België buigt voor islamisering: ook Brussel wil nu hoofddoekjes bij de politie

De socialistische burgemeester van Brussel wil onderzoeken of de hoofddoek kan worden ingevoerd bij het politiekorps van de Belgische hoofdstad. 

Het belachelijke plan van de Amsterdamse politiechef om de hoofddoek onderdeel te maken van het officiële politie-uniform, heeft de politie in Brussel op ideeën gebracht. De socialistische burgemeester van Brussel, Yves Mayeur, heeft namelijk een werkgroep ingesteld om de invoering van de hoofddoek bij de het lokale politiekorps te onderzoeken. De argumenten zijn hetzelfde als in Amsterdam: het politiekorps zou “diverser” worden door het aantrekken van allochtone agentes met een hoofddoek.

Het plan van de Brusselse burgemeester druist in tegen een wet uit 2008. Die wet verbiedt het tonen van politieke of religieuze overtuigingen door ambtenaren in functie. De politiek-correcte burgemeester van Brussel wil die wet dus van tafel vegen om de hoofddoek te introduceren bij de politie. Dat zoiets volledig indruist tegen de neutraliteit die de overheid (en zeker de politie) zou moeten uitstralen, maakt hem kennelijk niets uit.

Het was al triest genoeg dat de Amsterdamse politie met het plan kwam om de hoofddoek voor agentes in te voeren. Maar het is pas écht een absolute blamage dat hiermee andere politiek-correcte malloten op ideeën zijn gebracht. Nederland staat er internationaal op als een politiek-correct land dat buigt voor islamisering. Gênant!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Sniper666

  Is het besmettelijk ofzo? De chronische zelf-islamisering ziekte.

  1. DutchDropveter

   Nee belgië ziet Nederland nog steeds als gidsland… hopelijk hebben ze het besluit om het niet te doen ook goed bestudeerd.

 2. Sniper666

  Even bekeken, maar klopt dit wel? Yves Mayeur is een vreemde vogel maar schijnt NIET voor hoofddoekjes te zijn;

  –> http://www.bruzz.be/nl/actua/mayeur-verduidelijkt-geen-plannen-om-hoofddoek-bij-politie-toe-te-laten

 3. HaZ

  1)Daarom heeft de Stad Brussel nu een werkgroep opgericht die de thematiek behandelt”, aldus Gaëlle Verhasselt, woordvoerster van burgemeester Mayeur.

  2)Enkele uren later floot burgemeester Yvan Mayeur zijn medewerkster terug, nadat persagentschap Belga het feit dat de Stad het idee niet uitsloot kort had overgenomen. “Nee, we hebben geen plannen om hoofddoeken bij de Brusselse politie toe te laten”.

  Verder alles goed daar in Brussel ? Dat noemt men daar samenwerken….

 4. Sniper666

  Meer in het algemeen. Het is eeuwig zonde dat België en Luxemburg ooit los geraakt zijn van Nederland ergens in 1830 ofzo. Als geheel zouden we in het midden van West-Europa veel beter af zijn geweest.

 5. Ni28

  Vroeger had je nog de Belgenmoppen maar dit is ernst.

  1. Floris

   Belgenmoppen kunnen niet meer. Dat is racistisch.

   1. cmsuijkerbuijk

    Er bestonden sowieso al geen Belgenmoppen en hébben ook nooit bestaan! ’t Was gewoon allemaal waar!

 6. Antidotum

  Tjee! Nu al de hijab voor de islamitische agentes in belgie, straks de dienstwapens inleveren voor kromzwaarden en de paarden voor kamelen.
  Zal een vertoning worden zeg.
  De socialisten helpen hun land naar de ondergang.
  Kennelijk niet begrepen dat de politie gezag moet uitstralen en geen religie.
  Heb medelijden als straks de agente met hoofddoek tegenover een salafist komt te staan.
  Die zien een vrouw als ondergeschikt en laten zich niet arresteren of terecht wijzen.

  1. PitbullThings

   De salafisten zijn in de minderheid tussen de miljoenen moslims

 7. Kodi

  Ondertussen in Marokko:
  http://plzcdn.com/ZillaIMG/5acb6814f75a178e8e1864eade253d16.jpg
  GEEN hoofddoekjes! Slechts één hoofddeksel, te weten de politiepet.

  1. corfo

   Kodi.
   Alleen politiepet in Marokko ?
   Is maar één conclusie mogelijk n.l. Marokko gaat niet met de tijd mee !!!
   De z.g. “chefs” die in een westers land het voorstel steunen om een politiestofdoek op ’t hoofd te draperen, zouden naar Marokko verbannen moeten worden; wát een gluiperds.

  2. PitbullThings

   Klopt, omdat de politiepak te strak is voor een hoofddoek.

 8. Kodi

  Voor alle deugmenschjes die de kopvod zien als toppunt van emancipatie: Lees het verhaal van de Iraanse Darya Safai >https://t.co/w01LSGBToK

 9. Champetterke

  Waarom? Dit is een kleinigheid maar als iemand van vreemde origine in een ander land gaat wonen, pas je je toch aan? Dat is integreren.
  Zwarte Piet. Een traditie in België en andere landen om kinderen te vermaken. Niets racistisch … Wat is hier het probleem?
  Als ik “allochtonen” tegen elkaar Vlaams hoor spreken, denk ik dat zij op de goede weg zijn.
  Zorg ajb dat België België blijft.

 10. PitbullThings

  Ik vind de gedachtengoed van dit artikel en andere nieuwtjes van het media die omtremt dit onderwerp gaan paradoxaal met de islam. De vraag is nou: ‘Wordt er nu de hijaab of hoofddoek bedoeld?’

  Een strakke politiepak met een doek boven het hoofd is geen hijaab, dan hoeven ze hier ook geen discussie over te beginnen. Pas zodra er veranderingen in de politiepak wordt aangebracht (voor zowel een moslimman als vrouw) dan kan de hoofd van een vrouw ook erbij bedekt worden, anders is er geen sprake van een islamitische bedekking. Men voert een hele discussie over dat zo’n doekje net wat meer bedekt als een pet? En die strakke broekjes dan? Indien er geen verandering in het gehele uniform plaats vindt is zo’n pet echt meer dan voldoende. Ik weet 100% zeker dat zodra er een wet wordt ingevoerd waarin zo’n hoofddoekje ook erbij gedragen mag worden, de moslims het toch zullen afkeuren en er kritiek op geleverd zal worden. Of de wet moet correct ingevoerd worden volgens de islamitische regels of dit moet nagelaten worden.
  De islam accepteert dit niet en dus is het overbodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.