ChristenUnie-baas Gert Jan Segers dolblij dat Pechtold hem nu opeens wél lief vindt

Ah. Segers mag met de grote kinderen spelen. En dat vindt hij werkelijk fan-tas-tisch.

Een week of wat geleden had het er alle schijn van dat Gert Jan Segers en zijn ChristenUnie zowaar iets van principes hadden én ook nog eens een rechte rug. Ze lieten zich niet zomaar de maat nemen door Alexander Pechtold van D66. Niet zo gek, want de nepliberaal wil onder meer eenzame ouderen én zieke kinderen euthanasie laten plegen. Pardon, pardon, ik bedoel natuurlijk dat hij dat mogelijk wil maken voor ze. Zodat ze niemand meer tot last zijn, vat u wel?

Vervolgens had diezelfde Pechtold de euvele moed om Segers als vuilnis te behandelen. Hij confronteerde de CU-leider met een waslijst aan sociaal-progressieve plannetjes: tekenen of wegwezen! Voor Segers verbouwereerd kon opkijken werd de bijeenkomst beëindigd en vertelde Pechtold aan iedereen dat hij écht geen zaken wenste te doen met zo’n middeleeuwse club die zowaar in de waardigheid van het menselijk leven gelooft.

Nu, korte tijd later, zijn Segers en Pechtold opeens de beste vrienden. Dat blijkt tenminste duidelijk uit een interview dat Segers gaf aan het Reformatorisch Dagblad:

U hebt de excuses van Pechtold aanvaard?

Die heeft hij niet gemaakt en die heb ik ook niet geëist. Kijk, in de persoonlijke sfeer kunnen wij over veel zaken heen stappen. Dat hoort bij onze professie.

Wat echt relevant is, is dat we vanaf nu gaan werken aan herstel van vertrouwen. Dat vertrouwen zal vast weer gaan groeien als blijkt dat we straks –vanuit een sterk gevoelde verantwoordelijkheid om het goede voor ons land te zoeken– op diverse inhoudelijke punten tot overeenstemming kunnen komen.”

Segers en zijn partij zijn tot op het bot beledigd door Pechtold, die eist dat eist dat zwakkeren onder druk van niet-liefhebbende naasten uit het leven stappen, maar de CU-leider is maar al te graag bereid om te werken aan het “herstellen” (was het er ooit dan) van het “vertrouwen.”

Zo zie je maar weer dat het hele partijkartel werkelijk één pot nat is. Zelfs een quasi-christelijke partij als ChristenUnie is bereid om haar principes overboord te gooien in ruil voor wat macht.

Tja, zolang de belastingen maar verhoogd kunnen worden en er voor de rest flink weggekeken kan worden, he? Want daar gaat het linkse clubs als D66 en ChristenUnie uiteindelijk écht om. Alle andere ‘principes’ belanden voor je ‘formatie’ kunt zeggen in de prullenbak als het ze ministerspost op twee oplevert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Marija

  Mijn rijtje van gisteren klopt niet meer.
  Segers – nette man, moet ik veranderen in
  Segers – gore draaikont.

  1. Peter Selie

   Wacht even Marija dan zul je met de echte draaikont Pechtold kennismaken, D66 heeft de mantra van een gekozen burgemeester al laten vallen, wedden dat hij water bij de wijn doet, en ik denk dat hij zo nat is op regeren, dat hij zijn kroonjuweel ‘waardig levenseinde’ óók het licht niet laten zien.

  2. Floris

   Ik zei het toch.. 😉

   1. Marija

    Ja………

 2. HaZ

  Wanneer die vermalen XTC tabletten in die Indonesische maaltijden voor de heren van gisterenavond uitgewerkt zijn en neergedaald zijn op het aardse, worden de oorspronkelijke stellingen weer ingenomen door CU en D66. M.a.w. Nieuwe verkiezingen….here we come !

 3. Seneca

  CU is smerige linkse politiek met een gristelijk sausje.

 4. nienke

  Macht, macht, macht, dit is alles wat telt bij deze heren, walgelijk.

 5. Peter Selie

  Enge personen zijn politici.

 6. Guus Geluk

  Segers zal ongetwijfeld zaken gaan opeisen: zoals de protesten tegen kindereuthanasie en het plan om bejaarden plat te spuiten, daar de Ouderenzorg is wegbezuinigd. De links-conservatieve CU verstevigd daarmee de positie van de rechts-conservatieve CDA. En laten we niet vergeten dat de premier ook op de progressieve rem heeft getrapt.

 7. Peter Selie

  Mark Rutte (VVD): ‘Ik haat de brexit van alle kanten’

  ‘Ik ben anglofiel’

  “Ik haat de brexit van alle kanten. Ik ben anglofiel. U bent een van onze geliefdste partners. Maar de brexit is een besluit van het Britse volk en ik kan niets inbrengen tegen democratie.”

  Dat zei premier Mark Rutte donderdag in Brussel voor de camera’s van de BBC, kort nadat ook de Britse premier Theresa May voor een EU-top was gearriveerd. Zij zei bij binnenkomst dat ze donderdagavond aan de andere 27 leiders zal uitleggen hoe de regering de rechten van niet-Britse EU-burgers die wonen, werken en studeren in het land na de brexit denkt te gaan garanderen. Het is een van de prioriteiten voor de EU bij de onderhandelingen over het vertrek van de Britten uit de EU.

  Rutte zei te hopen dat Groot-Brittannië “op de een of andere manier” een band behoudt met de Europese interne markt en de douane-unie. Op de vraag of hij net als EU-president Donald Tusk droomt over het terugdraaien van de brexit, zoals Tusk donderdagmorgen onthulde, antwoordde Rutte: “We hebben allemaal die droom.

  Anp

 8. van Urk

  Ach Segers zal wel gedacht hebben: Als D66 aanhangers door euthanasie zo snel en eerder hun leven willen beeindigen dan brokkelt die partij vanzelf af aan leden en kiezers.

  1. Guus Geluk

   Nee, dat gebeurt pas over vier jaar. Als D66 zich heeft verkocht aan de conservatieve elementen in het kabinet, van Urk.

 9. Hendriekus

  Segers neemt zijn verantwoordelijkheid om ons land in deze moeilijke omstandigheden aan een regering te helpen.

  De spot en de zware scheldwoorden aan zijn adres komen van mensen die de ondemocratische brutaliteit hebben deelname van de PVV aan een regering te wensen. Dergelijke mensen neem ik niet serieus.

  1. van Urk

   Ik denk eerder dat het Pechtold is die zijn verantwoording op zich nam d.m.v. een stevig dinertje . Anders stond Segers alsnog aan de zijlijn.

  2. Floris

   De meeste mensen hier nemen jou niet serieus, psychopatische trol.

   1. Hendriekus

    Dat is niet verstandig, Floris, temeer omdat men zelden toekomt aan een inhoudelijke weerlegging van mijn standpunten. Jij zeker niet.

    1. Floris

     Je hebt het te hoog in de bol, trol. Inhoudelijk sla je regelmatig een modderfiguur.

     1. Hendriekus

      Dat bedoelde ik, Beukman, met trollen. Floris komt zelden nog verder dan schelden en toeren en het persoonlijk beledigen van forumleden.

  3. Guus Geluk

   Eens, Hendriekus. Regeren is voor de ChristenUnie, naar ik meen, geen eenvoudige taak. Bovendien schuift men pas voor de tweede keer in haar bestaan aan een onderhandelingstafel. Segers verdient respect dat hij – in het landsbelang – de regering draaiende wil houden.

  4. Ali Yas

   Hendriekus: “mensen die de ondemocratische brutaliteit hebben deelname van de PVV aan een regering te wensen”

   Lees ik dat nou goed, trolletje van ons? Of bedoel je weer eens het tegenovergestelde:

   “mensen die de democratie liefhebben en daarom vinden dat de PVV tenminste een kans moet krijgen aan de volgende regering deel te nemen”

   Ja, dat klinkt een stuk redelijker. Eigenlijk doet Wim/Brouwenstein/Hendriekus best goede uitspraken, je moet alleen weten hoe ze te lezen.

  5. Marija

   Dan had Segers dat al eerder kunnen doen, vóórdat hij op zijn pik werd getrapt.
   Wij wensen niet, wij hadden récht op deelname van PVV aan de regering.
   Ik neem u niet serieus, u zou beter uw mond kunnen houden.

 10. swetsnek

  die idioot heeft niet eens in de gaten dat ie wordt genaaid

  1. Hendriekus

   Snert bewijst stuitligging en waterpomptang. Dat snapt zelfs Zwetslul.

 11. Ecoshaarlem

  Denk niet dat de achterban van de draaikont Seegers het eens is, dat zij hun principes bij de vuilnis ophaaldienst hebben gezet, heb mij vergist in Seegers dacht dat hij een van de weinigen met moraal was, maar ook hij krijgt de rekening van de kiezers geprecenteerd!

  1. Guus Geluk

   Segers is altijd heel duidelijk geweest, ecoshaarlem. Van zijn standpunt dat hij bereid is te regeren, is hij nooit afgeweken. Bovendien heeft Segers nadrukkelijk aangegeven niet bij het kruisje te willen tekenen, hetgeen er mogelijk op duidt dat hij eisen gaat stellen.

   Bedenk dat hij ook samen met zijn geestverwant, het CDA, regeert.

 12. Duckday

  Het pluche doet wonderen Deze mensen hebben geen moraal meer Zij slikken alles als ze maar op het pluche terecht komen Hoogmoed waanzin en belust op macht

 13. Nasrani

  Walgelijke huichelaar.

 14. toetssteen

  Ik voorspel dat de SGP er heel wat leden bij zal gaan krijgen.

 15. Bes Tolen

  Segers kijkt nu al anders uit. Nu wat farizeïsch. Het vergt ook een hele omslag om zo’n Roomse Pechtold te accepteren met zijn collectivistische ideeën over dode mensen. Dat gaat inderdaad te ver maar wat zal er nu gebeuren? Bijdraaien door Segers’ CU op dat punt? Het lijkt me niet te gebeuren. Het lijkt me ook niet verstandig. Ook niet uit algemeen menselijk oogpunt zo’n vergaande opeisbaarheid van pas gestorven mensen. Het kabinet kan natuurlijk steun zoeken in de oppositie om er bepaalde wetgeving door te krijgen. Maar dan is het kabinet wel de gevangene van D66. Of niet soms? Want het is toch eigenlijk ondenkbaar dat andere regeringspartijen die collectivistische opvattingen van D66 delen. Of zijn die partijen geen knip voor hun neus waard? Het zal blijken. Een kabinet dat op ongezonde gronden vergaande beslissingen gaat nemen. Omdat D66 zich alleen daarmee nog kan onderscheiden. Overeenkomstig was het al eerder zo met D66. Maar nu is het wel een heel vergaand standpunt. D66 is een gevaar voor het individu in de maatschappij. [Hoeven straks moslims en wat andere groepen niet onder de wetten van D66 te vallen? Interessante vraag.].

 16. Babaji538

  Me too.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.