Anne Fleur Dekker gaat vol anti-Israël: Wonder Woman was soldaat in IDF dus 'boycot!'

Geen categoriejun 18 2017, 17:00
Een feminist die Wonder Woman haat. Is het mogelijk? Jazeker. Wonder Woman wordt namelijk gespeeld door een Israëlische actrice. Een jodin. En dan ook nog eentje die ooit soldaat was. Fout, fouter, allerfoutst.
Als jonge meisjes denken dat 'feminisme' voor het empoweren van vrouwen staat heb ik slecht niets voor ze: dat is niet eens bijna zo. Moderne feministen zijn niets meer of minder dan radicaal-linkse activisten. Ze zijn politiekcorrect, kijken weg van alle échte problemen in de wereld, hebben een hekel aan alles waarvoor de Nederlandse cultuur historisch staat, en -- oh ja -- willen Israël het liefste tot de grond toe afbranden.
Case in point, Anne Fleur Dekkers reactie op mensen die de film Wonder Woman (volkomen terecht!) promoten:
https://twitter.com/annefleurdd/status/876230404528885760
Zieker dan dit wordt het niet. Ik heb Wonder Woman gezien, samen met mijn vrouw die er erg van onder de indruk was, en het is echt een geweldige film. Sterker nog, het is de beste film van DC Comics óóit. Anders dan moderne 'feministen' geloof ik daadwerkelijk in de gelijkheid van man en vrouw en kan ik een sterke vrouw dus bijzonder waarderen -- wat haar achtergrond verder ook is. Gal Gadot, de actrice die Woman Woman speelt, verdient dan ook bijzonder veel complimenten.
Maar Anne Fleur, die pretendeert een feminist te zijn, kan zich daar niet toe brengen. Waarom niet? Omdat Gal Israëlisch is. En gediend heeft in het Israëlische leger. Dat laatste is nogal logisch aangezien Israël de dienstplicht heeft voor vrouwen én mannen, maar ja, leg dat maar eens uit aan Anne Fleur. Óf ze zal het niet begrijpen óf het maakt haar niets uit, want 'zionisme.'
Natuurlijk pretendeert Anne Fleur tegelijkertijd voor vrede en tolerantie te zijn. Nou ja, behalve dan voor Israëlis. Oh pardon, 'zionisten.'
Wat dat laatste betreft liet een Duitse rechter enkele jaren geleden het volgende weten:

"'Zionist' is de taal van antisemieten, het is code voor 'jood'."

Advocaat Nathan Gelbart legde toen uit:

"Het is een heel moedig oordeel. De rechtbank heeft duidelijk herhaald wat politieke wetenschappers al tientallen jaren zeggen. Het zal veel aandacht krijgen, zeker onder mensen die claimen dat ze niet tegen joden zijn, maar alleen tegen zionisten."

Daar voegde hij aan toe dat er meer politici en commentatoren zijn in Duitsland die het woord 'zionist' gebruiken om hun haat tegen joden te maskeren zodat ze niet vervolgd kunnen worden. En dan:

"We hebben een anti-zionistische industrie in Europa die deze legitimiteit gebruiken om haat te verspreiden door het woord 'zionist' steeds te gebruiken."

Uit deze definitie van antisemitisme blijkt dat het ook antisemitisch is om meer van Israël te eisen dan van andere landen; bijvoorbeeld door, zeg, films met een Israëlische actrice te boycotten vanwege de problemen met Palestijnen, maar films met een acteur of actrice uit een ander land waar er ethnische of religieuze spanningen zijn niet. Ik noem maar een paar voorbeelden: Woman Woman wel boycotten, maar films met acteurs of actrices uit Iran, Saoedi-Arabië, Noord-Korea, of Syrië niet.
Ook het ontkennen van het bestaansrecht van Israël wordt volgens die definitie gezien als antisemitisch. En wat is 'zionisme' nou eigenlijk? Juist, het geloof dat de joden recht hebben op hun eigen staat genaamd Israël.
Vorig jaar publiceerde het magazine Tablet een bijzonder interessant artikel over anti-zionisme en antisemitisme. In plaats van de hele dag druk te twitteren doet Anne Fleur er verstandig aan om dat artikel eens te lezen en goed op zich in te laten werken. Misschien dat ze dan eindelijk ophoudt met het oproepen tot dit soort belachelijke boycotacties. Of niet, natuurlijk, wat inhoudt dat we onze conclusies kunnen trekken over haar werkelijke denkbeelden -- en die van de linkse beweging waar ze zo'n gepassioneerd lid van is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten