Sylvana Simons radicaliseert totaal: spreekt bij Marxisme Festival aan Universiteit van Amsterdam

Geen categoriemei 12 2017, 17:00
Andere sprekers op het linkse feestje zijn terreursympathisant Dyab Abou Jahjah, voormalig SP-senator Anja Meulenbelt en anti-Israëlische activist Ilan Pappé.
Komend weekend wordt debatcentrum CREA, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, omgetoverd tot een communistisch bolwerk. De Internationale Socialisten organiseren hier namelijk het Marxisme Festival. De ideologie van Karl Marx, die leidde tot tientallen miljoenen dodelijke slachtoffers door hongersnoden en vervolgingen, zal tijdens dit festival in het zonnetje worden gezet. Het doel van het festival is volgens de organisators "het linkse front te verenigen". Om het weekend extra feestelijk te maken, hebben de Internationale Socialisten een heel blik extreem-linkse sprekers opengetrokken.
Sylvana Simons is één van de publiekstrekkers bij het extreem-linkse feest, schrijft UvA-krant Folia. Kennelijk was de abominabele uitslag van haar partij Artikel 1 niet voldoende om Sylvana te doen stoppen met de politiek. Sterker nog, ze lijkt volledig te radicaliseren. Waar Artikel 1 vooral klaagde over discriminatie en Zwarte Piet, spreekt Sylvana Simons nu openlijk op een festival dat de ideologie van Lenin, Stalin en Mao verheerlijkt. Dat het Marxisme Festival een zeer radicale bedoening is, wordt aangetoond door de overige sprekers.
Ook anti-Israël-activist Dyab Abou Jahjah zal namelijk spreken op het festival. Eerder dit jaar kwam hij in opspraak nadat hij openlijk een terreuraanslag in Jeruzalem toejuichte, en in april sprak hij op de omstreden Hamas-conferentie in Rotterdam. Een andere gast is Anja Meulenbelt, een voormalig SP-senator die de afgelopen verkiezingen lijstduwer was voor Artikel 1. Meulenbelt staat net als Abou Jahjah bekend om haar fel anti-Israëlische denkbeelden: de Joodse staat is in haar ogen de grote boosdoener, terwijl Hamas een legitieme verzetsorganisatie is.
Ook de hoofdspreker van het festival, historicus Ilan Pappé, houdt er zulke verontrustende denkbeelden op na. Hoewel hij zelf Israëlisch is, is hij één van de grootste tegenstanders van de Joodse staat. Volgens hem is Israël een onderdrukker en een agressor, en kan het land het beste verdwijnen. Dat de inwoners van de Joodse staat ten dode opgeschreven zijn als Israël niet meer zou bestaan, maakt hem niets uit. Pappé's boeken staan vol met fouten en verdraaiingen: hij is dan ook meer een activist dan een academicus. Vanwege de vele onjuistheden in zijn werk werd hij "de meest slordige en meest oneerlijke historicus ter wereld" genoemd.
Alsof die line-up nog niet gestoord genoeg is, maakt ook Anne Fleur Dekker reclame voor het festival! Die past er natuurlijk prima tussen met haar extreem-linkse en haatdragende denkbeelden.
https://twitter.com/annefleurdd/status/862979719339409408
Dit is dus het gezelschap waarin Sylvana Simons zich tegenwoordig begeeft: een verzameling extreem-linkse activisten met als gemene deler een irrationele haat tegen Israël en een afkeer van de democratische rechtsstaat. Wat een afgang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten