CDA woedend op eigen (en vooral NIET graaiende) Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik: “Wat een flauwekul!”

Het CDA heeft het helemaal gehad met zijn eigen Europarlementariër, Annie Schreijer-Pierik. De Twentse boerin weigert namelijk mee te doen aan wat zij het “bonnetjesgedoe” noemt: een officiële accountantsverklaring waaruit blijkt wat zij zoal doet met de inkomstenvergoeding van 4.300 euro die ze elke maand ontvangt.

Bij het CDA zijn ze helemaal klaar met Annie Schreijer-Pierik. Dit voormalig Tweede Kamerlid, en boerin uit Twente, heeft haar hand overspeeld door de door de partij verlangde accountantscontrole over onkosten te weigeren. Mevrouw de Europarlementariër vindt dat “bonnetjesgedoe” en doet daar niet aan mee. Tegelijk laat ze wel weten niet gezien te willen worden als een graaier, want dat is ze niet. Echt niet.

Helaas voor Schreijer-Pierik vinden haar eigen partijgenoten haar houding volstrekt onaanvaardbaar. Sterker nog, er is daadwerkelijk heibel uitgebroken bij de christendemocraten. CDA-partijwoordvoerder Hans Janssens zegt vandaag nog maar eens in het AD dat Schreijer-Pierik “nog van mening verschillen” (wat betekent dat het bestuur erop aan blijft dringen dat ze wél met een accountantsverklaring komt), en haalt haar partijgenoot en collega-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij ongekend hard naar d’r uit.  Zo heeft hij dit te zeggen over de opmerking van de account van mevrouw dat er een functiescheiding moet zijn tussen wie over de uitgave beslist en wie daadwerkelijk uitgeeft:

Wat een flauwekul! En wat een bureaucratie als je dat over 16 schijven laat lopen! Wij als CDA hebben onze eigen regels, die strenger zijn dan die van het Parlement, en we halen daar volkomen vrijwillig een externe accountant bij die ons volgens internationale standaarden controleert. Veel Parlementsleden uit andere landen komen vragen hoe wij dat doen, zo lopen wij voorop.”

Oeps. En hij was nog niet klaar. Van Nistelrooij retweette namelijk ook een tweet van een andere twitteraar waarin gesteld wordt dat het CDA en Pierik “spijt gaan krijgen” van haar recalcitrante houding.

Je zou denken dat mevrouw de politica onder al die druk van partijgenoten zou bezwijken, maar niets is minder waar. Ze weigert nog steeds om mee te werken en liet zelfs haar persoonlijke accountant opdraven om haar te verdedigen in het AD. Zo koppig vind je ze niet snel. Maar ja, mevrouw is dan ook a) een vrouw, b) een Twentenaar, en c) een boerin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. HaZ

  en d) blond. Hoe dom kun je zijn als je in deze prikkelbare tijden, waar iedereen op iedereen lijkt te letten, je poot stijf blijft houden voor zoiets als bonnetjesgedoe ?
  Is ze het bonnetjesgedoe met Teeven al weer vergeten zeker. O wacht…..het gaat hier natuurlijk om een EU parlementarier, tja…daar gelden inderdaad andere regels,normen en waarden. De regels van de (te)volle zakken !

 2. Pedrito

  Veel tukkers hebben de onhebbelijke gewoonte om zaken die stinken (bekende lucht voor een varkensboerin) achter de ellebogen te werken. Annie hef al jaor’n de goodwies kapot !

 3. RS

  Gaat ze wel naar de kerk op Zondag ?????

 4. RS

  Veel christelijken hebben de onhebbelijke gewoonte om zaken die stinken achter de ellebogen te werken. Maar zondags WEL naar de kerk , het liefst vooraan en 2 keer……..

  1. Nasrani

   Wat een wijsheid……waar haal je die onzin vandaan? Beetje gefrustreerd?

 5. HW

  Ho,Ho.
  Je hoeft niet alle Twentenaren over een kam te scheren.
  Wij Twentenaren zeggen toch ook niet, dat alle Westelingen het vooral moeten hebben van het geld uit de rest van het land, anders zou het daar achter de Ijssel vooral arm troef zijn.
  Het overgrote deel van de bevolking woont niet in de Randstad, terwijl naar verhouding het meeste geld wordt geïnvesteerd in de Randstad.
  De grootste gemeentes houden constant de hand op bij de staat en wij allen betalen.

 6. Kodi

  Die EP-fractie van het CDA is sowiezo een beetje volksvreemd. Ze knikken in de EVP-fractie graag mee met Mutti – Wir schaffen das – Merkel. En ze stemden ook mee met excommunicatie van Hongarije, een land met ballen. En wel eens van Wim van de Camp gehoord? Die beschouwt de Islam als zijn bondgenoot. Hoe verknipt wil je het dan hebben?

 7. Adriaan

  Dat mens moet er meteen worden uitgeflikkerd. Een onkostenvergoeding van € 51.600 per jaar! Hele volksstammen die dat niet eens met een normaal salaris verdienen. Waar heeft dat wijf het eigenlijk over. Bepaalt zij of ze wel of niet openheid van zaken geeft? Het wordt elke dag gekker. Er uit, zonder wachtgeld van jaren. Gewoon de ww in, net als ieder ander. Heeft ze iets bij gedragen aan de gemeenschap. Ik heb nog nooit van haar gehoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.