Sylvana Simons radicaliseert totaal: spreekt bij Marxisme Festival aan Universiteit van Amsterdam

Andere sprekers op het linkse feestje zijn terreursympathisant Dyab Abou Jahjah, voormalig SP-senator Anja Meulenbelt en anti-Israëlische activist Ilan Pappé. 

Komend weekend wordt debatcentrum CREA, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, omgetoverd tot een communistisch bolwerk. De Internationale Socialisten organiseren hier namelijk het Marxisme Festival. De ideologie van Karl Marx, die leidde tot tientallen miljoenen dodelijke slachtoffers door hongersnoden en vervolgingen, zal tijdens dit festival in het zonnetje worden gezet. Het doel van het festival is volgens de organisators “het linkse front te verenigen”. Om het weekend extra feestelijk te maken, hebben de Internationale Socialisten een heel blik extreem-linkse sprekers opengetrokken.

Sylvana Simons is één van de publiekstrekkers bij het extreem-linkse feest, schrijft UvA-krant Folia. Kennelijk was de abominabele uitslag van haar partij Artikel 1 niet voldoende om Sylvana te doen stoppen met de politiek. Sterker nog, ze lijkt volledig te radicaliseren. Waar Artikel 1 vooral klaagde over discriminatie en Zwarte Piet, spreekt Sylvana Simons nu openlijk op een festival dat de ideologie van Lenin, Stalin en Mao verheerlijkt. Dat het Marxisme Festival een zeer radicale bedoening is, wordt aangetoond door de overige sprekers.

Ook anti-Israël-activist Dyab Abou Jahjah zal namelijk spreken op het festival. Eerder dit jaar kwam hij in opspraak nadat hij openlijk een terreuraanslag in Jeruzalem toejuichte, en in april sprak hij op de omstreden Hamas-conferentie in Rotterdam. Een andere gast is Anja Meulenbelt, een voormalig SP-senator die de afgelopen verkiezingen lijstduwer was voor Artikel 1. Meulenbelt staat net als Abou Jahjah bekend om haar fel anti-Israëlische denkbeelden: de Joodse staat is in haar ogen de grote boosdoener, terwijl Hamas een legitieme verzetsorganisatie is.

Ook de hoofdspreker van het festival, historicus Ilan Pappé, houdt er zulke verontrustende denkbeelden op na. Hoewel hij zelf Israëlisch is, is hij één van de grootste tegenstanders van de Joodse staat. Volgens hem is Israël een onderdrukker en een agressor, en kan het land het beste verdwijnen. Dat de inwoners van de Joodse staat ten dode opgeschreven zijn als Israël niet meer zou bestaan, maakt hem niets uit. Pappé’s boeken staan vol met fouten en verdraaiingen: hij is dan ook meer een activist dan een academicus. Vanwege de vele onjuistheden in zijn werk werd hij “de meest slordige en meest oneerlijke historicus ter wereld” genoemd.

Alsof die line-up nog niet gestoord genoeg is, maakt ook Anne Fleur Dekker reclame voor het festival! Die past er natuurlijk prima tussen met haar extreem-linkse en haatdragende denkbeelden.

Dit is dus het gezelschap waarin Sylvana Simons zich tegenwoordig begeeft: een verzameling extreem-linkse activisten met als gemene deler een irrationele haat tegen Israël en een afkeer van de democratische rechtsstaat. Wat een afgang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Floris

  Zijn er geen haatbaarden bij?

 2. Sniper666

  Ze moet toch wat om in the picture te blijven?

 3. HaZ

  Geert Wilders was ook uitgenodigd, echter heeft hij bedankt voor de eer, omdat men als eis had gesteld eerst zijn haar zwart te verven en wekelijks 10 uurtjes zonnenbank te pakken om niet teveel uit het gareel te vallen in de groep….

 4. corfo

  Dat wijf van Simons valt steeds verder door de mand, nu is ze al bekeerd tot het communisme. Ze is geestelijk té zeer gehandicapt om nog serieus genomen te worden.
  (Ik neem haar niet, nooit niet !!!)

  1. Mees

   Nee je valt op mannen en dat is helegaar niet erg..

   1. Floris

    Trol Sarko kan het maar niet laten om hier z’n verbale drek te dumpen.

    1. Mees

     Nee, weet hoeveel plezier je dat geeft….

     1. Floris

      Alleen een trol heeft daar plezier in.

 5. Duckday

  laten we eens stoppen met deze mensen naar voren te halen Gewoon geen aandacht aan besteden

 6. Ritter

  Een anti-Israël festival dus. Veel antisemieten bij elkaar.

  1. Mees

   Heb ook veel kritiek op Israël, ben ik nu ook een antisemiet.

   1. Floris

    Je bent in ieder geval een trol.

 7. Guus Geluk

  Waarom, waarom, krijgt zij in ’s hemelsnaam zoveel aandacht van DDS?

  1. IJscoman

   Om trolletjes als jij wat te doen te geven.

   1. Guus Geluk

    Ik denk niet dat de redactie deze beweegredenen heeft.

  2. Floris

   Waarom, waarom, krijgt Guus Gelul in ‘s hemelsnaam zoveel aandacht?

 8. Dam

  Het begint een ordinaire goedkope raciste te worden. Lelijk van biinen, vol haat, maar vooral hunkerend naar aandacht en geld en een verkeerde vorm van vasthoudende koppigheid. Maar zo zie je maar. Soort zoekt soort. Dus bepaald niet een vorm van verbinding. Ze verwijt witten te klitten. Wat doet dametje Simons? Alleen gekleurde medemensen om zich heen verzamelen, of liever gezegd ze zoekt ze steeds weer op. Jammer van best een leuke vrouw zoals ze vroeger was. Maar haar haat gevoelens schijnen voor haar een soort bevredigend gevoel te geven van macht. Sneu.

  1. Floris

   “Jammer van best een leuke vrouw zoals ze vroeger was.”
   ——————————————————–
   Ik kan me niet voorstellen dat deze azijnpisser ooit leuk is geweest.

  2. HaZ

   Het is voor deze racismezoekster een kwestie van overleven geworden. Ze heeft met haar Artikel1 gezemel gegokt en hopeloos verloren. Om haar volgers toch maar enigszins tegemoet te komen ( lees een rad voor de ogen te draaien) en tevens nog enige bron van inkomsten te behouden ( er blijven altijd wel idioten die haar in haar gezemel bijstaan) kan ze haast niet anders dan doordrammen op de ingeslagen weg. Zie het als een verslaving waar alleen proffesionele hulp haar vanaf zou kunnen helpen. Zoek maar eens iemand uit dat circuit die dit soort “slachtoffers” kan en wil helpen.Inderdaad Sneu !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.