Dictatoriaal Brussel stelt bizarre eisen aan Britten: EU-rechters moeten Brexit controleren

Ook wanneer het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten, moet het Europees Hof de Britten nog onder controle houden. Dat eist Brussel van de Britse premier Theresa May.

De eurofiele elite in Brussel is vastbesloten om de Britten zoveel mogelijk uit te persen tijdens de Brexit-onderhandelingen. Dat bleek vandaag uit de absurde eisen die de EU stelt aan het Britse vertrek uit de Unie. Premier Theresa May onderhandelde vandaag met haar Europese collega’s over de kwestie van EU-burgers die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Nu mogen zij daar wonen op grond van het vrije verkeer van arbeid en personen dat in de hele EU geldt. Een Nederlander of Fransman kan als EU-burger zonder problemen in Londen gaan wonen. Dat is natuurlijk niet meer het geval zodra het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.

Theresa May stelde daarom voor dat EU-burgers die al langer dan vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk wonen, allemaal een permanente verblijfsvergunning krijgen. EU-burgers die korter dan vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk verblijven, kunnen zo’n verblijfsvergunning aanvragen zodra ze er vijf jaar wonen. Een alleszins redelijk aanbod. Dat vond ook Theresa May zelf, die het een eerlijk en genereus voorstel noemde.

Maar voor de EU-bazen in Brussel gaat het Britse voorstel niet ver genoeg. Volgens hen moet iedereen die ooit in Groot-Brittannië heeft gewoond het recht hebben om zich daar in de toekomst weer te vestigen. Een compleet belachelijke eis: waarom zou iemand die twintig jaar geleden in Schotland heeft gestudeerd het recht moeten hebben om over twintig jaar weer in het Verenigd Koninkrijk te gaan wonen? Waarom mogen de Britten dat niet gewoon zelf bepalen?

Dat is nog niet alles. Brussel wil namelijk ook invloed blijven houden over het Verenigd Koninkrijk ná hun vertrek uit de EU. De vraag is namelijk wie straks moet controleren of de Britten zich aan de gemaakte afspraken houden. Volgens Theresa May is dat een zaak voor Britse rechtbanken, maar de EU vindt dat het Europees Hof het laatste woord moet hebben. Zelfs ná de Brexit wil de EU de Britten dus nog binden aan uitspraken van het Europees Hof.

Dit tirannieke gedrag is precies de reden dat de Britten massaal hebben gestemd om de Europese Unie te verlaten. Het is dus te hopen dat Theresa May haar poot stijf houdt en niet toegeeft aan de ridicule eisen van Brussel. Het is zeer ruimhartig dat EU-burgers die vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk wonen een permanente verblijfsvergunning krijgen, en het is belachelijk dat Brussel daar ‘nee’ tegen zegt. En het is waanzin om de Britten zelfs ná de Brexit te willen onderwerpen aan het Europees Hof. Wanneer komt er een einde aan dit dictatoriale gedrag van de EU?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ni28

  De EU lijkt de Cosa Nostra. Als je je met hun inlaat kom je niet levend vrij.

 2. van Urk

  Tijd dat Groot Brittanie met zwaar militair materieel Brussel binnenvalt. Het Belgische leger stelt toch al niks meer voor.

  1. Robert Leiden

   Moeten ze eerst die nieuwe schepen repareren, want die motoren vallen uit door de thermische beveiliging 😀
   http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/12128889/Royal-Navys-warships-face-major-engine-refit-amid-reliability-concerns.html

 3. Floris

  Het zijn smerige machtswellustelingen en zakkenvullers.

  1. van Urk

   Floris@ Daar is tenminste 110% van waar. Kijk maar hoe Juncker met die microfoon er bij zit. Alsof hij God zelf is of Napoleon die zichzelf tot Keizer heeft gekroond. Ook dit is een soort van populistische uitstraling waar vele naievelingen hier voor achteraan willen gaan lopen.

   1. Floris

    Ik dacht dat het niet erger kon dan Herman van Rompuy, maar die Juncker steekt hem naar de kroon.

    Ik moet al braken als ik die rotkoppen zie.

 4. Hendriekus

  Vanuit ons belang gezien is het noodzakelijk dat de Britten zeer zwaar gaan bloeden voor deze idiote beslissing.

  1. Ali Yas

   Het is in ieders belang het afscheid van de Britten zo soepel en vriendschappelijk mogelijk te laten verlopen.

