Duitsland: sociaaldemocraat Schröder is woedend op Merkel. Ze is namelijk te pro-Amerikaans

Geen categoriejun 25 2017, 15:00
Je zou erom lachen als het niet zo triest was.
SPD-prominent Schröder, die bondskanselier was van Duitsland voor Angela Merkel aan de macht bracht, heeft op het partijcongres van de sociaaldemocratische SPD hard uitgehaald naar zijn opvolger, Merkel. Schröder vindt Merkel namelijk hypocriet. De reden? Ze uitte onlangs kritiek op Amerika -- en dat kan niet, want feitelijk is ze juist een schoothondje van Washington. Ofzo.

Schröder vindt dat de huidige bondskanselier Merkel ongeloofwaardig is in haar uitspraken over een gewenste onafhankelijke koers van Europa, los van de VS.

Schröder was van 1998 tot 2005 de Duitse regeringsleider en herinnerde zich naar eigen zeggen dat Merkel destijds Washington in alles achterna liep, ook in de Golfoorlog. Toen Schröder in 2003 weigerde mee te doen met de Amerikaanse-Britse aanval op Irak, verweet de christen-democrate Merkel hem anti-Amerikaans te zijn.

Misschien dat iemand Schröder even moet uitleggen dat er een reden is dat hij de laatste SPD-bondskanselier is, dat er na hem totaal geen succes meer was voor zijn partij. Ja, er valt nogal wat op Merkel aan te merken, maar niet dat ze te rechts of 'te' pro-Amerikaans is. Als er iets mis is met haar beleid, dan is het dat ze te pro-Europees is.
Dat Schröder dat niet begrijpt is precies waarom de SPD ook bij de verkiezingen van dit jaar geen enkele kans maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten