Column Jan Roos: Kantelmoment

Alle ogen zijn gericht op de radicale islam en de gevolgen ervan voor Europa. Aanslagen zijn in korte tijd onderdeel van ons bestaan geworden. Als er een man in Parijs met een hamer uit naam van Allah een politieman aanvalt, is dat eigenlijk al geen nieuws meer. Het begint, heel cynisch, bij meer dan vijf doden eigenlijk pas iets te worden. Op elk moment kan er weer ergens op straat Westers bloed vloeien omdat wij gehaat worden. Omdat wij dood moeten. Omdat wij vreselijk haram zijn. Ons is de oorlog verklaard.

Althans, zo voelt het voor de meeste mensen op straat. De politiek doet alsof wij allemaal hartstikke gek zijn. Na elke aanslag volgt een gratuit tweetje dat ze meeleven met de nabestaanden, maar meer dan dat gebeurt er niet. De oorzaak van deze aanslagen, de islam en haar radicale volgelingen, wordt angstvallig met rust gelaten. Liever gezegd, vrijwel heel Den Haag komt steeds met hun grijsgedraaide plaat dat die radicale moslims helemaal geen moslims zijn. Dat de islam de godsdienst van vrede en tolerantie is en juist moslims het slachtoffer zijn. Alle linkse partijen hebben het zelfs over toenemende islamofobie. Dus: een geestelijke aandoening waarin men op niets gebaseerde angst heeft voor de islam. De enige die al jaren roept dat we aan het islamiseren zijn en dat we moeten oppassen voor islamitische haat voor het westen is Geert Wilders. Maar zijn partij is door vrijwel iedereen buitenspel gezet en wordt als een paria behandeld.

Het wegpoetsen van het probleem door de politiek wordt mede mogelijk gemaakt door de mainstream media. Ook zij doen niets anders dan ons vertellen dat de islam niets te maken heeft met islamitisch terreur en als dat een beetje moeilijk wordt, zoals na de laatste aanslagen in Londen, verzwijgt de NOS uit welke hoek de daders komen. We moeten namelijk niet denken dat we nogal een probleem in Europa hebben met tientallen miljoenen moslims, waarvan uit onderzoek blijkt dat 45% radicaal is. En dan heb ik het nog niet eens over de scheepsladingen nieuwe Mohammedanen die door het opendeurenbeleid van de Europese Unie ons continent binnenkomen.

Waarom worden we door politici en de media behandeld als kleuters die niet om kunnen gaan met de waarheid? Heel simpel. Ze zijn als de dood voor ons. Want hoe lang pikken we het nog om voor fobisch te worden versleten na de zoveelste aanslag? Hoe lang pikken we het nog dat een verkrachtende asielzoeker uit Somalië een verblijfsvergunning krijgt? Hoe lang pikken we het nog dat we elke dag moeten vrezen te worden opgeblazen uit naam van een woestijngod? Hoe lang pikken we het nog dat onze cultuur, onze tradities, onze manier van leven moet wijken om mensen die ons haten zich meer thuis te laten voelen? Niet heel lang meer, denk ik. Het kantelmoment komt naderbij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ritter

  Het grootste probleem zijn de gevestigde media die maar blijven ontkennen dat islamitisch terrorisme door de islam word geïnspireerd.

  Aangezien de gevestigde media nog altijd een grote invloed hebben op de publieke opinie is het dus belangrijk dat via de sociale media een tegengeluid ( andere mening) word gegeven.

  Ondertussen gaat de instroom vanuit de islamitische landen gewoon door en gezien Merkel en Macron voorlopig aan de macht blijven zal dat dus niet veranderen want beide staan voor een “open grenzen” beleid.

  En in Nederland komt waarschijnlijk GroenLinks in de regering dus ook hier meer immigratie en/of zelfs asielzoekers ophalen uit de kampen in de regio zoals GroenLinks wil.

  1. Kodi

   En met Groen Links aan de macht wordt ons land niet groener, maar zwarter van de mensen met al die massaïmmigratie die ze hierheen willen halen. De verliezers: Ons fysische en ons sociale millieu.

 2. NoDoubt

  Is iemand die steelt, rooft, liegt en bedriegt
  Op een meisje, tante, slavin, dode vrouw zijn seksuele driften bevredigt
  Zich superieur vindt en u het licht niet in de ogen gunt noch kritiek dult,
  Een vredelievende man?

  1.500.000.000 mensen vinden van wel.
  270.000.000 Ϯ

  De echte voorvechters van de democratie, mannen zoals Jan, Geert, Therry, Pim Ϯ , vrouwen zoals Hirshi, Ebru , Annabel moeten we koesteren.

 3. Peter Selie

  Ja Jan een pracht artikel, zoals men het gewend is, “Waarom worden we door politici en de media behandeld als kleuters die niet om kunnen gaan met de waarheid?” denk dat er op EU-niveau heel iets ander speelt dan de massa migratie die Europa beoogd ten deel valt. De een zegt het is om de vergrijzing tegen te gaan, de ander zegt we moet heel humaan zijn t.o.v. barbaren uit het Midden-Oosten en ik zeg het is een beoogd Pan Europa plan om d.m.v. het Coudenhove-Kalergie plan Europa vergoed van zijn diverse culturen te beroven door de bevordering van massa-immigratie en multiculturalisme om zo de saamhorigheid van bevolkingen te ondermijnden. Door de soevereiniteitsoverdracht en bevoegdheden van de EU lidstaten aan het megalomane, dictatoriale Brussel over te dragen zodat zodat de Europese bevolkingen uiteindelijk niet langer over hun eigen toekomst kunnen beslissen. Dit is gewoon een aanzet om tot 1 Federaal Europa te komen en daarna wordt Artikel 21 in werking gezet, ver gezocht? Alleen de toekomst kan dat uitwijzen.

 4. Marija

  Het wordt hoog tijd.
  Laat het kantelmoment maar komen NU.

  1. Marija

   Maar als ik Peter S lees, maken wij als bevolking weinig tot geen kans meer het roer om te kunnen gooien. Ik heb er ook veel over gelezen en meen dat al vele, vele jaren geleden is bekokstoofd wat er in Europa gaat gebeuren.
   Fijne regering hebben wij en nog een aantal van dat soort die ik maar niet noem.
   Zij zijn vertrokken als het zover is.

  2. Beukman

   Alsof kantelmomenten een soort natuurverschijnselen zijn waarvoor niemand de mouwen hoeft op te stropen.

   1. Kodi

    Daar heb je gelijk in. Want met naïviteit en passiviteit, alsmede luiheid en lafheid zal er niets veranderen. Een kantelmoment kan pas bereikt worden als de bevolking zelf bereid is de bakens van passiviteit naar activiteit te verleggen.

    Denk aan die Marokkanen die massaal naar Deurne trokken om steun te betuigen aan die gewelddadige, gewapende overvallers op een juweliersechtpaar. Toen waren de Deurnaren wel bereid om hun bank voor de televisie te verlaten en met een numerieke meerderheid de straat op te gaan om die schreeuwerds te verstaan te geven niet welkom te zijn. Wonderen bestaan: Sneller dan het geluid stond er een ME-bataljon klaar. Uiteraard om die Marokkanen te beschermen. Het juweliersechtpaar dat er, anders dan de daders die ervoor kozen een ander tot slachtoffer te maken, niet om had gevraagd om slachtoffer te worden van een zeer ernstig geweldsmisdrijf moest langer op de komst van de politie wachten…

 5. Beukman

  Warrig stuk dat aan elkaar hangt van de stropoppen. De politiek doet helemaal niet alsof we gek zijn. Meningen over achterliggende oorzaken van de aanslagen worden wel degelijk overal besproken. De islam wordt helemaal niet wijd en zijd een religie van vrede genoemd.

  Of Roos zelf inmiddels paranoïde is, dat weet ik niet. Wel weet ik dat hij gedijt op de paranoia van anderen, zoals onder meer ook Niemöller dit doet. Ook bij hem is het niet duidelijk of hij zelf gelooft in de onzin die hij neerpent. Het inspelen op paranoia is inmiddels een businessmodel geworden waarmee veel geld te verdienen valt.

  Jan, die opsomming van vragen aan het eind van je stukkie begint als stijlfiguur nu wel erg sleets te worden, vind je niet? En wat dat kantelmoment betreft: je hebt zelf al geconstateerd dat we gewend beginnen te raken aan aanslagen; ze horen er zo’n beetje bij in onze geglobaliseerde wereld. Wen er dus maar aan, voorlopig valt er niks te kantelen.

 6. Ni28

  Samengevatte wanhoop van Jan Roos die zijn uitwerking gaat missen omdat de meerderheid van de mensen het eigenlijk nog goed hebben en blind zijn voor het gevaar die zich stilletjes uitbreid. Laten wij houden wat wij nog hebben, het gaat nog wel toch? Vergelijk onze situatie met iemand in de derde wereld en dan kom je snel tot conclusie dat het hier best goed is. Dus waarom die opwinding? Doe gewoon dan doe je gek genoeg. Wij hebben het toch goed. Nederland slaapt en ziet niet hoe het overgenomen wordt door andere culturen waarmee wij echt niets opschieten. (Positieve)discriminatie, Zwarte Piet weg, Pinkstern weg….daar wordt aan gewerkt en door de verkregen steun stijgt het aantal professionele klagers en niet zonder resultaat. Er wordt een regering gesmeden die het in een versnelling gaat brengen. En wij staan als een kudde gnoe’s langs de oever te wachten tot de krokodillen weer toeslaan. Welterusten!

  1. Kodi

   Je hoeft mij niet te vertellen dat aanslagen bij de Islam horen hoor. We zien niet anders keer op keer bevestigd. Hieronder gezellig Islam de laatste 30 dagen:
   https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

   Aanslagen mogen dan iets normaals zijn in de Islam; In het Westen niet. En derhalve is er ook geen plaats voor de Islam in het Westen en dient het Islamitische gezwel uit Europa verwijderd te worden.

 7. Guus Geluk

  Wie is “we”?

  1. DutchDropveter

   Jij blijkbaar niet … dus

 8. DutchDropveter

  Gewoon een gekke gedachte kronkel (meen er niks van)

  Stel de kinderen van een hoofdredacteur van ik noem maar wat de NPO worden gekidnapped door volgers van IS en al voor een live stream dood geschoten / of net wat dan ook.

  Is de mening dan opeens wel anders? komt het dan opeens wel dichtbij? mag er dan wel met de vinger gewezen worden? Heeft het dan wel iets met de islam te maken? Waait er dan opeens wel een andere wind? Vragen vragen vragen!

  1. Peter Selie

   Is de mening dan opeens wel anders? Neen, waarom? Omdat de reguliere politiek sinds de 50tiger jaren de islam heeft uitgenodigd als een knieval naar het bedrijfsleven (goedkope arbeidskrachten) en natuurlijk de gezinshereniging die door Joop den Uyl met grote voortvarendheid zijn beslag had gekregen. Het is een illusie om te denken dat de politieke correctheid van de traditionele politiek eens ongedaan wordt gemaakt, tja misschien een burgeroorlog, maar ik vrees dat dat zelfs niet aan de orde gesteld wordt. De Nederlandse politiek heeft bijna alle soevereiniteit aan Brussel overgeheveld, ze spelen hier voor spek en bonen en rommelen wat in de marge, maar voeren systematisch het door Brussel beoogde beleid tot achter de komma door.

 9. Kodi

  Weer gezellig Vrijdag Bommendag met al die Islam in Iraq:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28349943/__Aanslag_op_markt_Irak__.html

  Niets nieuws onder de zon. Hieronder nog maar eventjes de kerfstok van Islamitische vrede de afgelopen 30 dagen. Met hoe meer Islam komen vanzelf meer aanslagen naar je toe.
  https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

  Zo zie je maar weer: Minder aanslagen met minder Islam! In Warschau kon je op een normale manier naar de Kerstmarkt. Hoe zou dat nou toch kunnen? Geen of minder Islam in Polen? M.i. hebben ze in Oost Europa beter in de gaten dat Islam voor volledig mislukte integratie staat. Natuurlijk staat de Islam voor volledig mislukte integratie, want de Islam is niet inpasbaar en niet integreerbaar in Europa.

 10. JanvanEechoud

  “De enige die al jaren roept dat we aan het islamiseren zijn en dat we moeten oppassen voor islamitische haat voor het westen is Geert Wilders. Maar zijn partij is door vrijwel iedereen buitenspel gezet en wordt als een paria behandeld.”

  Had je Wilders dan niet wat meer moeten steunen, Jan?
  Waarom begin je niet met een Wilders-fan-club met jouw niveau…., dat ik nog niet zo slecht vind!
  Mvg

 11. JanvanEechoud

  Kijk!! Grappig dat ik die nog steeds tegen kom bij DDS…! 🙂

  “De politiek doet helemaal niet alsof we gek zijn. Meningen over achterliggende oorzaken van de aanslagen worden wel degelijk overal besproken. De islam wordt helemaal niet wijd en zijd een religie van vrede genoemd.”

  Wát een humor!! Wist niet dat sommige zó ver weg konden kijken!! Hahahaha…..

  1. Sniper666

   @ JanvanEechoud

   Hallo heer Jan van Eechoud. 020 Beukman is de huistrol.

   1. Beukman

    @Sniperd
    Ik heb Jan van Eechoud nimmer op een inhoudelijke reactie kunnen betrappen. Ook deze keer is hem dat te hoog gegrepen.

    Van jou lees ik nu en dan wél inhoudelijke reacties, maar helaas neig je er de laatste tijd toe om je energie vooral te steken in het anderen “trollen” noemen. Wat jou in feite tot een trol maakt.
    Zonde.

    1. Floris

     Opperwegkijker Beukman weet nog steeds niet wat een trol is.

     Beukman staat al jaren stil in z’n ontwikkeling en leert niets bij. Wat dat betreft is hij net een moslim.

     1. Beukman

      Zoals we van de pedante @Floris gewend zijn houdt hij trollen de hand boven het hoofd.

     2. Floris

      Er is hier maar één echte megatrol, en we weten allemaal op wie ik doel, en wie houdt hem de hand boven het hoofd?

      Precies, dat is Beukmans.

     3. Kodi

      De Islam staat al zo’n 1400 jaar stil en is nog nooit verder geëvolueerd dan dat primitieve Zevende Eeuwse Middeleeuwse stadium waarin het in de tijd van slachter, verkrachter, rover Pedomohtje verkeerde.

 12. Wim Vreeswijk

  Het is dat Janmaat tussen 1994 en 1998 letterlijk niemand van zijn 90 gekozen raadsleden inhoudelijk begeleidde in hun raadswerk anders was hijzelf gewoon herkozen in de 2e kamer en was Wilders in 2004 nooit aan de bak gekomen. Jan Roos lijkt me overigens wel een aanwinst voor DDL

 13. mening66

  Ja dat kantel punt gaat zéker komen!
  Ons volk is niet oorlogszuchtig en laat veel over hun kant gaan maar er is een moment dat we het niet meer pikken.
  Jammer alleen is dat de “heren” politicus er altijd tussenuit knijpen zodra er tumult uitbreekt, zijn zij gevlucht.
  Ik hoop dat die het eerst aan de beurt komen en dan de rest.
  Ik ben bang voor oorlog en ellende maar deze tergend langzaam opgedrongen invasie en aanslagen is een angst die blijft.
  Nou dan moet het maar gebeuren en snel!

