Duitsland: sociaaldemocraat Schröder is woedend op Merkel. Ze is namelijk te pro-Amerikaans

Je zou erom lachen als het niet zo triest was.

SPD-prominent Schröder, die bondskanselier was van Duitsland voor Angela Merkel aan de macht bracht, heeft op het partijcongres van de sociaaldemocratische SPD hard uitgehaald naar zijn opvolger, Merkel. Schröder vindt Merkel namelijk hypocriet. De reden? Ze uitte onlangs kritiek op Amerika — en dat kan niet, want feitelijk is ze juist een schoothondje van Washington. Ofzo.

Schröder vindt dat de huidige bondskanselier Merkel ongeloofwaardig is in haar uitspraken over een gewenste onafhankelijke koers van Europa, los van de VS.

Schröder was van 1998 tot 2005 de Duitse regeringsleider en herinnerde zich naar eigen zeggen dat Merkel destijds Washington in alles achterna liep, ook in de Golfoorlog. Toen Schröder in 2003 weigerde mee te doen met de Amerikaanse-Britse aanval op Irak, verweet de christen-democrate Merkel hem anti-Amerikaans te zijn.

Misschien dat iemand Schröder even moet uitleggen dat er een reden is dat hij de laatste SPD-bondskanselier is, dat er na hem totaal geen succes meer was voor zijn partij. Ja, er valt nogal wat op Merkel aan te merken, maar niet dat ze te rechts of ‘te’ pro-Amerikaans is. Als er iets mis is met haar beleid, dan is het dat ze te pro-Europees is.

Dat Schröder dat niet begrijpt is precies waarom de SPD ook bij de verkiezingen van dit jaar geen enkele kans maakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Merkel kreeg bons van Trump en vanaf dat monet ineens anti-Amerikaans(lees anti Trump). Erg kortzichtig en gevaarlijk. Zij weet zelf goed dat het zonder de Amerikanen nog steeds niet kan.

  1. Ni28

   monet=moment

 2. Ritter

  Duitsland wil nu graag een Europa dat meer onafhankelijk is van de VS omdat ze dan in Europa de baas kunnen spelen.

  In een EU waar Duitsland bepaalt wat er gebeurt zijn landen als Nederland een soort bijwagen geworden. Vooral nu Engeland niet meer meedoet.

  De as Duitsland en Frankrijk zal gaan bepalen wat er gebeurt in Europa; andere landen hebben weinig te vertellen.

  Ik vertrouw veel meer de Amerikanen dan de Duitsers en Fransen als het gaat om (individuele) vrijheid en dat soort dingen.

  Nederland zit klem nu EU-integratieturbo aanstaat
  http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2017/06/nederland-zit-in-een-onmogelijke-positie-na-brits-vertrek-517313/

 3. Seneca

  U schrijft: ‘Merkel is teveel pronEuropa’. In mijn optiek is deze West-Duitse (geboren in Hamburg) en met haar achterlijke vader naar Oost Duitsland geëmigreerd en daar werd zij voorzitter van een soortement agitatie comité om verdeeldheid in West Europa te zaaien. Ik ben van mening dat zij door haar ervaringen in het toenmalige Oost Duitsland zo gehersenspoeld is dat zij middels haar ‘wir schaffen das’ nog steeds probeert West Europa totaal te ontwrichten. Die stomme Duitsers trappen er nog steeds in. Als dit zo door gaat dan stort Moffrika ons voor de derde keer – binnen een tijdsbestek van ruim 100 jaar – wederom in het verderf stort.

 4. HW

  Hoe was het ook alweer. Die Schröder was toch commissaris van een Russisch oliebedrijf.
  Hij zal wel pleiten voor opheffing van de sancties tegen Rusland ivm Ukraine.

 5. Sniper666

  Gerhard Schröder, was dat niet de man die zich lekker door de Russen liet betalen om een pijplijn te propageren? Een man die iets met Rothschild te maken heeft en notoir rokkenjager. En die heeft een mening over Frau Merkel.. Laat me niet lachen.

  1. Anna

   Sniper666 Ach ja, velen werken liever samen met grote mensenrechtenschenders en vrouwenhaters om pijpleidingen over Syrische grond aan te leggen. Hebben ze grote oorlogen en omvolkingen voor over.

   1. Sniper666

    @ Anna

    Hebben ze grote oorlogen en omvolkingen voor over. CORRECT. De kosten zowel sociaal als direct leggen ze liever bij het klootjesvolk.

 6. Peter Selie

  Ja dat vind ik óók heel raar dat de van oorsprong Lutherse crypto-communistische dominee’s dochter een knieval doet voor het imperialisme. Enfin Henry Ford was óók een van de grote geldschieters van Das Dritte Reich.

  http://www.spiegel.de/einestages/henry-ford-und-die-nazis-a-947358.html

 7. George Knight

  Schröder verwijt kanselier Merkel niet zozeer dat ze pro-Amerikaans is, maar dat ze ongeloofwaardig is in in haar vermeende pro-Amerikaanse opstelling. Schröder verwijt Merkel hypocriet te zijn.

  Maar het is precies andersom. Schröder is hypocriet. Zijn verwijt aan Merkel wordt uiteraard ingegeven door partijpolitieke overwegingen, maar ook door zijn geopolitieke opstelling. De sociaal-democraat Schröder is met Russisch geld gekocht om in Europa de zaak van Gazprom te bepleiten. Onder meer om het Russische gasproject Nord Stream II niet te laten stranden. Bij die pro-Russische positie hoort blijkbaar dat hij Merkel verwijt om pro-Amerikaanse te zijn.

  Schröder maakt hiermee aan het Kremlin duidelijk dat hij zijn dikverdiende Russische dollars waard is. Zo simpel is het. En zo simpel is Schröder. Hij heeft zijn partij, zijn land en de EU verraden.

  1. Anna

   EU leiders hadden beter met de Russen kunnen samenwerken en eigen beslissingen moeten nemen in plaats zich onder te laten sneeuwen door de Amerikaanse NAVO wil en eisen. Rusland is een christelijk en Europees land en stikt van de grondstoffen.

 8. Anna

  Dominee Merkel is een wraakzuchtige DDR tante. Ze misbruikt Poetin. Deze protestantse dame is heel Europa aan het omvolken.Trouwens zou het met de Duitse socialisten anders worden of wordt het nog een graadje erger?

 9. Bes Tolen

  Allereerst is de positie van Merkel die niet van een protestant en meer in detail geen Lutherse. Echt protestantisme is namelijk anti Rooms katholiek [wat het huidige protestantisme, dat als godsdienst mentaal op sterven na dood is, nauwelijks tot niet meer heeft. Op wat randgroepen na mag het geen protestantisme meer heten en Luthers, ja dat stelt godsdienstig mentaal ook niet veel meer voor en helemaal niet bij Merkel. Zij handelt geheel in tegen dat oude soort protestantisme, dat afwerend stond tegen godsdienstige collectieve beïnvloeding van politiek en maatschappij. Luther vond daarenboven dat er geen plaats was voor geestelijken in de politiek. Alleen was de praktijk anders en dat was noodzaak om te kunnen overleven. Daarom nam Melanchton, die in bepaalde zaken als opvolger kan worden gezien, die noodzaak in zijn opstelling mee].
  Wat is Merkel wel? Dat valt alleen uit haar daden af te leiden. Echt verantwoorden is er niet bij. Dat hoefde al nooit in een christelijke partij (lees: Rooms katholiek gestempeld. Komt goed uit voor Merkel. De eigenlijke verantwoording was die al te vaak aan het Vaticaan. Neem Kohl.). [Nederland heeft een nogal eigenzinnig soort christen democratie. Gaandeweg na 1945 en vooral na zo 1960 ook de Rooms katholieke.].
  Merkel is platvoers en voert een totaal onverantwoorde politiek en verstaat haar eigenlijke opdracht als kanselier in het geheel niet. Zij is een verklaard voorstander van de oude Amerikaanse politiek. Dat is letterlijk een joods christelijke [lees ook hier vooral Rooms katholieke ondersteund met allerlei voor ons vreemde soorten ”protestantisme” wat dus al helemaal geen protestantisme mag heten. Allerlei (manipulatieve) invloed, ook bijvoorbeeld van (militair) industriëlen, op het politieke beleid is er waar het democratisch gehalte al langer zoek is geraakt.]. Ook (de leiding van) de EU staat onder dezelfde invloed (wat ook de financiële politiek bepaalt; tesamen met de ECB) en ook hier zie je dat Merkel zich logischerwijs geheel conformeert. Merkel is de vrouwelijke paus, die het over Duitsland heeft te zeggen.
  Schröder voerde een andere politiek. Had meer beoordelend vermogen dan Merkel en zijn kritiek van nu past ook geheel bij zijn vroeger gedemonstreerde opvattingen. Ik denk dat zijn opvattingen altijd nog wel veel beter waren dan die van Merkel. Eén en ander laat onverlet, dat zijn optreden nogal eens kritiek oogstte. De SPD is trouwens net als andere Duitse partijen warrig.
  De machtige presidenten van Frankrijk komen in de regel voort uit elitaire instituten, die doordrenkt zijn door de Rooms katholieke kerk. Dit is nog altijd een uitvloeisel van het concordaat dat Napoleon sloot met het Vaticaan, dat voor de joodse financiers van de Napoleontische oorlogen zorgde.
  Al met al is het in Amerika en in Europa nog lang niet pluis. In de geschiedenis zit een constante waar Nederland zich vaak lang aan wist te onttrekken. Maar of dat nu nog zal lukken, mag betwijfeld worden waar de bevolking minder dan vroeger nog de eigen natie en haar geschiedenis daadwerkelijk kent. Het staat er echt niet goed voor in veel landen met vanouds democratisch dubieuze invloeden. Dat kan ons nog zwaar opbreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.