   1. Roughwood

    Eens. Brussel gedraagt zich als de verlaten, in gemeenschap van goederen getrouwde, verwende en egoïstische partner die de boedel niet wil scheiden maar voor zichzelf wil houden en tevens de volledige voogdij over de kinderen opeist.

  2. IJscoman

   Hendrik is haatdragend, rancuneus en verzuurd tot in het beenmerg. Een akelig mens waar de liefde verre van geweken is. Eenzaam stikt hij in zijn eigen gal… iedereen moet kapot, alles moet stuk. Ik heb een rot leven, dan de hele wereld ook maar rot en kapot.

   Heb mededogen met Malle Henk

   1. IJscoman

    “Ik zou graag christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uitzagen”. (dixit Simon Carmiggelt)

    1. IJscoman

     Dan maak jij geen enkele kans Hendriekus. Jouw haat spat er aan alle kanten af, bij elk item, bij elke reactie. Helaas: enkele reis hel.

    2. Sniper666

     @ standaardtrol

     Je liegt dat je barst man.

  3. ayreonaut

   Hendriekus, geef ff aan wat “ons belang” is en de noodzaak dat de britten zwaar moeten bloeden. Kom eens met argumenten, misschien dat je mij kan overtuigen.

 5. Roughwood

  Megalomane, ondemocratische en achterbakse achterkamertjespolitici. Nog een voorbeeld:
  https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/documenten-over-mega-handelsakkoord-japan-eu-op-straat

 6. Le Pro 58

  De EU lijkt geen maffia maar is gewoon maffia .
  May moet gewoon de baas blijven en soeverein haar land zo snel als maar kan de Brexit uitvoeren .
  Het EEG plan in het verleden was ook een goede handelspartner en economie peiler , en de City bank als handelspartner doet dagelijks zijn bewezen diensten .
  Brussel staat in principe buitenspel toch?.
  Ik denk namelijk dat zij in Brussel het niet begrijpen , Brexit was en is de wens van het VK en zij de Britten zelf hun wetten en verdragen mogen uitvoeren naar hun eigen goeddunken .
  Angst inboezemen en leugen charges propaganderen vanuit de EU zou May eigenlijk om moeten lachen , stelletje oude ondemocratisch gekozen azijnzeikers die zuur een pak op hun donder krijgen niks meer en niks minder .

 7. Frank Conijn

  Theresa May stelde daarom voor dat (etc.). Een alleszins redelijk aanbod. Dat vond ook Theresa May zelf, die het een eerlijk en genereus voorstel noemde.

  Nogal een open deur, niet, Paul?

  Volgens (de EU-bazen) moet iedereen die ooit in Groot-Brittannië heeft gewoond het recht hebben om zich daar in de toekomst weer te vestigen.

  Dat zou ik ook een extremistisch voorstel vinden. Maar ik lees dat hier voor het eerst. Wat is je bron?

  1. Frank Conijn

   Dat bleek vandaag uit de absurde eisen die de EU stelt aan het Britse vertrek uit de Unie.

   Zie nu je bron. Vraag komt te vervallen.

 8. Sniper666

  Het gaat spannend worden hoe die Brexit uitpakt. Het zou weleens kunnen zijn dat het botte EU gedrag t.o.v. de Britten, vele mensen de ogen doet openen (behalve die van standaardtrol).

 9. DutchDropveter

  Engeland heeft toch nukes? ik zou zeggen richt ze eens op berlijn of zo? Doen de amerikanen ook als ze iets niet bevalt en heeft nog altijd prima gewerkt.

  Het duurt niet lang dat er grote groepen mensen grijpen naar geweld want dat is het enige dat over blijft in deze nazi unie. En dan zijn ze verontwaardigd waarom mensen geweld gaan gebruiken. Dat krijg je er van als elk ander platform expres kapot gemaakt word, Recht tot demonstreren (expres verstoord), Kritische media (opgekocht en kapot gemaakt), Stemmen (word gewoon een grap met de burger uitgehaald), Referenda (genegeerd), Verkiezingsbeloften (linia directa in de prullen bak mits het over de PVV gaat).

  Nee Mark dit is echt een vies gaaf land man! vieze vet klep dat je bent!

 10. Kees

  Het zou voor ons land het uitgelezen moment zijn om het VK nu achterna te gaan!

 11. Ecoshaarlem

  Wat een arrogantie van die Juncker, had zeker weer een flinke schudder op!!!
  Als Groot Brittanië uit de EEG is gestapt is het toch van de gekke dat zij nog onder het EEG recht zouden vallen, maar wij weten al veel langer dat de lijders (JA BEWUST MET EEN LANGE IJ) overlopen van machts waanzin!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.