE in de halve finale van het Eurovisie Songfestival de ster van de meidengroep behoorlijk tanende.

Nederland blijft maar zakken op de lijstjes, die nu aangeven dat een top 10-notering er vermoedelijk niet meer inzit voor de drie zingende zusjes. We kunnen een Songfestival in Amsterdam volgend jaar dus wel vergeten, zo moeten we concluderen. Momenteel krijgt Nederland niet meer dan de 13e plaats als we het gerenommeerde Oddschecker tenminste mogen geloven.

Het heeft alles te maken met de rage die landen zoals Portugal nu wél weten te ontketenen, en Nederland niet. Een laatste repetitie van afgelopen avond verliep dan ook allesbehalve naar wens. Een zichtbaar vermoeid OG3NE moest hun laatste vereende krachten aanwenden om voor de vakjury’s nog iets van een robuust optreden te geven:

“Het leek uit hun tenen te moeten komen, maar de dames van OG3NE bleven vanavond overeind tijdens de juryshow van de Eurovisie-finale. De prestatie was zeer belangrijk voor de eindklassering van de finale van morgenavond. De 26 vakjury’s keken mee en baseren hun punten op dit optreden.

>Maar na een korte nacht slaap tussen de persconferentie na de halve finale en de eerste repetitie van vrijdagochtend was het duidelijk moeilijk om nóg een keer op vol vermogen te zingen. Het trio oogde mat tijdens het eerste deel van Lights & Shadows, maar hervond halverwege zijn kracht. De meiden trokken zich zichtbaar aan elkaar op en zongen een finale zoals ze die ook woensdagavond tijdens de juryshow van hun voorronde lieten horen. Over het geheel genomen bleef het optreden wel iets achter qua intensiteit.”

Kortom: fans van het Songfestival moeten dus vooral gaan kijken vanavond. Maar wees wel realistisch: Nederland gaat deze editie niet winnen. Daar is OG3NE gewoon niet goed genoeg voor – helaas.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. mimeman2

  Nederland gaat zeker winnen geloof mij maar

 2. Babaji538

  Er waren er, geheel willoos.
  De mens was niet alleen lelijk van buiten.
  Iemand iets, kwalijk nemen, heeft dan ook
  geen enkele zin.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, de mens was niet alleen lelijk van buiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.