Beroepsslachtoffer Anousha Nzume: “Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons. En terecht!”

Oké, nu wordt het pas écht eng.

Nederland is in de loop der jaren verworden tot een land van professionele invullers van de slachtofferrol. Migranten, moslims, zwarten: iedereen die niet tot de meerheid behoort – voor zover we die nog hebben in dit multicultiland – wil graag een aandeel erin. Voor mensen als Sylvana Simons en, in toenemende mate, Anousha Nzume blijft dit echter voor altijd het land van de grote, boze, witte en vooral héél racistische man die er alles aan doet om minderheden te onderdrukken. Nou, dan weet je al hoe laat het is.

Anousha Nzume bracht onlangs haar boek ‘Hallo witte mensen uit’, waarin ze uitgebreid ingaat om het zogenaamde ‘witte privilege’ dat blanken zouden hebben. Dat dat één grote fabel is – sterker nog, dat vaak het tegendeel waar is – bewijst alleen de titel al: als ik een boek had geschreven genaamd ‘Hallo zwarte/gele/getinte mensen’ dan was ik al voor de rechter gesleept voor racisme. Logisch natuurlijk: alleen roomblanke Nederlanders kunnen racistisch zijn.

Dat schrijfsel probeert ze uiteraard aan de man – of nog veel liever: vrouw – te brengen, en deze keer probeert ze dat te doen middels een opiniestukje bij de VARA, één van de vele fijne linkse omroepen die ons land rijk is. Wat zij daar schrijft is zachtgezegd niet voor de poes en zou nog meer dan die boektitel definitief zwaar strafbaar zijn als “wit” in “zwart” veranderd zou worden:

Wat Sylvana [Simons, red.] over zich heen krijgt is alleen maar te omschrijven als seksistisch racisme. Haar strijd voor meer representatie in de landelijke politiek is met zoveel geweld, gehoon en letterlijk gevaar gepaard gegaan dat er maar een conclusie mogelijk is. Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons. En terecht.

Wauw: als je beroepsjankster Anousha serieus zou kunnen nemen, zou dit gewoon als een keiharde bedreiging kunnen worden aangemerkt. Eigenlijk heeft ze hier echter best gelijk, als je dat “wit” en “racistisch” weghaalt: Nederland zou ook doodsbang moeten zijn voor wat Simons en Nzume – zeer succesvol – proberen te doen met dit land. Door zaken als anti-discriminatiewetten te misbruiken proberen beide dames immers alles op het witte privilege af te schuiven, zodat steeds meer tradities en gewoontes – ik noem Zwarte Piet – zo snel mogelijk het label “racistisch” opgespeld kunnen krijgen. Dat is een zéér zorgwekkende ontwikkeling waar wij inderdaad bang voor moeten zijn. Toch slaat Nzume de plank verderop wel volkomen mis. Zij, Sylvana en alle andere racismeschreeuwers zouden zelf ook bang moeten zijn voor deze ontwikkelingen. De zaken die zijn allemaal zó vreselijk vinden – Nederlandse normen, waarden en gewoontes –  zijn immers precies de zaken die garanderen dat zijn mogen en kunnen zeggen wat ze willen. Door dat alles te slopen schieten zij zichzelf dus gewoon in de eigen voet, maar tot nu toe hebben ze dat nog niet doorgehad.

Laten we hopen dat dat besef toch nog op tijd zal komen: zo gek zijn al die dingen die ‘de witten’ hier hebben opgebouwd namelijk nog niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ni28

  Zij hebben allemaal van die grote smoelen die heel wat decibels produceren. Daar mag je met recht bang van worden.

 2. swetsnek

  IK vraag mij af wat die zwartjoekels door het eten heen krijgen.
  Het is in ieder geval niet sterk genoeg jammer ,je gaat er alleen maar van haluninicerenrenn phoe hahahaha heb vandaag hetzelfde gevreten geloof ik .
  Trap dat wijf het land uit vandaag nog

 3. HaZ

  Tja wat moet je met zo iemand. Ik heb de foto maar uitgeprint en op mijn WITTE vrieskast gehangen in mijn schuur; Blijven in ieder geval de ratten weg !

 4. Sniper666

  Elke keer dezelfde kaart spelen, nooit wat origineels. Er moeten toch ook medelanders zijn met een kleurtje die dit beschamend vinden? Waarom horen we die nooit?

  1. hans-e-pans

   Als je haar naam via google opzoekt dan kom je via wikipedia bij haar verleden.

   Daar is dan te lezen dat haar vader uit Kameroen kwam en haar moeder Russin was.

   Ze is dus helemaal geen Nederlandse, ze heeft dan misschien wel een Nederlands paspoort maar dat wil nog niet zeggen dat ze Nederlandse is.

   Als je naar haar partner zoekt waar ze 3 kinderen mee heeft vindt je niets en dat is niet zo verwonderlijk, misschien geneert deze partner wel vreselijk om haar gebler.

 5. Verlazques

  Stuur haar maar eens langs dan zal ik dat zwartjoekel leren wat angst is, ze beheerst het Nederlands ook al niet, weet nog niet dat wij blanken zijn, die absoluut weten hoe we van hen weer slaven kunnen maken, daar zijn we niet bang voor.

 6. Verlazques

  Vergat ik nog, zwartjoekels hebben geen cultuur, vandaar dat ze met alles een grote bek opzetten om hun incompetentie en hun cultuurloosheid te verbloemen.

 7. Ben Zine

  Totale non-discussie, gaat echt nergens over.

 8. Floris

  Het is OF een minderwaardigheidscomplex OF puur opportunisme met als oogmerk om de westerse (linkse) schuldgevoelens tot op de laatste druppel uit te melken.

