Woedende Theresa May is klaar met de EU: “Brussel probeert onze verkiezingen te beïnvloeden!”

Ze heeft even geduld gehad met Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans, maar Theresa May is er nu klaar mee.

Het kan verkeren. Nog maar een week geleden stonden Jean-Claude Juncker en de andere topmannen van de Europese Unie te glunderen naast Theresa May, de Britse premier. De twee partijen hadden met elkaar gesproken over Brexit, en dat was — zeiden ze — goed gegaan. Jawel, er was zelfs gesproken in een “vriendschappelijke sfeer.”

May ging er daarom vanuit dat de onderhandelingen vervolgens vlot zouden verlopen. Maar wat bleek? Ze had zich nog niet omgedraaid of Juncker begon haar opeens te bedreigen. Daarbij gebruikte hij dreigementen als de godfather van een maffia-familie. Lees maar mee:

“Mountain walkers, he said, had to “learn a certain number of rules”, such as taking one step at a time “because sometimes you are on a steep and rocky path”… Using language akin to a TV mafia villain, he warned that hikers had to beware of “accidents” that might befall them, like falling rocks. He also insisted that the Brexit “divorce bill” was non-negotiable and that Britain could face “legal” consequences if it did not pay up in full.

May heeft dat een tijdje aangekeken, maar nu heeft ze er dan eindelijk genoeg van. Het zal Juncker en co. verbazen, maar zij is de baas in Groot-Brittannië, niet de boven-ons-gestelde technocraten in Brussel. Gisteren haalde ze keihard uit naar deze gekken en beschuldigde ze hen er terecht van dat ze de verkiezingen in Groot-Brittannië proberen te beïnvloeden. Daarbij liet ze geen spaan heel van het Eurofiele gajes:

“De Britse onderhandelingspositie in Europa is verkeerd weergegeven in de continentale pers. De houding van de Europese Commissie is verhard. Europese politici en bureaucraten hebben Groot-Brittannië bedreigd. Al deze daden zijn bewust getimed om de uitslag van onze verkiezingen te beïnvloeden die zullen plaatsvinden op 8 juni,” aldus May. En daar heeft ze haar buik vol van, zeker omdat ze er nu van overtuigd is dat de Europese dictators ervoor willen zorgen dat het Verenigd Koninkrijk de komende jaren zoveel mogelijk gaat lijden.

Voor eurofielen roepen dat dit heel harde uitspraken zijn: ja, dat zijn het, maar May heeft wel degelijk gelijk. Juncker en co. zijn duidelijk van plan om het VK zoveel mogelijk pijn te doen. Dat kan en mag May niet accepteren.

En dat geldt niet alleen voor haar, maar ook voor Mark Rutte. Blijkbaar is onze premier het even vergeten, maar Groot-Brittannië is en blijft één van onze belangrijkste bondgenoten. Als de gekken in Brussel dat land problemen willen bezorgen, puur en alleen omdat May de democratische wil van haar volk respecteert, moet hij ingrijpen en Juncker duidelijk maken dat dit niet kan.

Wie denkt Juncker eigenlijk dat hij is? De man is niet eens gekozen door Europeanen zelf. Hij is benoemd door een stel bureaucratische eurofielen die hun posities gebruiken om zichzelf en hun vrienden te verrijken. Geen enkele normale Europeaan heeft daar invloed op gehad. Waar haalt hij het botte lef vandaan om zich als een tiran te gedragen? Hij moet God op zijn blote knietjes danken dat hij deze mooie baan heeft en daar bakken met geld mee verdient. Voor de rest moet hij vooral zijn mond houden.

May heeft gelijk dat ze dit wangedrag van Brussel niet accepteert. Als iemand water bij de wijn moet doen dan is het bureaucraat Juncker, niet de democraat May.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. van Urk

  De EU is gewoon uit de klauwen geraakte parasiet. Zelfs als de Britten zelfstandig willen opereren moet Brussel ermee gaan bemoeien alsof dit land dat zelf ooit een sterk imperium had over de wereld in vergelijking met Junckers nietszeggende Luxemburg een soort van broek poepende kleuter is .

  1. Top

   Ach ja beste Urk, lees de draadjes hier onder maar. Allemaal handophouders met de internetkrantenwijsheid in pacht. We verdienen, helaas, niet beter!

   1. Guus Geluk

    Probeer zelf eens een krant te lezen, daar steek je wat van (t)op.

  2. loritta

   Van Urk,
   Wat een mooie omschrijving van dat zakkenvullende zooitje daar in Brussel!!

 2. Isolde

  May heeft politiek haar hand overspeeld. Ze kan de opstelling van de EU in de verkiezingen mogelijk nog electoraal tijdelijk uitbuiten maar op termijn zal ze genadeloos worden afgerekend op haar lichtzinnige Brexit-politiek.

  1. Ali Yas

   Oh kijk, daar hebben we onze beroepstrol met de honderd aliassen weer.

   “Isolde” bedoelt te zeggen: May zegt wat haar politiek geboden is te zeggen. De EU probeert de verkiezingen te beïnvloeden, maar dat spel is straks uit. In de geschiedenisboekjes van de toekomst zullen de huidige EU-leiders er donkerzwart op staan.

 3. Guus Geluk

  Waar haal je Mark Rutte vandaan? Onze premier heeft juist aangegeven een goede handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk te willen. Bovendien haalt May niet uit naar Rutte, maar naar Brussel.

 4. Skippybal

  Le Pen die een EU-sympathisant blijkt te zijn, May die ineens doet alsof ze anti-EU is…..
  Farage die na de brexit direct zijn biezen pakt en zijn partij de afgrond instuurt

  Dit zijn allemaal neppers die de kortste weg naar de macht zoeken.
  Het is onecht en het volk snapt binnenkort wel dat ze bedonderd worden.
  Linksom en rechtsom.

  1. van Urk

   Tijd dus dat het volk zelf maar aan de touwtjes gaan trekken en al deze over de paard getilde politici op de juiste plek gaan neerzetten.

   1. Skippybal

    En het volk splitst vervolgens ook weer op en schaart zich achter een leider en komt weer op voor het eigen belangetjes ipv het landsbelang

    Ik vrees, beste Urk, dat er zal weinig veranderen tot ooit alle ogen opengaan

    1. IJscoman

     Begrijp ik het goed dat Skippybal pleit voor een sterke leider die het ganse volk achter zich verenigt en in saamhorigheid en eenheid het ‘landsbelang’ dient? Zoals de man met de bloksnor?

     En wat bedoelt Skippy precies met “er zal weinig veranderen tot ooit alle ogen opengaan”?

  2. Guus Geluk

   Het volk laat zich gewillig belazeren door rechtspopulisten, @Skippybal. De nu naar blijkt eurofiele Trump zit immers toch ook al 100 dagen in Oval Office? Of de manier waarop 90% van het PVV-gepeupel in de leugens en het gedraai van cordon sanitaire is getrapt?

   Zolang je populisme maar fel genoeg glimt, kun je het gepeupel op alle mogelijke manieren in de maling nemen.

   1. IJscoman

    Guus gebruikt twee maal het woord gepeupel. Heel bewust. Hij ziet mij, als PVV-aanhanger dus als “canaille, crapuul, de heffe des volks, falderappes, geboefte, gepeupel, gespuis, geteisem, goegemeente, grauw, janhagel, plebs, racaille, rapaille, schorriemorrie, schuim, voetvolk”.

    Bedankt Guus. Vieze grefo met je pedofiele viendjes.

    1. Guus Geluk

     Stel je niet aan, @IJscoman.

     1. Isolde

      Mogelijk betreft het zelfkennis.

     2. Guus Geluk

      Ik doelde natuurlijk op Plebejer, de Jan met de Pet binnen de Romeinse tijd.

     3. IJscoman

      Guus, je bent een smerige braller. En je ziet mij als gepeupel, dat zeg je tot twee keer toe. Wat is daar voor aanstellerigs aan? Moet ik soms klagen bij je dominee, rukker?

      En nee Isolde de Slet, dat is geen zelfkennis, maar een aantijging door een ander, door je holmaatje. Die vieze grefo die 5 keer per dag op zijn knietjes gaat, maar een andersdenkende verrot scheld.

     4. Guus Geluk

      IJscoman noemde andersdenkenden “landverraders” en mensen uit een “NSB-gezin”. Stel je niet aan, @IJscoman. Je weet best dat je sommige dingen niet al te letterlijk moet nemen.

     5. Skippybal

      Ik neem liever niemand de maat, maar zoals ijscoman tekeer gaat vraagt wel om een tegenreactie.

      1. De enige die hier “andersdenkenden” verrot scheld ben jij.
      2. Je plakt mij een etiket op, een echte godwin! geen idee hoe
      Je het verzint, maar je doet het toch.

      3. Je bent een schande voor fatsoenlijke rechtse en conservatieve mensen, dat noemt zich een voorvechter voor de vrijheid?

      4. Even niet denken dat ik links ben of ooit geweest.
      denk dat we dat van jou niet kunnen zeggen met je gebrek
      Aan manieren.

     6. Floris

      @ Ijscoman: Het loopt toch wel erg in de gaten dat Guus Gelul steeds hand- en spandiensten verricht aan de trol der trollen. De kans dat hij een sokpop of een handlanger is, is levensgroot.

      Wim Hutten is een ex-grefo en kan dus goed in de huid kruipen van een SGPer. Maar ik ken geen enkele SGPer met linkse meningen zoals Guus gelul die debiteert.

      Daar komt nog bij dat Hutten een pathologische leugenaar van astronomische proporties is. Niets van wat die gestoorde dwaas zegt valt te vertrouwen.

     7. IJscoman

      Ha Skippy! Je neemt mij WEL de maat, ondanks dat je zegt dat liever niet te doen (“Je bent een schande voor fatsoenlijke rechtse en conservatieve mensen ….enz.).

      Ik plak je geen etiket op, maar las het in je eerste reactie. Misschien een beetje onhandig geformuleerd?

      Het door jou onder 4 genoemde is wartaal en volslagen onbegrijpelijk.

     8. Guus Geluk

      Ik ben wel een beetje klaar met je “Wim Hutten”-theorietjes, @Floris. De enige die je schaadt is deheer Hutten zelf, want Isolde ontkent stellig deze mijnheer te zijn. Kan een pathologisch leugenaar, een psychopaat met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, een goed gestructureerd adviesbureau oprichten; daar dagelijks druk mee in de weer zijn, terwijl hij de dag door comments de lucht instuurt? En tegelijkertijd nog een heel batterij aan personeel hebben, die, ondanks Huttens vele psychische stoornissen, dik betaald krijgen om berichten op fora te plaatsen?

      Onwaarschijnlijk.

     9. Floris

      “Isolde ontkent stellig deze mijnheer te zijn.”
      ———————————————————
      Degene die achter Isolde zit liegt aan de lopende band, dus dergelijke ontkenningen zijn niets waard.

     10. Isolde

      Guus, Floris heeft zich in de Hutten-theorie vastgebeten en kan nooit toegeven dat hij ongelijk heeft. Hij zal dit dus altijd blijven volhouden en daarmee schade berokkenen aan mensen die hier niets mee te maken hebben.

      Ik vermoed overigens dat het meneer Hutten een rotzorg zal zijn maar ernstiger vind ik de mentaliteit die er achter zit. Wat bezielt iemand om op internetfora eindeloos veel energie te steken in het achterhalen en stalken van mensen die zich hier, door zich met een nickname te presenteren, hopen anoniem te blijven? Het motief kan alleen maar de behoefte zijn mensen waarmee je op het internet in discussie bent te intimideren en te bedreigen. Dat is een trieste en zelfs criminele mentaliteit en het is daarom ook wel een enorme gotspe dat het juist Floris is die permanent bij de moderator zeurt om een ban voor anderen.

     11. Guus Geluk

      Ik ben dit met je eens, @Isolde. Het Hutten-verhaal is inmiddels het middelpunt van een web aan theorietjes dat Floris hier geregeld optekend. Soms gebruikt Floris daarbij materiaal op internet, zoals een blog van Hutten uit 2014. Zo’n lap tekst geeft Floris weer genoeg stof tot het speculeren over de calvinistische opvoeding, enzovoort, enzovoort. Soms scharen reageerders meerdere mensen onder deze Hutten, althans, als de leer van deze mensen niet overeenkomt met de agenda van islamcritici. Triest.

    2. Isolde

     Waarom zou Floris toch zo’n obsessie koesteren jegens mij? het kereltje zeurde bij Michael al om een ban.

     Drie keer raden. Zou het iets te maken kunnen hebben met de debatten die ik met hem voerde?

     Geestig.

     1. IJscoman

      Het is altijd weer grappig om Isolde af te zien gaan als een gieter op het moment dat zij het aflegt tegen de vlijmscherpe debatkwaliteiten van Floris. Deze never ending story volg ik graag, zeker als na een paar keer de bal heen en weer te zien tikken het duidelijk is dat Isolde het vermogen, de kennis en de argumenten mist om tegen Floris op te kunnen. Keer op keer verliest zij het debat op punten of op een regelrechte knock out. Maar ze krabbelt altijd weer op en dat dwingt bewondering af.

     2. Isolde

      Dat is wonderlijk, IJscoman, Floris plaatst nauwelijks inhoudelijke bijdragen. Hij komt hier alleen maar om te trollen.

     3. Floris

      @ Ijscoman: Isolde Brouwenstein keert altijd alles om. Zodra je dat door hebt is het een koud kunstje om hem in de hoek te zetten.

      Neem bijvoorbeeld bovenstaande omkering. Hij is degene met een obsessie omdat hij in inhoudelijke debatten het niet van mij kon winnen. Dat was hij niet gewend, denk ik.

      Verder kan hij zich zonder sokpoppen, die hem te hulp komen zodra het hem te moeilijk wordt, niet staande houden. Hij speelt het spel niet eerlijk, zo simpel is het.

    3. corfo

     IJscoman.
     De door u genoemde G.G. beticht anderen van gebrek aan manieren, scheldt ze uit voor alles en nog wat enz. enz. Uit de reacties van genoemde figuur is mij volkomen duidelijk geworden dat hij lijdt aan een ziekelijke stoornis van zijn geestelijke vermogens; een wat trieste man/vrouw, die niet zelf niet weet dat hij/zij zich onvolwassen gedraagt, maar zichzelf wél héél dapper vindt. Ik kan alleen maar meewarig glimlachen als ik zie wat hij nú weer heeft getracht op papier te zetten.

 5. Barbera

  ff een Peter Selietje doen.
  Goed nieuws vanuit de onderhandelingen, nieuwe regering staat bijna in de startblokken
  Men is bezig met de verdeling ministerposten.
  Poeh, komt het dan toch nog goed..

 6. Beukman

  May wil wel de lusten van een onafhankelijkheid van de EU, maar niet de lasten. Dat gaat natuurlijk niet, en dat weet ze zelf ook wel. Heel slim van haar om middels verkiezingen een nieuw mandaat te trachten te verkrijgen. Mocht ze dit krijgen en vervolgens gaat het helemaal mis met de Brexit, dan kan ze de verantwoordelijkheid tenminste keurig afschuiven op de kiezer.

  Verder lijkt het erop dat wij nog een hele hoop poen krijgen van GB. Wat is erop tegen dat we verlangen dat May hiermee over de brug komt?

  1. Anna

   Beukman. Hoe komen die miljardenverslindende EU elite aan het bedrag van 100 miljard? Ze begonnen met 30 nu zitten ze op 100. Hebben ze geen geld meer voor al hun subsidies dan zakt heel de EU in. EU is niets anders dan een EU-Subsidie Staat.

  2. Anna

   Beukman. Hoe komen die miljardenverslindende EU elite aan het bedrag van 100 miljard? Ze begonnen met 30 nu zitten ze op 100. Hebben ze geen financiën meer voor al hun EU subsidies dan zakt heel de EU in. EU is niets anders dan een EU-Subsidie Staat.

   1. corfo

    Anna.
    Die Beukman lult maar wat voor zich heen.
    De EU is een aflopende zaak en dat is héél goed voor óns en de rest van Europa; de EU heeft ons niks goeds gebracht, kost alleen maar handen vol geld, úw en mijn geld. Weg met die hele rotzooi.

   2. Beukman

    @Anna
    Het bedrag staat niet vast, en is onderhandelbaar. Uiteraard dient er hoog te worden ingezet.
    Het verbaast me dat je de EU een geldverslindend project vindt, maar tegelijk het geld met kruiwagens tegelijk wil weggeven aan bijv. de UK.

    Enfin. Hoe is het bedrag tot stand gekomen?

    “The make-up of the bill is little understood, even by EU-27 countries. The €60 billion covers Britain’s potential obligations in three main areas: legally binding budget commitments that will be paid after Britain leaves; pension promises to EU officials; and contingent liabilities – such as bailout loans to Ireland – that would only require payments in certain circumstances.”

    Lees verder:
    http://www.cer.org.uk/publications/archive/policy-brief/2017/%E2%82%AC60-billion-brexit-bill-how-disentangle-britain-eu-budget

    en mis de (pdf) bijlage niet in de link.

 7. Ni28

  De EU commissie schuwt geen middel om de VK zoveel mogelijk te benadelen om andere landen te laten zien wat hun te wachten staat als zij proberen de EU te verlaten. En natuurlijk proberen zij de verkiezingen te beïnvloeden door dit gedrag om de klok desnoods terug te draaien in de VK. Gezien het feit dat het verschil tussen uit of blijven niet zo groot was is dat reële optie. Het lijkt dat de maffia intussen uit Italië naar Brussel verhuist is.

  1. IJscoman

   Mee eens Ni28. In Brussel zit de georganiseerde misdaad: een syndicaat dat niets geeft om burgers maar hen ziet als afval en hinderlijke vliegen. Het enige dat telt is geld en macht. Zoals altijd en overal.

  2. Skippybal

   Nou, laat de Britten maar flink betalen, anders moet Nederland (wij dus) het weer bijlappen.

   Liever geen EU, maar zolang we er in zitten, wil ik niet voor het Britse besluit opdraaien.
   Solidariteit is voor PvdA’ers, daar voel ik me niet aan gebonden.

 8. Anna

  Die EU elite is niet zo flauw. Kunnen ze niet winnen dan komen ze met flink verbaal geweld en bedreigingen op de proppen. Ze willen nu het wraakbedrag van honderd miljard van de Engelsen. De EU leiders smijten met miljarden en willen nu met die 100 miljard hun eigen flinke tekorten opkrikken. EU heeft met hun EU-Subsidie staten volledig in bedwang. Haal je alle subsidies weg dan is er geen EU meer. EU-Subsidie-Staat. Het is een smerig systeem

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.