DENK-Kamerlid Azarkan blijkt bestuurder van vastgoedbedrijf, doet net alsof hij er niets van wist

DENK-Kamerlid Azarkan blijkt bestuurder van vastgoedbedrijf, doet net alsof hij er niets van wist

"Dat ik daar ook bestuurder ben wist ik niet. Daar ben ik niet van op de hoogte."

Dat de heren van DENK niet bepaald betrouwbare types zijn, was natuurlijk allang duidelijk. Maar de smoesjes van Farid Azarkan zijn zó ongeloofwaardig, dat je er bijna om moet lachen. Vandaag onthulde website F-site dat het DENK-Kamerlid actief is in een commercieel vastgoedbedrijf. Tegelijkertijd is Azarkan woordvoerder op het gebied van, je raadt het al, vastgoed. Belangenverstrengeling dus, en niet zo'n beetje ook. Bovendien had Azarkan zijn functie niet laten registreren bij de Tweede Kamer, zoals bij nevenfuncties verplicht is.

Geconfronteerd met het feit dat hij bestuurder is van vastgoedbedrijf Cleverstone, doet Azarkan alsof zijn neus bloedt:

"Nadat ik kamerlid ben geworden heb ik mijn activiteiten in mijn bedrijf 3FP International BV gestopt. Ik heb inderdaad een paar weken geleden via 3FP International BV een aandeel genomen in het vastgoedbedrijf Cleverstone BV.

Dat ik daar ook bestuurder ben wist ik niet. Daar ben ik niet van op de hoogte. Ben ik zelfstandig en alleen bevoegd? Dat is niet verstandig. Dat ga ik meteen rechtzetten."

Wie gelooft dit nou? Het is volkomen ongeloofwaardig dat Azarkan niet wist dat hij bestuurder was van dit vastgoedbedrijf. Zo'n bestuursfunctie is immers niet iets wat zomaar komt aanwaaien, er moeten daar toch zeker een aantal handtekeningen voor worden gezet. Bovendien lijkt Azarkan zichzelf tegen te spreken in zijn verklaring:

Dat ik ook bestuurder ben bij Cleverstone BV is mij ontglipt. Het is misschien onachtzaam van mij. Ik heb het ook gedaan om een ex-medewerker fatsoenlijk te begeleiden die mede aandeelhouder is van Cleverstone, zodat hij de activiteiten kon doorzetten.

Eerst zegt Azarkan dat hij van niets wist, en dan zegt hij opeens dat hij bestuurder was om een ex-medewerker "fatsoenlijk te begeleiden". Het maakt het verhaal niet bepaald geloofwaardiger. Farid Azarkan heeft dus niet alleen anti-Nederlandse politieke denkbeelden, maar blijkt ook nog eens schuldig aan belangenverstrengeling.

Overigens heeft Azarkan beloofd dat hij zijn bestuursfunctie bij Cleverstone zal opgeven. Dat is natuurlijk mooi, maar als hij niet was betrapt, was dit Kamerlid natuurlijk gewoon doorgegaan met deze belangenverstrengeling. Het is nu voor iedereen duidelijk: Azarkan is volstrekt ongeloofwaardig en onbetrouwbaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties