VVD-wethouder Amsterdam: "Hoe meer asielzoekers hoe beter!"

Geen categoriemei 31 2017, 10:00
Oh, dat gaat vast goed vallen bij de achterban van de liberalen.
De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg maakt zich ernstig zorgen over de zogenaamde "enclaves" die ontstaan in "smeltkroes Amsterdam." Daar bedoelt hij mee dat er buurten zijn waar mensen van een bepaalde achtergrond allemaal bij elkaar wonen en leven, en niets te maken (willen) hebben met andere inwoners van de hoofdstad. Dat zei meneer de wethouder dinsdagavond in zijn speech tijdens de Staat van de Stad (haha).
Natuurlijk stipt hij daar een belangrijk punt aan. Je zou dan ook denken dat hij duidelijk maakt dat dit zo niet meer kan, dat nieuwkomers moeten integreren, en ga zo maar door. Nou, niets is minder waar. Volgens het Parool liet hij zich namelijk van zijn "meest linkse kant zien." Daar is geen woord van gelogen:

In het panelgesprek zei hij voorstander te zijn van 'hoe meer asielzoekers, hoe beter' en dat is binnen zijn partij best een spannend standpunt. Hij zei wel te begrijpen dat de komst van asielzoekers onrust veroorzaakt bij Amsterdammers, die hen beschouwen als concurrenten op de arbeids- of woningmarkt. "Maar dat is nog geen reden PVV te stemmen."

Dat er goede redenen zijn om verschillende soorten immigranten binnen te halen, dat zullen niet veel mensen bestrijden. Het kan zijn dat ze iets specifieks toevoegen, dat ze een relatie hebben met een Nederlander/Nederlandse, of dat ze écht hun leven niet zeker zijn in eigen land. Maar "hoe meer asielzoekers, hoe beter"? Is meneer onlangs toevallig op zijn hoofd gevallen? Welke gek zegt zoiets nou? Zelfs hardcore PvdA'ers zouden zoiets niet roepen, maar meneer de VVD'er dus wel.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/869811086496866304
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten