Drama: motorupdate Red Bull laat nog steeds op zich wachten. Max kan naar podium fluiten in Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft het even helemaal gehad met Red Bull Racing. 

Na het zoveelste tegenvallende weekend en vervolgens het nieuws dat de motorupgrade van Renault nóg langer op zich laat wachten ziet Max Verstappen het even niet meer zitten. De talentvolle coureur van Red bull Racing heeft dan ook weinig zin in de race die over twee weken op het program staat, de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Met een nieuwe motor met meer vermogen had Max mogelijk kans gemaakt op een goede kwalificatie. Helaas weten we nu dat die upgrade nog lang niet komt. En ja, dat is een enorm probleem. Het circuit in Baku is namelijk ontworpen voor bolides met vermogen. Max:

“Op een circuit als in Baku was een motorupgrade wel heel erg handig geweest, met dat belachelijk lange rechte stuk (ruim twee kilometer, red.) daar. Het is niet anders. Boos worden heeft toch geen zin.”

En met die laatste zinnen geeft Max aan dat hij het onderhand eigenlijk helemaal gehad heeft. Boos worden heeft zin als je je team kunt pushen om het één en ander te verbeteren. Maar Max weet dat die verbeteringen er op dit moment gewoon niet in zitten. Het enige wat hij dus kan doen de komende weken (maand?) is de schade te beperken door het maximale uit zichzelf én zijn bolide te halen… en te hopen dat zijn accu er niet weer zomaar mee ophoudt.

De auto is te langzaam en dan zit het Max ook nog eens niet mee. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo is nu twee keer op het podium geëindigd door fouten van de andere teams én wat geluk. Daar ontbreekt het Max helaas aan. In Monaco verloor hij een podiumplek door een wanstaltige strategie van zijn team, en gisteren verloor hij zijn tweede plek doordat de accu er gewoon mee ophield. Wat Max ook doet, hoe snel hij ook is, fouten van zijn team (door de strategen of door de techneuten) kosten hem steeds weer een goed resultaat.

Als Red Bull Racing de boel niet razendsnel op orde krijgt ga je bijna duimen voor een overstap van Max naar een ander team. Die Valtteri Bottas valt voorlopig toch een beetje tegen bij Mercedes. Heeft de Duitse renstal geen behoefte aan een Nederlands toptalent? Daar kunnen ze in ieder geval goede auto’s in elkaar zetten. Dat kunnen we dit seizoen niet over Red Bull en Renault zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Sniper666

  Tjeez is het geen tijd dat dit voertuig eens naar de Kwik-Fit gaat?

 2. Fiji

  Toto Wolff sluit niet uit dat Max in toekomst voor Mercedes gaat rijden…
  https://www.youtube.com/watch?v=YkEotpR7fN0

 3. Peter Selie

  Misschien helpt het om V-Power van Shell te tanken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.