Zo links is het mediakartel: "objectieve" NOS verspreidt leugens over de PVV

Zo links is het mediakartel: "objectieve" NOS verspreidt leugens over de PVV

"Als potentiële kandidaten niet goed worden doorgelicht, kan een brievenbusplasser er zo tussendoor glippen, zoals de PVV gebeurde in Nederland."

Als we de NOS mogen geloven, doen zij hun uiterste best om zo objectief en neutraal mogelijk verslag te doen van het nieuws. Keer op keer blijkt echter dat de NOS vol zit met linkse redacteuren die hun politieke voorkeur niet onder stoelen of banken steken. De NOS-berichtgeving is niet alleen politiek gekleurd, maar soms ook ronduit onwaar. Het meest recente voorbeeld: het NOS-artikel over de partij van de nieuwe Franse president Macron. Het bericht gaat over de strenge eisen die Macron stelt aan mensen die namens zijn nieuwe partij willen plaatsnemen in het parlement. Potentiële parlementariërs worden goed onderzocht voordat ze in aanmerking komen voor een functie, schrijft de NOS. Want:

"Als potentiële kandidaten niet goed worden doorgelicht, kan een brievenbusplasser er zo tussendoor glippen, zoals de PVV gebeurde in Nederland."

De NOS verwijst naar de ophef over voormalig PVV-politicus Eric Lucassen, die van 2010 tot 2012 voor de PVV in de Tweede Kamer zat. Voormalige buren van de PVV'er verklaarden in de media dat Lucassen een asociale en onbeleefde buurman was, die bij een burenruzie ooit zou hebben gedreigd om door iemands brievenbus te plassen. Let wel: Lucassen zou hiermee hebben gedreigd. Niemand heeft ooit beweerd dat hij ook daadwerkelijk in iemands brievenbus zou hebben geplast. De benaming "brievenbusplasser" is dus onjuist. Overigens werd Lucassen er bij de eerstvolgende verkiezingen uitgebonjourd door Wilders, die natuurlijk geen behoefte had aan zo'n Kamerlid.

Los van het feit dat de term "brievenbusplasser" dus nergens op slaat, is het bijzonder vreemd van de NOS om in een artikel over Emmanuel Macron te verwijzen naar een incident van jaren geleden. Waarom moet de PVV er opeens met de haren worden bijgesleept? Het is niet alsof de PVV de enige partij is waarvan politici in opspraak zijn geraakt. Waarom verwijst de NOS niet naar recentere voorbeelden? Er zijn namelijk voorbeelden genoeg: Kuzu en Öztürk werden namens de PvdA in de Kamer gekozen, en bleken de belangen van de Turkse gemeenschap boven het landsbelang te stellen. Of denk aan de talloze VVD'ers die de afgelopen kabinetsperiode moesten opstappen vanwege een hele rits schandalen.

Maar nee, in plaats van een actueel voorbeeld te gebruiken, verwijst de NOS naar de PVV. Kennelijk is het leuk om die partij te bashen, waarbij zelfs de leugen niet wordt geschuwd. Als de NOS zo nodig een vergelijking moet trekken tussen de partij van Macron en de Nederlandse politiek, zijn er genoeg geschikte voorbeelden te vinden. Dat de NOS uitgerekend een incident met de PVV van jaren geleden erbij haalt, verraadt de linkse sympathie van de "objectieve" omroep.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties