Eindelijk! Rotterdam gaat vrouwminachtende Marokkaanse raddraaiers keihard aanpakken

Geen categoriejun 09 2017, 13:00
Marokkaans tuig en alle anderen die denken vrouwen zomaar te kunnen belagen in dit land: kijk maar uit, want in Rotterdam zullen jullie harder dan ooit aangepakt worden voor dat onbeschofte gedrag.
Er was een tijd dat vrouwen nog relatief onbezorgd over straat konden. Wanneer die periode is afgelopen valt over te twisten, maar zeker is dat die tijden lang vervlogen zijn. Veel vrouwen, zeker in de grote steden, voelen zich simpelweg niet meer veilig genoeg om waar en wanneer ze willen over straat te gaan. Nasissen, achtervolgen, uitgescholden worden voor "hoer": het is geen uitzondering meer in dit ooit zo vrije land. De cijfers zijn ronduit schokkend en meer dan onacceptabel: maar liefst 90% van de Nederlandse vrouwen past haar gedrag aan om te voorkomen dat ze lastig worden gevallen - ze dragen dus minder snel 'uitdagende' kleding en lopen vaker in groepen - en 50% mijdt 's avonds bepaalde plekken uit angst.
En dan hebben we het dus niet over de traditionele bouwvakker die even een leuke dame nafluit vanaf de steigers: hoewel dat ongetwijfeld ook voor sommige vrouwen als irritant kan worden opgevat, zal iedereen het erover eenszijn dat het niet bedoeld is als intimidatie, maar simpelweg als een wat flauwe, en wellicht boerse manier om te laten zien dat je iemands uiterlijk waardeert. Dat staat op geen enkele manier in proportie met wat er nu gebeurt. Misschien niet geheel verrassend identificeert het leeuwendeel van de belaagde vrouwen de daders als 'jongens met een Marokkaanse achtergrond tussen de 18 en 25 jaar oud'. Dat klinkt als een heel erg typisch profiel, maar dat mogen we in dit land natuurlijk niet meer zeggen hè: vrouwenintimidatie daarentegen vinden we kennelijk wel helemaal prima, als we daarmee politiek correct kunnen zijn.
Nou, niet meer in Rotterdam dus. Daar zullen zeer binnen BOA's (Buitengewone OpsporingsAmbtenaren) ingezet worden om deze schoften te lokken. Waarschijnlijk gaan er dus 'lokboa's' door plekken in de stad lopen waar dit soort tuig regelmatig samenschoolt, om hen eens stevig aan te pakken als ze het wagen om te sissen, schelden of erger. Dit volgt op de uitstekende beslissing van de Rotterdamse gemeenteraad om deze straatterreur eindelijk eens strafbaar te stellen hier: iedereen die hierop betrapt wordt kan een boete van 4.100 euro of een gevangenisstraf van drie maanden tegemoet zien. Hartstikke mooi! Natuurlijk zou het nog veel beter zijn als de straatterroristen met een dubbel paspoort - of zelfs enkel een verblijfsvergunning - linea recta uitgezet zouden worden in zo'n geval, maar zover kan de gemeenteraad, en wil Den Haag helaas niet gaan. Desalniettemin is het een prima stap in de juiste richting: het wordt tijd dat Nederland weer veilig over straat kan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten