SP-commissie staakt pogingen om leden meer inspraak te geven: het bestuur is te dictatoriaal

Geen categoriemei 22 2017, 11:00
En dan zeuren dat de PVV zogenaamd "geen democratische partij" is.
De meeste partijen in de Tweede Kamer willen geen zaken doen met de PVV. Eén van de excuses die ze gebruiken voor het schofferen van de anderhalf miljoen kiezers van die partij is dat de PVV "geen democratische partij" is. Zie je, de PVV heeft maar één lid: Geert Wilders. Voor de rest is het dus meer een soort van beweging. Wilders beslist wat er gebeurt, wie er op de lijst komen, wat de programmapunten van de partij zijn... het is een one-man show.
En dat kan niet in het democratische Nederland. Aldus de Haagse kaasstolp.
Helaas voor de boven-ons-gestelden van het partijkartel weten de kiezers al jaren dat het democratische gehalte van de andere partijen feitelijk een mythe is. Case in point? Nou, lees dit maar even over pogingen bij de SP om leden meer inspraak te geven:

Een speciale commissie van de Socialistische Partij die was aangesteld om te onderzoeken hoe leden meer inspraak kunnen krijgen, heeft haar opdracht teruggegeven. Een optie was dat elk lid een stem zou krijgen. Het bestuur voelde daar niet voor. Drie van de vier leden vonden dat de partijtop zijn eigen voorkeur opdrong. Zij hebben daarom vorige week hun werk gestaakt.

Zo zie je maar weer dat het democratische gehalte van de andere partijen bijzonder overdreven wordt. Als puntje bij paaltje komt maakt in élke partij een select gezelschap de dienst uit. Het enige verschil tussen de PVV en al die andere partijen is dat Wilders daar open en eerlijk over is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten