Weer raak: aanslag Egypte op Koptische christenen met 29 doden opgeëist door ISIS

Gisteren werden twee bussen met Koptische christenen in Egypte beschoten vanuit terreinwagens. Ze waren onderweg naar een klooster. Vandaag gaf de moslimterreurbeweging ISIS een verklaring. Ze eisten hierin de aanslag op.

Inmiddels is het niet meer de vraag of, maar welke terreurbeweging dergelijke aanvallen uitvoert. Gisteren meldde de Telegraaf al dat er 26 doden en 25 gewonden te betreuren waren. Vandaag is het dodental dus opgelopen tot 29. In de provincie al-Minya is het geweld tegen de Koptische minderheid niet van de lucht. De arme slachtoffers waren op weg naar een klooster. Een plek waar mensen de wereld achter zich laten om zich te bezinnen. Een klooster is geen plek waar haat tegen andere bevolkingsgroepen wordt verkondigd. Uitgerekend die mensen werden bruut afgeslacht. Eigenlijk is het niet eens nodig dat aanslagen worden opgeëist om te weten uit welke hoek ze komen. Als je over het platteland fietst en je ruikt vers gemaaid gras hoef je je ook niet af te vragen of de bakker daar verantwoordelijk voor is. Toch? De Telegraaf schreef gisteren:

Het is niet duidelijk wie de daders zijn. Christenen in Egypte zijn het doelwit van moslimextremisten. Begin april vielen door twee aanslagen op kerken in het noorden van het land meer dan 45 doden. De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op. IS heeft begin deze maand gedreigd met meer aanslagen op christenen en op westerse buitenlanders.

Vandaag krijgen we dus duidelijkheid over welke organisatie er achter zit: ISIS. Dat christenen wereldwijd lukraak het slachtoffer zijn van moslimgeweld is verschrikkelijk. Oorlogen heeft de wereld genoeg meegemaakt. Maar het uitmoorden van andersdenkenden vanwege religieus geïnspireerde haat is een heel andere categorie. De Egyptische president El-Sisi pakt de terroristen hard aan. Hun kampen worden gebombardeerd. Maar het kwaad blijkt moeilijk uit te roeien. Landen die te kampen hebben met dergelijk geweld en daar zelf tegen vechten, verdienen onze onverdeelde steun.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ritter

  Er vinden als jarenlang christenvervolgingen plaats in de islamitische landen van het Midden-Oosten.

  En niet alleen door jihadisten maar door door de z.g “gematigde” moslim.

  De vervolgingen zijn zo erg dat de schatting is dat over ongeveer 15 jaar er nog maar weinig christenen over zullen zijn in de regio. En dat is precies de bedoeling van deze vervolgingen.

  Maar zelfs als christenen vluchten naar Noord/West Europa zijn ze niet veilig in de asielcentra. Want daar worden ze bedreigt door moslims.

  Uit een onderzoek door de hulporganisatie voor christelijke asielzoekers “Gave” blijkt dat in 75% van alle Nederlandse asielzoekerscentra christenen gediscrimineerd worden. In 67% van de centra worden ze geconfronteerd met doodsbedreigingen en in 33% van de centra zijn zij het slachtoffer van lichamelijk geweld.
  https://youtu.be/Nk1PTZBqTBU

  Hetzelfde trieste beeld zien we in Duitsland.

 2. Nasrani

  Europa deislamiseren is echt de enige optie. Wanneer we nog 10 jaar wachten zal er echt opstand komen en moeten de islamieten het ontgelden. Dan zijn ze verder van huis

  1. Sniper666

   @ Nasrani

   Zo is het. Allemaal bij kop en kont oppakken en terug naar de zandbak. Wat zal het daarna weer prettig zijn om in Nederland te leven.

  2. Peter Selie

   Hoe wil je 53 miljoen in Europa wonende moslims ‘deporteren’ jij bent ook helemaal van het padje beste vriend, kun je nergens anders mee komen dan selectief verontwaardigd te zijn, tjonge, tjong, tjonge.

 3. HaZ

  Immigratie
  Het begon met een onschuldig kuchje,
  daarna een beginnend griepje wat uitliep
  in een matige longontsteking die naderhand
  een beginnende longkanker bleek te zijn.
  En Europa gooit er een aspirientje tegenaan.

 4. Two Ravens Black Kettle

  De Paus wil dat Europa ook in grafveld wordt waar christenen en masse worden opgejaagd en afgemaakt.
  Hetzelfde geldt voor pak ‘m beet 75% van de protestantse dominees.
  Een haatvod als Farizeeër dagblad Trouw die hun lezers opriep om Het Grote Kwaad Wilders met alle middelen van dien tegen te houden is al decennialang met een campagne om Europa te overbevolking met islamisten.
  Dat noemen ze ‘medeleven’.

  Krijgt een total freak als de paus of een islam partij als de christen unie (die ook nu weer zwijgt) zijn zin dan is de laatste christenen over 100 jaar uitgeroeid.
  Dat noemen ze solidair zijn en een humaan vluchtelingenbeleid.

  Geen wonder dat er geen hond meer in hun kerken zitten.

  Het wordt hoog tijd (als het al niet te laat is) dat de SGP en de rechterflank van de CDA de schroom van zich afschudden en eindelijk eens opkomen voor de christenen ipv. hun slagers.
  De islam Unie oeps ik bedoel de CU verschilt in niets van het NL-haten antidemocratische kroonjuwelenbegravende D’66 (U weet wel die clique die Armeense genocide ontkenners liefdevol opnam, de goedkeuringstempel van Erdogan kreeg van de vunzige opperhoofd/veilingmeester Alexander ‘stoffetje in ’t brein’ Pechtold.
  De club die van mening is dat je touwtjes uit je brievenbus moet hangen zodat de slagers nog gemakkelijker naar binnen kunnen. De club van het onderbetaald poetsertje, het derde huis en de 5e colonne)

  Daarom is hun gesteggel ook zo kolderiek. Een eeneiige tweeling die net doet alsof ze bestaansrecht hebben terwijl ze net zo goed kunnen samensmelten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.