Trump wordt cabaretier: “Geen enkele politicus is ooit zo slecht of oneerlijk behandeld als ik”

De oude media zijn de vijand. Dat klopt. Maar Trump overdrijft het allemaal wel een beetje.

Het klopt natuurlijk helemaal dat de mainstream media sinds jaar en dag anti-Trump zijn. Daar heeft Donald Trump helemaal gelijk in. Kijk naar de wijze waarop ze omgingen met zijn voorganger, Barack Obama. Die kon niets verkeerd doen, maar als Trump één keer een scheet laat is het mis.

Toch is de speech die hij vandaag aan een groep cadetten van de Amerikaanse kustwacht gaf een tikje overdreven:

“Je zult in het leven merken dat veel dingen niet eerlijk zijn. Sommige dingen die je overkomen heb je niet verdiend,” aldus Trump in zijn ‘inspirerend’ toespraak. Vervolgens gebruikte hij een voorbeeld om zijn punt kracht bij te zetten: zichzelf.

“Kijk maar eens naar hoe ik de laatste tijd ben behandeld, met name door de media. Geen enkele politicus is ooit – en dat weet ik heel zeker – zo slecht of oneerlijk behandeld als ik. Maar je moet ze je niet klein laten krijgen.”

Hij eindigde met een oproep aan de cadetten om altijd te “vechten”, en dus nooit op te geven.

Met alle respect, maar dan ben je dus echt niet helemaal lekker. Geen enkele politicus is zo slecht behandeld als hij, Donald Trump? Historicus Tom Holland heeft daar hét perfecte antwoord op:

Ah ja. Cleopatra.

Nou ja, buiten Cleo dan?

Het vervelende is dat het wel degelijk belangrijk is dat rechtse politici de media aanpakken, maar dat Trump het weer op zo’n onhandige en belachelijke manier doet dat hij de rechtse beweging alleen maar ondermijnt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Guus Geluk

  Laten we, zoals Michael al aangeeft, niet overdrijven.

  1. Ritter

   Het is in ieder geval zo dat Trump dagelijks door een zeer vijandige media word aangevallen en gedemoniseerd.

   Dat is vanaf de verkiezingen waar de meeste media (vaak openlijk) partij kozen voor Hillary en Trump demoniseerden.

   Na de verkiezingen zijn de aanvallen doorgegaan en flink opgevoerd met als doel Trump te ondermijnen en ten val te brengen.

   Veel roddel verhalen over Trump over vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen. Waarvoor geen enkel bewijs is!

   Iedere dag worden er roddel verhalen over Trump verspreid door de media. Verhalen vaak door anonieme bronnen die hun eigen (anti-Trump) agenda hebben

   En de media zullen doorgaan net zolang tot dat Trump ten val is gebracht.

 2. Floris

  Ik kan me inderdaad geen AMERIKAANSE politicus (want dat bedoelt Trump uiteraard) voor de geest halen die zo honds is behandeld door de pers.

  1. Skippybal

   Objectief, hoe lastig dat ook is, behandeld Trump de media ook honds….wie kaatst kan de bal terugverwachten.

   1. Guus Geluk

    Trump heeft zijn tegenstanders stelselmatig gedemoniseerd en die trap die Comey kreeg, was ook niet leuk. Boontje komt om zijn loontje.

    1. Onderzoekt alles

     Guus Geluk
     Trump is stelselmatig gedemoniseerd en ik zie dat u nul komma nul verstand heeft van de Amerikaanse politiek. Iedereen wou Comey weghebben en nu Trump hem heeft ontslagen wordt het zo gebracht dat hij de bad guy is.
     Ga uw ogen eens uitspoelen want u snapt er geen ene donder van.

     Nog even en dan beweerd Guus dat Pim Fortuyn ook een boontje voor zijn loontje kreeg. Wordt u ook gefinancierd door George Soros om zulke onzin te verspreiden?

     Comey heeft er een klere zooi van gemaakt en werd niet meer competent of betrouwbaar geacht voor die functie.
     Hier even een compilatie van al die mensen die openlijk hebben gezegd dat hij weg moest.

     https://www.youtube.com/watch?v=gAUFqVMBJus

     1. Guus Geluk

      @Onderzoekt alles,

      Pim Fortuyn was een man die vooral op de inhoud inging en niet op de man. Hij heeft op geen moment zijn tegenstanders gedemoniseerd. Het waren juist zijn opponenten (op het CDA na) die de handen ineen sloegen, teneinde hem zwart te maken. Zij werden geholpen door linkse media.

      Fortuyn heeft zijn politieke opponenten, echter nooit besmeurd.

      Trump wel, soms op de meest onzinnige wijze. Om een voorbeeld te nemen: Cruz’ vader zou medeplichtig zijn aan de moord op JFK. Het is een kwalijke zaak dat Trump zulke laster verspreidde. Nu krijgt hij dezelfde behandeling als hij zijn tegenstanders gaf.

      Comey was onder Obama aangesteld en een objectief mens. Als Republikein werd hij door veel FBI-officieren vertrouwd. De democratische onderdirecteur, was bijvoorbeeld erg te spreken over Comey. En Comey werd pas ontslagen, nadat bekend was dat de FBI een onderzoek voerde naar Trump.

      Ik vroeg me overigens af: onder welke nicks bent u hier eerder actief geweesrt?

   2. Floris

    Wie is er begonnen met kaatsen? Objectief kan met 100% zekerheid gesteld worden dat dat de pers was.

    1. Kodi

     Zo ging dat ten tijde van Pim Fortuyn ook. Zegt de naam Folkert Jensema, hoofdredacteur van het NSB Hakkelblad de mensen nog iets?

   3. Anna

    Trump benoemt de feiten die hard aankomen.

  2. Kodi

   Wat dan wel weer grappig is, is dat New York Times een enorme leegloop kent. Zodanig dat het acht verdiepingen moet gaan verhuren. Als ze niet oppassen wordt het nog een kraakpand. De Lügenpresse welke op de hand van de valse feeks Gillerie zijn hebben het moeilijk.

   https://www.youtube.com/watch?v=SEveMZFXJME

   En…. in de VS gaan steeds meer mensen van de kabel. Cord cutters worden ze genoemd:

   https://s30.postimg.org/h8xkwuhkt/00000000000000000xxx.jpg

 3. swetsnek

  niet op reageren

 4. ayreonaut

  Ik wist niet dat Cleopatra een gekozen poltica was, weer wat geleerd.

 5. Sniper666

  En toch is hij beter dan dat Clinton secreet. Kun je nagaan…

 6. Ni28

  Het is erg moeilijk om een president te beoordelen op zijn daden als er vanaf dag een hetze tegen hem gevoerd wordt. Dit is ronduit schandalig te noemen en ik kan mij niet herinneren dat dit ooit al is voorgekomen. Ik wil best kritisch zijn als hij iets niet goed doet of zelfs ronduit slecht maar onder deze omstandigheden is het ook onmogelijk. Het enige wat ie doet is zijn tegenstanders bestrijden. Stel je voor dat je zo moet werken dan beland je bij de psychiater.

 7. Anna

  Uitstekend dat President Trump zich flink uit over de media. Hysterische, hondse wijze van benaderen door de pers. NOS en Nieuwsuur hebben praktisch iedere avond een stuk speciaal om Trump te demoniseren. Puur afspraak. Macht van media is verschrikkelijk. Zeg je iets positiefs over Trump dan ga je der uit. Media is verrot. Er verandert niets. Andere kijk wordt niet geaccepteerd. Media een pot verrot nat. NOS verlaagt zich zelfs om te spreken over “brievenbus” plassen om zo de PVV met een grote boog toch nog gauw smerig weg te kunnen zetten. Dat is de media anno 2017.

  1. Kodi

   Informatief artikel: Compendium voor de beginnend journalist > http://gazetgezondverstand.blogspot.nl/2016/07/compendium-voor-de-beginnende-journalist.html
   Hierna mag men zich gaan afvragen of men nog peultjes lust.

 8. Anna

  Hoe dan ook met Trump aan de leiding is het een stuk rustiger geworden. Met messias Obama die de prijs voor de vrede kreeg hadden we iedere dag bijna een derde wereldoorlog. De pers vond het allemaal prima.

  1. Kodi

   De Nobelprijs voor vrede voor Hussein O’Drama, wat een giller. We hebben gezien hoe het Libië en Syrië is vergaan na zijn bemoeienissen met zijn bejubelde Arabische * kuch * lente.

 9. Kodi

  Dit is dan wel weer grappig: Het lezerspubliek keert die Lügenpresse zoals o.a. links voorgeprogrammeerde en meningssturende New York Times de rug toe. NYT moet van lieverlee acht etages te huur gaan zetten. Als dat maar geen kraakpand gaat worden…

  NY Times OFFICIALLY DEAD! Newspapers DONE! Death Of Fake News MSM Propaganda ‘Bible!’
  https://www.youtube.com/watch?v=SEveMZFXJME&ab_channel=BarrySoetoro

 10. Ni28

  Wat is mij opgevallen is dat de VS correspondent vervangen is door een andere. De eerste sprak niet direct tegen Trump en deze wel. Maar misschien is hij met vakantie. Mooie tijd nu.

  1. Ritter

   De media zijn echt bezeten met hun anti-Trump haat.

   Study: CNN Is Completely Obsessed With Donald Trump — and Not in a Good Way
   http://www.newsbusters.org/blogs/nb/rich-noyes/2017/05/16/study-cnn-completely-obsessed-donald-trump-%E2%80%94-and-not-good-way

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.