  1. Peter Selie

   Het omslagpunt dat is nog lang niet aan de orde, de ongekozen EU leiders Merkel en Juncker hebben een dubbele agenda. Nederlandse regeringen voeren heel gedwee de asiel en immigratiebeleid uit, dat kon men merken toen Rutte 1 het gedoog kabinet met de PVV, minister Leers (CDA) kon alleen maar wat rommelen in de marge voor de rest moest hij zich koest houden, allerlei internationale verdragen verbieden gewoon drastische maatregelen en men raadt het al waarom Nederland zo’n uiterst lieftallige houden t.o. de asielparasieten heeft.

 14. Floris

  “Hoe lang pikken we het nog dat onze cultuur, onze tradities, onze manier van leven moet wijken om mensen die ons haten zich meer thuis te laten voelen? Niet heel lang meer, denk ik. Het kantelmoment komt naderbij.”
  —————————————————————-
  Nog heel lang, vrees ik. De ware reden dat de EU een eigen leger wil is om het in te kunnen zetten tegen de eigen bevolking als dat kantelmoment ooit komt.

 15. Ego-non-solus

  @Beukman

  U heeft het vaak over gebrek aan inhoud bij andere maar poneert zelf regelmatig stellingen zonder enig bewijs. Maar laten wij het dan eens over inhoud hebben. U schreef:
  “Meningen over achterliggende oorzaken van de aanslagen worden wel degelijk overal besproken. De islam wordt helemaal niet wijd en zijd een religie van vrede genoemd.”

  Dat kan best zo zijn, ik mis vast een heleboel. Maar kunt u eens opsommen waar en door wie dat zo wordt besproken en door wie de islam dan géén religie wordt genoemd?

  Ja op deze site wordt dit zo besproken en genoemd maar daar fulmineert u dan weer tegen. Waar elders zonder dat u dat doet?

  1. Beukman

   Je moet gewoon eens een paar degelijke papieren kranten lezen, @Ego, danwel hun digitale (betaalde) equivalenten. Hierin wemelt het van de achtergrond- en opinieartikelen over de islam en de aanslagen.

   1. IJscoman

    Beuk bedoelt natuurlijk “hierin wemelt het van de kritiekloze, pamperende, beschermende, eenzijdig positieve, verhullende, leugenachtige en nietsverklarende achtergrond- en opinieartikelen over de islam en de aanslagen.”

    Welke sukkel gelooft nu nog de door de overheid aangestuurde propagandakanalen?

    1. Beukman

     @IJsmeid
     Als dit de eerste reactie was geweest van jou die ik ooit had gelezen, dan had ik gedacht: “Wat een domme man is dat.”
     Gelukkig ken ik jou een langer dan vandaag, waardoor ik nu alleen maar denk: “Wat een domme opmerking.”

     Misschien is het voor jou in het buitenland wat moeilijker om aan een goede Nederlandse krant te komen. Gelukkig kan je tegenwoordig ook complete kranten digitaal kopen. Doe dat gewoon eens nu en dan. Een goede krant kenmerkt zich door duidelijk van elkaar onderscheiden nieuws-, opinie- en achtergrondartikelen. Die opiniestukken dienen een waaier aan onderbouwde meningen te vormen. Links? Rechts? Maakt niet uit!

     Je zult dan merken dat er nog steeds kwaliteitskranten bestaan, die helemaal niet volstaan met ieslam-ies-vrede stukken en EU-is-geweldig-artikelen.

     Doe maar eens. Maar denk eraan: het gaat niet om wat je gratis op internet kan lezen, maar om *volledige* edities, waarvoor je dus moet betalen.
     Om het je makkelijk te maken, hier alvast een linkje:

     http://digitaleeditie.nrc.nl/welkom

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.