Criminele jongeren bepalen het straatbeeld in Amsterdam

Bos en Lommer, een wijk in Amsterdam, wordt al lang geteisterd door criminele bendes en hangjongeren. Zo worden er veel branden gestoken, zoals een bij een politiebus en op een kinderboerderij in de buurt. Daarnaast zijn er ook schietpartijen die de sfeer op de straat bepalen. De veiligheid in deze wijk van Amsterdam is ver te zoeken en de bewoners zijn er zelf klaar mee. 

In de Amsterdamse politiek zijn er al vragen gesteld over dit scenario en alles wat er gebeurt binnen deze wijk. Zelfs de PvdA vindt dat er harde maatregelen moeten worden genomen om deze sociale pest te verwijderen:

‘Ik ken dit alleen van de tv, van de Franse banlieues’, zegt PvdA-raadslid Sofyan Mbarki. ‘Maar dat zijn wij niet. En dat moeten we ook niet willen worden. Dus het is zaak om dit heel snel op te pakken. En dat we daders hebben die gestraft worden. Dan stopt het hopelijk.’

Bos en Lommer staat bekend om de multiculturele karakter en het grote percentage van aantallen moslims die in het gebied wonen. Het gaat ook vaak om criminelen met een ‘Noord-Afrikaanse uiterlijk’ die de criminele activiteiten uitvoeren. Niet alleen het in brand steken van alles en nog wat, maar ook overvallen zijn aan de orde van de dag.

In de wijk wordt een specifieke hiërarchie gemaakt waarin de politie geen rol speelt. Het in brand steken van een politiewagen is een onderdeel van dat proces. Amsterdam staat bekend om de zachte aanpak met betrekking tot multicultureel geweld, maar het moet in dit geval alles op alles zetten om de monopolie van geweld weer naar zich toe te trekken als gemeente en ervoor te zorgen dat het duidelijk is wie er de baas is in de wijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. HaZ

  Als zelfs huichelachtige Henkie Kamp ( die van de VVD en van de navigatie-DVD ) al aangeeft dat het mis gaat met de ongebreidelde import in ons land, ket er haast wel iets aan de hand zijn :
  “Als je ziet wat er gebeurt, dat we iedere week vijf-, zes-, zeven-, soms wel achthonderd mensen uit landen naar Nederland krijgen, die toch heel weinig te bieden hebben, die de taal niet kennen, de opleiding niet hebben, de cultuur niet kennen…mensen die een groot risico lopen aan de onderkant van de samenleving te blijven hangen en als ze in die aantallen iedere week maar weer het land blijven binnenkomen is dat voor de samenleving als geheel erg slecht. Ik denk dat als je dat ontkent en je kijkt alleen naar de banen van relatief weinig mensen en niet de grote bedreiging die er voor de samenleving als geheel vanuit gaat…dan vind ik dat kortzichtig.”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/weldenkende_bewoordingen_en_een_gezonde_ethiek_van_de_minister.html

 2. Ritter

  Deze problemen zien we in toenemende mate in heel Noord/West Europa waar er veel wijken zijn waarin de autochtonen zijn “vervangen” door migranten die vaak weigeren te integreren en waar de politie haar gezag verliest.

  Deze migranten hebben hun eigen “levenswijze” die vaak niet compatibel zijn met de westerse levenswijze.

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

  In de Oost Europese landen heeft men deze problemen niet omdat ze daar zo wijs zijn geweest om de grenzen te sluiten voor de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen.

 3. Ali Yas

  Sofyan Mbarki: “En dat we daders hebben die gestraft worden. Dan stopt het hopelijk.”

  Hopelijk? Is dat een strategie?

  Laten ze daar in Amsterdam eens uitzoeken hoe dat geweld nou precies tot stand komt. Gewoon, een wetenschappelijke benadering. En dan, op basis van kennis die vast al lang bestaat, maatregelen treffen waarvan we *weten* dat ze werken. Is dat nou te veel gevraagd van onze overheid? Daarvoor wordt die toch betaald?

