Sylvana laat weer van zich horen: ‘Moeten we LGBT-oorlogsslachtoffers dan ook niet meer herdenken?’

Het zou geen discussie over wat er wel en niet thuishoort in Nederlandse tradities zijn, als Sylvana Simons zich er niet in zou mengen. Dat is dan ook precies wat er nu gebeurt, met een oliedomme vraag van de Artikel1-dame.

Enkele dagen geleden stapte Sylvana al met één voet in de Dodenherdenkingsdiscussie door joodse organisaties ervan te beschuldigen een ‘schoolpleindiscussie’ te voeren: volgens haar zouden we met zijn allen lekker moeten herdenken wat we willen op 4 mei. Niet zo gek dus dat steeds meer Nederlanders het gevoel hebben dat hun tradities verwateren, met dit soort mensen.

Nu is Sylvana echter weer met een van haar geniale ‘gedachten’ gekomen. Ze vraagt zich op Facebook iets hardop af, wat haar qua niveau al gelijkstelt met Anne Fleur Dekker, die deze week een vergelijkbare, oliedomme blunder beging door zich af te vragen ‘wat een joodse organisatie met Dodenherdenking te maken heeft’. De Artikel1-voorvrouw doet daar echter nog een stevig schepje bovenop met haar eigen niet-al-te-slimme vraag: moeten we, als we de Dodenherdenking niet willen verbreden met hedendaagse vluchtelingen, LGBT-slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog dan ook maar niet meer herdenken? Lees maar mee:

Jawel, je leest het goed: Sylvana Simons heeft het voor elkaar gekregen om mensen die actief vervolgd werden door het Nazi-regime om hun geaardheid gelijk te stellen aan gelukszoekers die geheel vrijwillig hierheen komen om van onze welvaart te komen genieten. Ja, want die hebben zo ontzettend veel met elkaar te maken! Ja, sommige mensen kunnen met werkelijk krankzinnige uitspraken komen. Het ergste is misschien nog wel dat ze weigert haar standpunt te veranderen, zelfs als iemand haar in een commentaar onder haar bericht terecht wijst op de kromme vergelijking:

Het punt is toch dat 4 mei een herdenking is van oorlogsslachtoffers – dus ook de LGBT [en zigeuners en Jehova’s Getuigen] vallen daar reeds onder.

Waarop ze slechts dit te melden heeft:

En vele van hen waren vluchteling.

Ja, dat klopt: ze vluchtten voor de gruwelijke vervolgingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ene vluchteling is de ander namelijk niet Sylvana: vluchten voor – ik noem maar wat hoor – de Holocaust is iets heel anders dan vluchten voor een lege portemonnee. En weet je: zelfs al zouden die boot-‘vluchtelingen’ een legitieme reden hebben om hierheen te komen, dan nog zou 4 mei niet de geschikte dag zijn om hen te herdenken. Dodenherdenking is er immers voor hen die streden voor onze vrijheid tijdens de oorlog en van die vrijheid beroofd werden. En dan maakt het niet uit of dat nu LGBT-mensen, zigeuners of vluchtelingen waren: hedendaagse vluchtelingen horen daar echter zeker niet bij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. van Urk

  Zoals de kop bij Elsevier al inluidt: ” Herdenken op 4 mei heeft geen actualiteit nodig” Al tientallen jaren wordt er gemorreld aan de Dodenherdenking op de avond van 4 mei. Dat is nergens voor nodig. De Dodenherdenking staat als een huis. Het is alleen zaak meelifters en geschiedeniskapers uit de buurt te houden.

 2. Peter Selie

  Er blijken best grote verschillen te zijn in Europa als het gaat om racisme. En hoewel Sylvana Simons daar ongetwijfeld anders over denkt, valt het in ons land wel mee. We zijn ongeveer even racistisch als de landen om ons heen.

  Deze kaart is gebaseerd op de scores van bijna 300.000 blanke Europeanen op de Impliciete Associatie-test, die impliciete raciale vooroordelen meet (die niet per se naar voren komen in iemands gedrag). In de test wordt gekeken naar de mate waarin mensen zwarte gezichten associëren met negatieve ideeën.

  Mind Hacks, die de kaart publiceerde, schrijft: “Zowel in de VS als in Europa brengen mensen ‘Zwartheid’ minder snel in verband met positieve woorden als ‘goed’ of ‘leuk’ en juist eerder met ‘slecht’ of ‘vervelend’.

  Hoe blauwer het land, hoe minder impliciet racisme er is. Weinig verrassend zijn de Oost-Europese landen in het algemeen en Tsjechië in het bijzonder, het meest racistisch.
  https://metrouk2.files.wordpress.com/2017/05/pri_38454017.jpg

  1. Verlazques

   Ik woon al 11 jaar in Tsjechië en het racisme valt wel mee, ze willen hier alleen geen moslims hebben. Het is een zeer katholiek land, wat mij betreft hebben ze gelijk. Europa en haar cultuur zijn gebaseerd op het christendom. Overigens kom ik van de veluwe en ben zwarte kousen opgevoed en geloof me, die moeten helemaal niets van moslims hebben.

 3. Verlazques

  Waarom rot dat zwartjoekel niet op naar Afrika, ik betaal graag het vliegtuigticket.

 4. poison

  Silvana Simons woont dan wel in Nederland maar snapt gene ene reet van Nederland. Zij zou er goed aan doen om eens goed de Nederlandse geschiedenis en tradities te bestuderen. Wellicht dat zij dan wat minder dom lult.

 5. monach

  Het herdenken van 1400 jaar islamitisch terreur met 270 miljoen slachtoffers.

  Goed plan.

  1. Isolde

   Uit welke wetenschappelijk bron (dat islofobe sites het roepen is bekend) baseert u het getal van 270 miljoen?

   1. van Urk

    Isolde@ We weten hoeveel slachtoffers Hitler, Stalin,Mao of zoals u het graag wil horen wat christenen over de kling hadden gejaagd. Dus waarom zou men niet weten over het aantal wat de islam aan slachtoffers veroorzaakt heeft? In India zijn bijvoorbeeld al meer dan 80 miljoenen indiers gedood door de Islam en behoort daarmee waarschijnlijk tot het bloedigste verhaal in de geschiedenis van de mensheid. Daarnaast werden er ook nog eens 110 miljoen zwarte mensen gedood door de islam waarvan 28 miljoen tot slaaf werden gemaakt. Er word aangenomen dat het dodental van 1400 jaar Arabische en islamitische slavenhandel zo om en nabij op 112 miljoen ligt. Wanneer je daarbij optelt de mensen die verkocht werden op de slavenmarkt, ligt het aantal slachtoffers van de trans-Sahara en Oost-Afrikaanse slavenhandel op meer dan 140 miljoen slachtoffers. Geen wonder dat Adolf Hitler de islam als strijdende religie bewonderde. Hij had ontzag voor de islam, welks slachtingen hij nooit overtroffen heeft. De islam is de grootste moordmachine in de geschiedenis van de mensheid. En nog gaat het gewoon door in die landen. Vervolgingen op andersgelovigen, oorlogen, slavernij en terrorisme zijn het eeuwenlange ritueel van dit verderfelijk ideologie.

 6. HaZ

  Gaan we nu bij iedere Nederlandse feest en/of gedenkdag dat gejammer van dat zieke misselijkmakende wijf krijgen en mogen we als Nederlanders zelf beslissen hoe en wat we op die dagen doen? Het is al vaker geroepen, maar aan dovemansoren gericht :
  Geef dat wijf geen podium !!!!

 7. van Urk

  Als men de huidige vluchtelingenproblematiek op de voorgrond plaatst dan zet je de werkelijke slachtoffers van de tweede wereldoorlog automatisch neer op de achtergrond. Holocaust ontkenners en antisemieten lopen er tegenwoordig nog genoeg van. Dat SS of Anne Zeur niet begrijpen wat Joodse organisaties nou met Dodenherdenking te maken hebben licht hiermee al tipje van de sluier op dat Jodenhaat nog steeds niet verdwenen is en dat ook tijdens de Dodenherdenking anno 2017 er zelfs geen plaats meer moet zijn voor Joden die nu in de ogen van links als de nieuwe “nazi,s” worden gezien in Israel. Zes miljoen onschuldige niets wetende Joden werden stelselmatig afgeslacht op de meest ingenieuze manieren wat totaal niet op weegt met de huidige vluchtelingenproblematiek dat hoofdzakelijk gebaseerd is op de economische verschillen tussen Afrika en het Europese vasteland of vanwege een burgeroorlog die ze zelf veroorzaakt hebben.

 8. Seneca

  Beste Sybren, doe mij een groot genoegen en spreek of schrijf niet over ‘Artikel1-dame’.
  Het woord ‘dame’ wordt momenteel zo misbruikt, dat ik het woord zo langzamerhand als scheldwoord beschouw. Een dame is in eerste instantie een vrouw en als die vrouw zich als zodanig gedraagt, dat zij als dame wordt herkend, dan en dan pas is het woord dame van toepassing.
  Overigens zou het mij niet verbazen als er binnen afzienbare tijd iemand ‘opstaat’ die zo genoeg heeft van mevrouw Simons en haar oeverloos geklets, dat er door D66 en GL een Sylvana Simmons herdenkingsdag in het leven wordt geroepen.

 9. cmsuijkerbuijk

  Als dom zijn, pijn zou doen, dan lag deze nitwit van een vrouw te kronkelen van de pijn!

  1. van Urk

   Men sterft niet door asielbeleid. Rikko en Sylvana kunnen beter als plicht hun papieren kruizen op de Afrikaanse stranden neerleggen om die mensen ervan weerhouden om aan die gevaarlijke tocht te beginnen, dan kunnen ze 4 mei laten wat het is.

 10. Marija

  Het is echt spijtig, maar DDS kan dit soort nieuws niet laten waar het hoort, er is n.l. maar één plaats voor DE VUILNISEMMER.
  Dat wijf geniet van de vrijheid die ze hier heeft, o.a. bevochten door de mensen die wij vanavond herdenken.
  Ga je eigen mislukte leven overdenken miep, dan heb je genoeg te doen.

  1. van Urk

   Marija@ Ze geniet inderdaad van deze vrijheid dankzij de gesneuvelden op de oorlogsgraven die zich daar voor opgeofferd hebben. En niet voor een Nederland met een constante terreurdreiging of multiculti linkse onzinpraat.

 11. joost2

  Kunnen we deze mevrouw nu niet eens echt volkomen negeren, n.a.v. haar domme uitspraken. Zij heeft als non valeur geen enkele toegevoegde waarde voor Nederland.

  Zij wil aandacht en publiciteit en geeft daarom zelf een misselijk makend “voorzetje” aan van Nieuwkerk en Tan om haar weer eens te vragen a raison van € …..

  1. Marija

   Laten wij zelf beginnen door vanaf heden geen enkele reactie meer te geven op berichten over dat creatuur.

 12. Marija

  Als ik de dodenherdenking nog even in gedachten neem, dan vind ik het nogal schokkend om te bedenken dat er vanavond een aantal van onze volksverlakkers staan te oreren over onze vrijheid, democratie en Nederlandse belangen, terwijl zij glashard het tegendeel doen.
  Judassen zijn het die ons verraden hebben.

 13. joost2

  Dit krijg je, als je het vak vaderlandse geschiedenis in het basisonderwijs afschaft.
  Het is de grootste blunder ooit , van de socialisten die ons arrogant hebben bestuurd de laatste 2 decennia, door maar af te dwingen dat aan dit vak geen aandacht c.q. onderwijs meer hoeft te worden gegeven.
  Het onderwijs en de onderwijzers werden en worden ge ( mis)-bruikt om kinderen op zeer jonge leeftijd te hersenspoelen en hun vaderlandsliefde ondergeschikt te maken, door vooral niets te vertellen over onze afkomst, vaderlandse geschiedenis, holocaust etc.
  Daarom staan er nu valse “profeten” op, die vaak uit eigen belangen er alles aan doen om datgene te vernietigen wat onze identiteit, cultuur en de joods-christelijke cultuur betreft.

 14. Skippybal

  Dat mens is gek, geen aandacht aan besteden….hoe zeer ze ons allen ook op de ziel trapt met haar idiote ideeeen!

 15. Paaldanseres

  Wat heeft Syl nu…. ach…. laat ook maar…

 16. HW

  Dit krijg je met mensen die emigreren naar Nederland en overal een mening over hebben, maar te lui zijn zich in de Nederlandse historie te verdiepen.
  Dan krijg je dit soort stommiteiten.
  Het frappante is, dat mensen als Pauw zich net zo oliedom gedragen door deze kwibussen uit te nodigen voor zijn programma.
  Dit programma krijgt steeds minder inhoud en gaat voor de sensatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.