Woedende Theresa May is klaar met de EU: "Brussel probeert onze verkiezingen te beïnvloeden!"

Geen categoriemei 04 2017, 15:00
Ze heeft even geduld gehad met Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans, maar Theresa May is er nu klaar mee.
Het kan verkeren. Nog maar een week geleden stonden Jean-Claude Juncker en de andere topmannen van de Europese Unie te glunderen naast Theresa May, de Britse premier. De twee partijen hadden met elkaar gesproken over Brexit, en dat was -- zeiden ze -- goed gegaan. Jawel, er was zelfs gesproken in een "vriendschappelijke sfeer."
May ging er daarom vanuit dat de onderhandelingen vervolgens vlot zouden verlopen. Maar wat bleek? Ze had zich nog niet omgedraaid of Juncker begon haar opeens te bedreigen. Daarbij gebruikte hij dreigementen als de godfather van een maffia-familie. Lees maar mee:

"Mountain walkers, he said, had to “learn a certain number of rules”, such as taking one step at a time “because sometimes you are on a steep and rocky path”... Using language akin to a TV mafia villain, he warned that hikers had to beware of “accidents” that might befall them, like falling rocks. He also insisted that the Brexit “divorce bill” was non-negotiable and that Britain could face “legal” consequences if it did not pay up in full.

May heeft dat een tijdje aangekeken, maar nu heeft ze er dan eindelijk genoeg van. Het zal Juncker en co. verbazen, maar zij is de baas in Groot-Brittannië, niet de boven-ons-gestelde technocraten in Brussel. Gisteren haalde ze keihard uit naar deze gekken en beschuldigde ze hen er terecht van dat ze de verkiezingen in Groot-Brittannië proberen te beïnvloeden. Daarbij liet ze geen spaan heel van het Eurofiele gajes:
"De Britse onderhandelingspositie in Europa is verkeerd weergegeven in de continentale pers. De houding van de Europese Commissie is verhard. Europese politici en bureaucraten hebben Groot-Brittannië bedreigd. Al deze daden zijn bewust getimed om de uitslag van onze verkiezingen te beïnvloeden die zullen plaatsvinden op 8 juni," aldus May. En daar heeft ze haar buik vol van, zeker omdat ze er nu van overtuigd is dat de Europese dictators ervoor willen zorgen dat het Verenigd Koninkrijk de komende jaren zoveel mogelijk gaat lijden.
Voor eurofielen roepen dat dit heel harde uitspraken zijn: ja, dat zijn het, maar May heeft wel degelijk gelijk. Juncker en co. zijn duidelijk van plan om het VK zoveel mogelijk pijn te doen. Dat kan en mag May niet accepteren.
En dat geldt niet alleen voor haar, maar ook voor Mark Rutte. Blijkbaar is onze premier het even vergeten, maar Groot-Brittannië is en blijft één van onze belangrijkste bondgenoten. Als de gekken in Brussel dat land problemen willen bezorgen, puur en alleen omdat May de democratische wil van haar volk respecteert, moet hij ingrijpen en Juncker duidelijk maken dat dit niet kan.
Wie denkt Juncker eigenlijk dat hij is? De man is niet eens gekozen door Europeanen zelf. Hij is benoemd door een stel bureaucratische eurofielen die hun posities gebruiken om zichzelf en hun vrienden te verrijken. Geen enkele normale Europeaan heeft daar invloed op gehad. Waar haalt hij het botte lef vandaan om zich als een tiran te gedragen? Hij moet God op zijn blote knietjes danken dat hij deze mooie baan heeft en daar bakken met geld mee verdient. Voor de rest moet hij vooral zijn mond houden.
May heeft gelijk dat ze dit wangedrag van Brussel niet accepteert. Als iemand water bij de wijn moet doen dan is het bureaucraat Juncker, niet de democraat May.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten