Theo Hiddema antwoordt vlijmscherp op vraag of hij en Baudet geen acteurs zijn: “Zijn nogal vergroeid met onze rol!”

Dat kun je wel zeggen ja. 

Tijdens de bijeenkomst van Forum voor Democratie in Leiden vanavond (maandagavond 8 mei, 2017) legden Thierry Baudet en Theo Hiddema uit dat ze al geleerd hadden dat de Tweede Kamer eigenlijk vol met acteurs zit; mensen die het eerst en vooral belangrijk vinden hoe ze overkomen, niet dat ze de problemen waar ons land onder gebukt gaan daadwerkelijk oplossen. Ze vertellen kiezers wat die willen horen, maar doen vervolgens toch hun eigen zin — en die zin is maar al te vaak precies het tegendeel van wat ze een dag eerder nog publiekelijk verkondigden.

Een enigszins kritische aanwezige bij het evenement vroeg de heren vervolgens of zij hem konden garanderen dat zij geen acteurs waren. Zoals wel vaker in dit soort situaties besloot Hiddema om op hilarische maar ook vlijmscherpe wijze antwoord te geven:

“Nou, we zijn wel vergroeid met onze rol,” aldus Hiddema. Daarop begon het publiek hard te lachen. Vervolgens legde hij uit dat het in de politiek ook belangrijk is om een beetje “met spielerij” bezig te zijn. Je kunt niet 100 procent van de tijd serieus zijn. Een vrolijke noot zoeken, vindt hij, hoort erbij.

“Als je dat kan heb je voldoende zelfvertrouwen in die zin dat de materie waar je voor staat, dat die toch niet kapot gaat. Dat zit wel in jezelf gebakken.” Vervolgens is het zowel prettig voor het publiek (de kiezers) als voor de heren politici zelf omdat met wat gevoel voor humor te doen, zéker als de boodschap die je hebt wel degelijk diepzinnig is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.