  1. HW

   Ali Yas

   In eerste instantie worden de problemen gecreëerd door de personen die ze veroorzaken.
   Je moet je niet verstoppen achter een wetenschappelijke benadering. Er zijn voldoende mensen in situaties als die personen, maar die het zonder criminele acties oplossen.

   Dus verbeter de wereld en begin bij jezelf.
   Jij en je familie heeft het nog nooit zo goed gehad, maar is dat voldoende. Altijd jaloers kijken naar de weelde van een ander is niet de oplossing. Er zelf iets goed van maken of als je het zo slecht kun je altijd terug naar je land van herkomst.

   1. bjornwebdesign

    HW, wat een onzin reactie…..

    De basis van het probleem ligt nog altijd (zoals bijna altijd) aan onze incapabele bestuurders! Niet het kaf van het koren scheiden, niet de integratie in goede banen leiden. Dergelijke wijken überhaupt laten ontstaan en het is direct duidelijk dat we af moeten van het huidige pluche!

    Mijn eerste reactie op het woord ‘hopelijk’ was ook WAT!! Hopelijk?!?! Als het nodig is 20 pelotons ME in die wijk, je kan niet accepteren dat een stelletje kansarmen daar een hele wijk terroriseren.

    Om dan vervolgens Ali aan te vallen op zijn naam en zeggen ‘terug naar je land van herkomst’, terwijl hij in mijn optiek aangeeft wat we verwachten van onze overheid… Dat ze het probleem adequaat aanpakken. Wat is daar mis mee? Ik juich dat toe.

    Probeer aub altijd naar de roots van het probleem te kijken en vaak kom je dan bij onze bestuurders uit. Heb echt geen goed woord meer over voor de politiek, je durft in deze tijd toch niet meer die titel te dragen. De frustratie bij mij is hoog. Ze moeten eens leren te anticiperen ipv alleen maar te reageren. Ik kots op ze!

 4. SlimK1nd

  Ik woon in Nieuw West. Het is vele malen erger dan je in de media leest. Politiehelikopter meermaals per dag boven je dak (vooral ’s nachts als je echt graag wilt slapen), drie keer een arrestatieteam in actie zien komen en na 8u wil je echt niet de straat op… en *zeker* niet naar de pinautomaat. https://slimk1nd.nl/?s=bos+en+lommer

 5. SlimK1nd

  Zeg… ik bedenk mij ineens… Zouden dat soort serieverkrachters, geradicaliseerde jongeren die politieautos in de fik steken, zwembad terroristen en de Mocro Maffia een bijdrage leveren aan die aandoening die “Islamofobie” heet? https://twitter.com/SlimK1nd/status/878881577610215424

  1. Kodi

   Niet zo gek dat steeds meer mensen liever minder zien dan meer? En aan een gerede aversie is nog nooit iets fobisch geweest.

 6. HaZ

  Briefje van Jan……
  Beste politiemensen,
  Jullie hebben de afgelopen maand geweldig je best gedaan om een bruine arm te halen bij Nederlandse moslims, moslimorganisaties en moskeebesturen.
  Jullie organiseerden een iftar in Amsterdam.
  Jullie organiseerden een iftar in Heerlen.
  Jullie organiseerden een iftar in Kerkrade.
  Jullie organiseerden een iftar in Rotterdam.
  Jullie organiseerden een iftar in Den Haag.
  Jullie organiseerden een iftar in Ede.
  Jullie organiseerden een iftar in Utrecht.
  Jullie organiseerden een iftar in Nijmegen.
  Jullie vakbond organiseerde zelfs een iftar, in Utrecht.
  En jullie bezochten nog tientallen iftars die door anderen werden georganiseerd.
  En dat allemaal in uniform.
  Ik was er niet bij, dus ik weet niet of jullie ook nog meededen aan het gebed. Ik weet wel dat in mijn jeugd er een strikte scheiding tussen kerk moskee en staat was. En dat de politie voor niemand door de knietjes ging.
  Gelukkig zit de ramadan er voor dit jaar weer op.
  Zullen we dan nu weer boeven gaan vangen?
  Groet,
  JanD

  1. Kodi

   Gelet op het aantal politieauto’s dat deze Ramadan al is afgefakkeld in onze no go areas heeft al dat samen iftarren maar weinig “verbonden”. Iets met zachte heelmeesters en stinkende wonden? Gaat nog wat worden als straks de Suikerfeesten gaan beginnen…

 7. Duckday

  Thee drinken Subsidie toeslagen andere kant uitkijken ontkennen ja Amsterdam is gewoon losgeslagen steeds het goed praten iedereen maakt de dienst uit Zakken vullen het is gewoon een troep

  1. Kodi

   Was het gisteren bij Sail Den Helder en de Marine Dagen toch een stuk gezelliger dan in Amsterdam West. Gratis parkeren. Geen Marokkanenoverlast.

 8. Pedrito

  Als het gaat om rust en veiligheid hoeven we niet meer te rekenen op de overheid. Het wordt tijd dat we deze zaken zélf ter hand nemen !

 9. HW

  Dit ontstaat door beleid van bovenaf.
  Regering, OM, politie en de rechtelijke macht zijn verantwoordelijk voor alle getolereerde uitwassen in onze maatschappij.
  Een regering van wegkijkers, een OM, dat liever verdedigers van onze waarden aanklaagt, een politie die agenten vervangt door managers, die vergaderen in plaats van boeven vangen en de rechterlijke macht weggeven aan de D66 kliek, die strenge straffen niet ziet zitten.
  Zolang deze mensen de macht houden verandert er niets en zijn wij Nederlanders overgeleverd aan criminele organisaties, die op straat de macht uitoefenen.

  1. Peter Selie

   +++++

  2. nietzonderverzet

   bij het wegsnijden van de kanker uit het zieke lichaam dat ‘nederland’ heet, dient zeker de heersende klasse, die dit alles mogelijk gemaakt en gefaciliteerd heeft, zéker niet vergeten te worden!
   daarom HW, u slaat de spijker volledig op zijn kop.

 10. Paaldanseres

  ‘Ik ken dit alleen van de tv, van de Franse banlieues’, zegt PvdA-raadslid Sofyan Mbarki.‘ Onder welke steen heeft die allochtone PvdA ‘er gelegen de afgelopen 50 jaar?

 11. corfo

  Wat jammer toch dat zoveel kanspareltjes zijn afgegleden in de criminaliteit !
  Hoe lang tolereren de onderdrukte Nederlanders dit gedrag van die parasieten nog ?
  Voor zover het buitenlanders betreft van Marokkaanse afkomst dan heeft de NL-“regering” een grote kans op verbetering van de situatie laten liggen, die buitenlanders hadden met hun “ambassadeur” moeten worden teruggestuurd naar hun Heimat.

 12. Ni28

  De afbraak van Europa begint in de steden waar het aantal kansloze immigranten uit islamitische landen het aantal allochtone bewoners begint te overstuigen. Wil je een mooiere Europa opbouwen begin bij deze gasten. Wij worden een menselijke stortplaats voor mensen die niets behalve rottigheid te bieden hebben en ook kansloos zijn omdat zoveel werk er eenmaal niet is. Hier begint de afbraak van Europa. Wij hebben techniek maar ideologisch belanden wij in de middelweeuwen. Wat Wilde Westen? Wilde Europa!

 13. nienke

  Het is toch de waanzin ten top dat dit maar kan in Nederland en de politie is zelfs als de dood voor deze muitende bende.
  Dat het toch zover is gekomen, vind dat de mensen die deze afschuwelijke situaties hebben gecrieerd gestraft moeten worden en er zijn er nogal wat.
  Dat de politie bang is voor deze wijken omdat ze bespuugd,met stenen worden gegooid, auto’s in brand gestoken, gaan ze waarschijnlijk liever een straatje om.
  De politie die NIET in staat is dit tuig keihard tot de orde te roepen en achter slot en grendel op te sluiten, dit is toch een zeer droevige, trieste zaak.

 14. nietzonderverzet

  nederland is nederland niet meer.
  het is een verziekt en verkankerd land geworden, mede door de heersende klasse.
  de burgerij die geen vriendjes in bepaalde kringen of status hebben, zijn zwaar de LÚL!
  wanneer wordt begonnen met het rigoureus wegsnijden van de kanker uit het terminale lichaam dat nederland heet?

 15. H.Vaes

  Criminelen jongeren bepalen straatbeeld in Amsterdam…..He……is dat nieuws????
  Dat is toch al jaren zo…..zo ook in Utrecht …Almere…Weert …..en nog een aantal steden…..Het zal alleen maar meer worden ipv minder.
  Wen er maar aan.

 16. Sniper666

  Hek er om heen, wachttorens, klaar.

  1. Kogelbert

   Hekken, wachttorens, waar doet me dat toch aan denken?

   1. Sniper666

    @ Kogelbert

    Dat doet je denken aan goed beleid om de samenleving veiliger te maken.

 17. Beukman

  “Criminele jongeren bepalen het straatbeeld in Amsterdam”

  Overdrijven is ook een vak. Er is een wijk waar een groepje tuig nu en dan iets in de fik steekt. Bepaalt dit tuig het straatbeeld? Welnee.
  Je kan trouwens ook gewoon door Bos en Lommer fietsen zonder dat je keel meteen wordt doorgesneden.

  1. Marija

   dat is toch ook wat, je moet dus verwachten dat je keel wel wordt doorgesneden en blij als het niet zo is.
   wat een gelul zeg.

   1. Sniper666

    @ Marija

    Beukman woont in 020. Hij weet dus precies waar je wel of niet moet fietsen teneinde veilig thuis te komen. Deze informatie deelt hij met TomTom en daar krijgt hij dan weer een paar stuivers voor.

    Ik heb al vaker bepleit heel 020 te omheinen met hekken, prikkeldraad en wachttorens. Dit Leningrad aan de Amstel verdient niet beter. De 020 mensen mogen de “stad” pas verlaten na uitvoerige visitatie. Voor het donker moeten ze weer binnen zijn. Willen 020 inwoners langer weg dienen ze een visum aan te vragen en borgsom te betalen.

    1. Beukman

     @Sniperd
     Ik ken de weg in Bos en Lommer uitstekend, dank je. Bovendien ben ik geen schijtlijster zoals sommigen hier. Zie kop van het stuk.

     Hek om de stad? Waar moeten jullie dan naar toe op Koningsdag, of als jullie je vrijgezellenfeestjes willen vieren? Waar gaan jullie voortaan naar de h*eren?

     1. Kogelbert

      Dat is een krenkende opmerking, Beukman, deze oudere mannen bezondigen zich echt niet meer aan het bezoeken van prostituees.

     2. Sniper666

      @ Beukman

      Fijn voor u. Niet zeuren hè als u ooit slachtoffer bent van de criminele jeugd.

      Ja graag, 020 als enclave voor islam rukkers en linksche zelf-islamiseerders. Ideaal! Koningsdag kan best in Den Haag. Hoeft WA niet zo ver te rijden. Vrijgezellen feestjes kan niet meer, evenals ho*ren en snoeren. De sharia politie heeft de zaak strak in de hand. Vanuit de Westertoren komt de oproep tot gebed. Knielen moet je Beukman!

     3. Sniper666

      @ Kogelbert

      Tinder is veel leuker.

