Anne Fleur Dekker gaat vol anti-Israël: Wonder Woman was soldaat in IDF dus ‘boycot!’

Een feminist die Wonder Woman haat. Is het mogelijk? Jazeker. Wonder Woman wordt namelijk gespeeld door een Israëlische actrice. Een jodin. En dan ook nog eentje die ooit soldaat was. Fout, fouter, allerfoutst.

Als jonge meisjes denken dat ‘feminisme’ voor het empoweren van vrouwen staat heb ik slecht niets voor ze: dat is niet eens bijna zo. Moderne feministen zijn niets meer of minder dan radicaal-linkse activisten. Ze zijn politiekcorrect, kijken weg van alle échte problemen in de wereld, hebben een hekel aan alles waarvoor de Nederlandse cultuur historisch staat, en — oh ja — willen Israël het liefste tot de grond toe afbranden.

Case in point, Anne Fleur Dekkers reactie op mensen die de film Wonder Woman (volkomen terecht!) promoten:

https://twitter.com/annefleurdd/status/876230404528885760

Zieker dan dit wordt het niet. Ik heb Wonder Woman gezien, samen met mijn vrouw die er erg van onder de indruk was, en het is echt  een geweldige film. Sterker nog, het is de beste film van DC Comics óóit. Anders dan moderne ‘feministen’ geloof ik daadwerkelijk in de gelijkheid van man en vrouw en kan ik een sterke vrouw dus bijzonder waarderen — wat haar achtergrond verder ook is. Gal Gadot, de actrice die Woman Woman speelt, verdient dan ook bijzonder veel complimenten.

Maar Anne Fleur, die pretendeert een feminist te zijn, kan zich daar niet toe brengen. Waarom niet? Omdat Gal Israëlisch is. En gediend heeft in het Israëlische leger. Dat laatste is nogal logisch aangezien Israël de dienstplicht heeft voor vrouwen én mannen, maar ja, leg dat maar eens uit aan Anne Fleur. Óf ze zal het niet begrijpen óf het maakt haar niets uit, want ‘zionisme.’

Natuurlijk pretendeert Anne Fleur tegelijkertijd voor vrede en tolerantie te zijn. Nou ja, behalve dan voor Israëlis. Oh pardon, ‘zionisten.’

Wat dat laatste betreft liet een Duitse rechter enkele jaren geleden het volgende weten:

‘Zionist’ is de taal van antisemieten, het is code voor ‘jood’.”

Advocaat Nathan Gelbart legde toen uit:

“Het is een heel moedig oordeel. De rechtbank heeft duidelijk herhaald wat politieke wetenschappers al tientallen jaren zeggen. Het zal veel aandacht krijgen, zeker onder mensen die claimen dat ze niet tegen joden zijn, maar alleen tegen zionisten.”

Daar voegde hij aan toe dat er meer politici en commentatoren zijn in Duitsland die het woord ‘zionist’ gebruiken om hun haat tegen joden te maskeren zodat ze niet vervolgd kunnen worden. En dan:

“We hebben een anti-zionistische industrie in Europa die deze legitimiteit gebruiken om haat te verspreiden door het woord ‘zionist’ steeds te gebruiken.”

Uit deze definitie van antisemitisme blijkt dat het ook antisemitisch is om meer van Israël te eisen dan van andere landen; bijvoorbeeld door, zeg, films met een Israëlische actrice te boycotten vanwege de problemen met Palestijnen, maar films met een acteur of actrice uit een ander land waar er ethnische of religieuze spanningen zijn niet. Ik noem maar een paar voorbeelden: Woman Woman wel boycotten, maar films met acteurs of actrices uit Iran, Saoedi-Arabië, Noord-Korea, of Syrië niet.

Ook het ontkennen van het bestaansrecht van Israël wordt volgens die definitie gezien als antisemitisch. En wat is ‘zionisme’ nou eigenlijk? Juist, het geloof dat de joden recht hebben op hun eigen staat genaamd Israël.

Vorig jaar publiceerde het magazine Tablet een bijzonder interessant artikel over anti-zionisme en antisemitisme. In plaats van de hele dag druk te twitteren doet Anne Fleur er verstandig aan om dat artikel eens te lezen en goed op zich in te laten werken. Misschien dat ze dan eindelijk ophoudt met het oproepen tot dit soort belachelijke boycotacties. Of niet, natuurlijk, wat inhoudt dat we onze conclusies kunnen trekken over haar werkelijke denkbeelden — en die van de linkse beweging waar ze zo’n gepassioneerd lid van is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. van Urk

  Wordt het niet eens tijd om die Anne Zeur alias Spuit 11 te gaan boycotten?

 2. Sniper666

  Weg met AnneZeur. Geen aandacht meer aan besteden er komt alleen maar onzin uit dat kind.

 3. Top

  Ik dacht in eerste oogopslag, dat het mevrouw Beyonce was in uiterste werpdatum.