  Of allebei.

  1. Adriaan

   @Floris, los van elkaar en op het zelfde moment, dezelfde gedachten.

   1. Floris

    Yep 😉

 9. Adriaan

  Anousha Nzume, wat ben jij een ongelooflijk zielig wijf. Je hebt een minderwaardigheidscomplex van Moskou tot aan Kameroen. Hou nou toch op. Je bent publiciteitsgeil. Je hebt absoluut geen verhaal. Ga knikkeren of domino spelen, als je dat kunt.

 10. nienke

  Hoe lang wonen ze hier al in het land dat de blanken hebben opgebouwd na de tweede wereldoorlog?
  Hoe lang hebben zij al genoten van de vrijheid, de rijkdom,en nu? nu zijn de blanken de racisten en zij de zielepoten.
  Ga toch lekker naar een land waar geen blanken zitten misschien voel je je eindelijk gelukkig, zwarten discrimineren NOOIT.

  1. Kodi

   Daar zijn geen blanken bij wie haar opgehouden handje wordt gevuld. Meer dan gesubsidieerd janken kan zij niet produceren.

 11. Beukman

  A. Nzume schrijft:
  “Wat Sylvana over zich heen krijgt is alleen maar te omschrijven als seksistisch racisme. Haar strijd voor meer representatie in de landelijke politiek is met zoveel geweld, gehoon en letterlijk gevaar gepaard gegaan dat er maar een conclusie mogelijk is. Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons. En terecht.”

  Aan de reacties te zien kan ik alleen maar concluderen dat Anousha gelijk heeft. Wat een racistische bagger. De nazis maakten destijds vergelijkbare “grappen” over joden.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Ahh daar is onze wegkijk NSB-er weer.

   1. corfo

    Sniper666.
    JUIST !!!!
    Nog nooit zo’n stom figuur meegemaakt !
    Maakt trouwens ook véél taalfouten ! Ik begin zelfs te denken dat het een allochtoon is !!!

  2. Roughwood

   Mevrouw is zelf dramzeurraciste en maakt zich inmiddels onsterfelijk belachelijk. Doodsbang? Zelden zo gelachen. Ze schijt bovendien in de ruif waaruit ze vreet.

   1. corfo

    Roughwood.
    Vreten uit een ruif waarin ze zelf schijt, dat is een gewoonte van die, op kosten van anderen, volgevreten gekleurde nietsnutten.

 12. leidenhaag

  Tegen blanken schoppen is het nieuwe kerkje pesten, blanken zijn nl ook een soort instituut. Als in dat blanke mannen alles uitgevonden hebben dat je om je heen ziet. Niet God maar blanke mannen hebben de moderne wereld gemaakt. En dat is pijnlijk voor negers die geen moer hebben bereikt. In plaats van ook iets groots te doen is afkraken makkelijker. Je zal eens moe worden of ook kritiek krijgen.
  Als vrouw heeft ze meer reden om islampje te pesten, maar dat is zielig en je gaat er dood aan.

 13. napels

  Ik ben bang,ontzettend bang,verschrikkelijk bang over de rooie bang ik durf niet meer buiten,oh eh waarvoor ook alweer?

 14. corfo

  Wat doet dat wijf eigenlijk in ons land ? Ze voelt zich kennelijk niet thuis hiero. Nét als Aboutaleb zou ik dan zeggen : “Rot op, stom wijf, je hebt nu wel genoeg waanzin uitgekraamd. Terug naar het hol waar je bent uit gekropen”.

 15. corfo

  Dit wijf is een ordinaire profiteur, die vindt dat ze tè lang geen aandacht heeft gehad en derhalve met haar volgevreten vette lijf weer in ’t nieuws wil komen, maar dan wél met een onzin-verhaaltje.

 16. Jantje

  Slavernij:
  – Bij de blanken verboden.
  – In Afrika nog veel voorkomend en niet verboden.
  – In moslimië gewoon toegestaan.
  V.w.b. andere culturen verwijs ik graag naar het Tropenmuseum. Daar horen andere culturen wat mij betreft thuis en zijn ze ook te vinden.

 17. bjornvanherpen

  wie word er nu bang van een aap met een grote bek

 18. Phoenix

  Zelfs op Joop is het merendeel van de reacties negatief tot zeer negatief over het stukje van Nzume. Je kunt je afvragen waarom het daar gepubliceerd is, het is toch duidelijk dat je daarmee je eigen glazen ingooit als multicul-voorstander (dat lijkt Joop me toch wel te zijn), want dit racistische stukje bevestigt alleen maar alle vooroordelen die er tegen “zwarten” zouden bestaan, zoals racisme, wentelen in slachtofferschap, agressie. Het is nou niet echt een voorbeeld van “bruggen bouwen”, wat zo vaak in die kringen wordt gepropageerd, maar eerder nog van diepere kloven graven. Ze schijnt ook nog te denken dat sommige mensen werkelijk met hun blik iemand kunnen doden. Tja, als dat zo was, dan zouden we nu wel écht bang moeten zijn!

  Wim

 19. hitje89

  Walgelijk, in een woord. Wat een verkeerde aandacht, hoe lang moeten we dit intolerante gedrag nog goed vinden?

  1. hitje89

   O ja ze heet eigenlijk gewoon Steijn

 20. Standaardbinnen

  Als je de reacties hier leest lijkt er inderdaad van angst sprake te zijn.

  1. Sniper666

   @ Standaardtrol

   Anousha Nzume = Anne Steijn. Half Russin, half Kameroense. Een bounty dus die zichzelf het liefst als zwart ziet omdat je jezelf dan zo lekker tegen de witte mensheid in kan profileren en afzetten. Het is gewoon zielig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.