     4. Beukman

      Oh maar @Sniperd, ook ik ben wel eens het slachtoffer geweest van criminele jeugd, hoor. Alleen ga ik nu niet piepen dat alle jeugd moet worden opgesloten of zo.

     5. Beukman

      @Kogelbert
      Nee, op de wallen zijn ze inderdaad meestal iets jonger. Maar dat er veel mannen uit de provincie tussen zitten, staat buiten kijf.
      Toevallig was ik er gisteren bij het krieken van de dag getuige van hoe West-Frieze jongeren huis hielden in de omgeving van de Dam. Laveloos vielen ze vrouwen en taxichauffeurs lastig, molden straatmeubilair en pisten tegen fietsen aan. Uiteindelijk gingen ze met elkaar op de vuist.

      Als Sniperd zijn zin krijgt en er komt een hek om de stad, dan zal als gevolg daarvan de criminaliteit in de provincie significant stijgen.

     6. Kogelbert

      Beukman, ik durf te wedden dat het weer moslims waren.

      Altijd gedonder met dat volk.

 18. Peter Selie

  Nog een staaltje van islam gerelateerde ellende.

  De inktzwarte kant van Het Rode Kruis
  De organisatie zit tot haar nek in pro-Palestijns en anti-Israëlisch activisme

  Er stond vandaag een meet-up meisje aan mijn deur die opgewekt met haar collectebus schudde. Of ik iets zou willen doneren aan het Rode Kruis. Nou nee, ik geef nooit iets aan het Rode Kruis hield ik haar voor. Ze bevroor en zocht met open mond naar woorden.

  Het Rode Kruis is immers een heilig instituut. En tegen een Rode Kruis-engel zegt niemand nee. Ik wel, en ik zal alle engelen en deugdonoren onder u uitleggen waarom.

  Tweede Wereldoorlog
  Na de dood van oprichter Henri Dunant – door Theodor Herzl betiteld als de eerste christelijke zionist – is het Rode Kruis veranderd in een organisatie doortrokken van oud-Europese Jodenhaat en moderne anti-Israël sentimenten. In de Tweede Wereldoorlog koos het Rode Kruis-bestuur voor collaboratie met de Duitse bezetter. Joodse medewerkers werden ontslagen, Joodse vrijwilligers aan de kant gezet en Joodse bloeddonoren uit de bloedtransfusiediensten geschrapt. Joodse oorlogsslachtoffers kregen geen hulp. Niet in Nederland, niet in Europa noch in de concentratiekampen. Lees verder >>> https://opiniez.com/2017/06/25/de-inktzwarte-kant-van-het-rode-kruis/#prettyPhoto

 19. Peter Selie

  De Halve Maan,PVVer aan tafel met moslims heftig, geen speld er tussen te krijgen.

  https://youtu.be/U0-QUDLsR94

 20. Nederland-op1

  Een bepaalde groep van die tering Marokkanen verpest het voor de rest. Ze willen geen positieve bijdrage leveren aan onze samenleving, nee ze willen gewoon de baas zijn. Zolang de politie geen back-up krijgt wanneer ze een vinger naar deze ellendelingen uitsteken kan ik me voorstellen dat ze daar niet durven komen. Dat is hetzelfde als daar met je handen vastgebonden op je rug door de straten lopen en roepen dat je een hekel aan Marokkanen hebt. Als ze nou akkoord zouden krijgen om echt de orde te handhaven, waarbij ze gericht mogen schieten als dat nodig is, dan wordt het misschien nog wat. Als het aan mij zou liggen worden ze allemaal opgepakt en tegen de muur gezet, godsamme, wat heb ik een hekel aan die gasten. En dat komt niet door alles wat ik gelezen heb, nee dat komt door ervaring.

 21. Skippybal1

  Met D66, VVD en SP in het amsterdamse college is het van kwaad tot erger gegaan.

  Waar D66 komt, vervalt alles in chaos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.