 4. IJscoman

  Ons loensend hertekopje heeft werkelijk geen idee van de historie en de geldigheid van het bestaan van Israel. Het is een blerend schaap dat aandachtsgeil twittert en blogt en twittert en DWDD’t enz. enz tot in het oneindige. Arm schaap.

 5. Floris

  Een film boycotten omdat een jodin de hoofdrol speelt. Dan ben je toch wel erg diep gezonken.

  1. Kodi

   Gedegenereerd links heeft er weer een gezicht bij. En mooi is het niet.

 6. Ritter

  Anne Fleur Dekkers praat na wat moslims zeggen. De snotneus van 22 jaar zegt maar wat zonder te begrijpen wat ze zegt.

  Inderdaad. Zionist is de taal van antisemieten, het is code voor ‘jood’. Het is een scheldwoord in de islamitische wereld.

  Helaas gaat tegenwoordig islamisme en z.g “modern feminisme” hand in hand.

  Dekkers kan beter luisteren naar onderstaand interview met een Iraanse mensenrechten activiste. Die zegt o.a dat veel feministen niet begrijpen wat dingen hoofddoeken betekenen.

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’
  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. Floris

   Het hele linkse denken is sinds de jaren 70 geperverteerd en gedegenereerd. Hoe kan je nu de kant kiezen van die vieze islamofascistische arabieren ten koste van de joden die veel beschaafder zijn?

   Hoe kan je de kant kiezen van een ‘religie’ die in alles haaks staat op de idealen waar links destijds voor stond. Het is krommer dan krom.

   Ze zien het werkelijke fascisme niet.

 7. Ngatimoto

  Als de redactie van dit blad nu eens zou beginnen met een boycot van Anne Fleur en haar bedenksels? Laten we wel wezen, als ik het hier niet zou lezen wist ik helemaal niets van deze dame af. Dus haar bekendheid geven werkt juist in haar straatje. Stop met de reclame voor haar.

  1. Floris

   Het heeft een nut. Het geeft een goed inkijkje in de verdorven geest van extreemlinkse ratten.

   Vandaag was dat het antisemitisme dat in extreemlinks zit als het kuiken in het ei.

   1. Kodi

    Uit een ei gekropen is wel een toepasselijke metafoor voor zielig Anne Fleurtje.

    1. Hendriekus

     Weet je wat pas echt zielig is, Kodi? De tekst die jij op het internet plempte: ‘Moslims zijn schapenmoordenaars. Oog om oog tand om tand maar eens een keer? Een Moslimpje de keel doorsnijden? Ik zeg: Doen!’

     Je bent nauw verwant met de barbaren van IS.

     1. Kodi

      Wat was ik nou in een nieuwsblad?

      A New Zealand sheep farmer has been arrested after authorities were warned by the CIA and MI6 that he was doing business with ISIS militants in Syria.

 8. Ben Zine

  Je zou inderdaad verwachten dat feministen blij zijn met zo’n powervrouw als Wonder Woman. Dolle Mina’s kon ik vroeger nog wel begrijpen, maar die feministen van nu zijn echt zo gek als een deur. En nog anti-Semitisch ook, maar daar hoor je de MSM dan weer niet over.

 9. SlimK1nd

  Kent iemand de film? Er zijn diverse redelijke kopieen online te vinden. Het is een hele leuke film. Voor alle leeftijden, spannend avontuur, gebeurt van alles. De heldin, Wonder Woman (en de film) hebben allerlei hele leuke feministische knipoogjes. In tegenstelling tot alle andere superhelden (die met tegenzin superheld zijn en met allerlei persoonlijke issues en herinneringen kampen) is Wonder Woman een superheld die er *echt* gewoon voor gaat. Ik ben een superheld en ik help de mensheid. Punt. De actrice is een rising star die het via Israel aan het maken is in de USA. Daar is de film dan ook gemaakt, geproduceerd etc. Ongetwijfeld met nog veel meer nationaliteiten dan alleen Israel. Anne Fleur Dekker is gek. Dit is de eerste vrouwelijke superheld, in een universum wat 10-tallen miljarden opbrengt, wat iedereen de wereld over leuk vindt, alle leeftijden, alle nationaliteiten. Dus juist GEEN boycot. Ik roep iedereen op deze film te gaan zien. En als je toevallig een tienerdochter hebt? Dan is de film helemaal leuk.
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/870169832867627008

 10. HW

  Daar heb je Anne Fleur met haar gezeur.
  Kotsen

 11. Kodi

  Heeft zielig Anne Fleurtje er eigenlijk wel bij nagedacht dat als zij van haar pc of haar mobieltje gebruik maakt de pc en het mobieltje gebruik maken van elementaire onderdelen welke zijn geïnnoveerd in Israël en dat daar octrooien op rusten? Dus die moet ze wel even verwijderen, want anders doet ze niet mee aan “Boycot Israël”. Ze kan ook beter geen medische behandelingen ondergaan, want ook in de geneeskunde is Israël innovatief.
  https://www.youtube.com/watch?v=7Kc6LE6FXcQ&ab_channel=ctigernews

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.