EO-presentator Tijs van den Brink bekent grote fout: “ik heb gesnoept tijdens de ramadan!”

EO-coryfee Tijs van den Brink heeft wel een hele grote fout gemaakt. Hij heeft namelijk tijdens de ramadan tóch iets gegeten. 

Wie dit leest zal aanvankelijk denken: “Nou en?” Maar zo’n kleinigheid is het dus niet. Tijs heeft zich vrijwillig opgeofferd om twee dagen lang de ramadan in acht te nemen. Met alles er op en er aan. Voor het programma ‘Tijs en de ramadan’ voegde Tijs van den Brink zich twee volle dagen naar de islamitische wetgeving.

Alsof heel Nederland in de aanloop naar de islamitische vastenmaand daar nog niet genoeg over had gehoord en gelezen, doet de Evangelische Omroep er nog even een toegift achteraan. Als de ramadan ten einde is laat de EO ons nog even in de ramadan-keuken kijken. Om, zoals Tijs dat zelf zei: “zorgen en angsten uit de EO-achterban te bespreekbaar te maken.” Hoe hij dat doet? Door mee te vasten dus. En dat mislukt dan ook nog eens:

“Tijdens het laatste halfuur proefde ik terwijl ik kookte per ongeluk met mijn vinger van het eten om de smaakverhoudingen te controleren”, bekent hij in het AD. “De Marokkaanse vrouw die naast me stond slaakte een ijselijke kreet: wat doe je nou!? Uiteindelijk moesten we allemaal heel hard lachen.” Moslims moeten bij een vergissing een dag inhalen. “Maar dat hoefde van deze mensen niet.”

Nou Tijs, wat fijn zeg. Dat je gastheer je niet verplichtte om een dagje in te halen. Erg coulant, vind je ook niet?

Wat een poppenkast. Al decennia lang wonen moslims in Nederland en in 2017 gaat Tijs van den Brink nog even bij hen op visite om twee dagen mee te vasten. Denkt hij nu echt dat hij hierdoor de angsten en zorgen van zijn achterban wegneemt? Die reiken toch verder dan de perikelen rondom de ramadan, dunkt me! Iedereen weet best dat je aan moslims de beste buren kan hebben, dus dit gaat echt helemaal nergens over.

Alle goede bedoelingen ten spijt, maar deze mislukte omgekeerde integratie werkt alleen maar averechts. Op de site Nieuwwij.nl geven verschillende moslims namelijk precies het zelfde commentaar:

Raja Felgata, eindredacteur van de Kleurrijke 100, sprak over een omgekeerde integratie. “Migranten wonen al meer dan 50 jaar in Nederland, waarom nu pas kennismaken? Is het niet makkelijk scoren nu?” De hoofdredacteur van De Kanttekening, Mehmet Cerit, vraagt zich af welk type moslims Van den Brink zal benaderen, “de extremen of de grote onzichtbare middengroep?”

Makkelijk scoren, precies. Haal die zoetsappige docu maar snel van de buis Tijs. Nu kan het nog. Niemand zit er op te wachten namelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. jowyajax

  De man is compleet de weg kwijt. Ongezonde opvatting voor Nederland. Ik noem het compleet gestoord deze man.

  1. hans-e-pans

   Poephoofd heeft weer eens de plank volledig misgeslagen, de sukkel.

   1. Top

    Grappig! Zo noemen we hem hier ook! Ik heb dit vertaald aan mijn buren en vertelde hen, dat hij in NL ‘Shitface’ wordt genoemd. Toen ik hem liet zien op mijn tablet, zei mijn buurman gelijk ‘really, he has a shitface”.
    Ieren zijn niet gek! Al lijkt dat soms wel eens.

 2. Nasrani

  Een walchelijke gestoorde Christen. Ik schaam mij weer diep voor deze NSB-er.

 3. Sniper666

  Tijs van den Brink is toch helemaal gestoord. Hij is een gristenhond in de ogen van de islammeren. Hoe haalt hij het in zijn stomme kop om mee te doen aan die zandbakkoeltoer.

 4. h_keur

  Niet alleen dom, maar als christen bedrijf je een afgodendienst. Hij bewijst mede christenen hiermee een heel slechte dienst.
  Volgens de bijbelse norm zou hij alleen op uitnodiging hieraan mogen deelnemen, om hen niet te beledigen. Daarbij mag hij hij dit onder geloofsgenoten zeker niet uitgebreid uitdragen, eveneens om hen niet te ergeren.
  Het is dus voor hem als christen een heel slecht getuigenis. Het is bij dit alles natuurlijk voor zijn eigen verantwoording, daar ga ik niet over, ik geef uitsluitend aan wat er over beschreven is.

 5. Floris

  Flapdrol Tijs staat model voor de verlinksing van het christendom net als flapdrol Van de Camp (CDA) die denkt dat de islam een bondgenoot is en opperflapdrol René de Reuver (PKN) die geen snars van de islam begrijpt en meent dat het een ‘zusterreligie’ is.

  Het christendom is van binnenuit in hoog tempo aan het verloederen en de haatbaarden kijken handenwrijvend toe.

  Alles wat door het linkse gif wordt geïnfecteerd gaat rotten, ook het christendom.

 6. Guus Geluk

  De Evangelische Omroep die ramadan houdt. Het moet niet gekker worden.

  Valt me tegen van Tijs, zo goedkoop scoren.

  1. Floris

   Valt je dat tegen?

   Het is al jaren bekend dat die vent gestoord is.

   1. Guus Geluk

    Ik vond z’n talkshows wel goed.

    1. swetsnek

     Ik snap ook niet wat hem bezield in deze of wil hij soms overstappen ?? nou veel succes Thijs

    2. Floris

     Dat verbaast me niks. Je bent zelf ook niet helemaal lekker.

     1. Guus Geluk

      Dank u.

     2. Floris

      Graag gedaan.

 7. Standaardbinnen

  Als een miljoen Nederlanders zich onderwerpen aan het islamitische vasten is het toch niet vreemd dat een journalist daar via participerende journalistiek aandacht aan besteedt? Ik begrijp deze ophef niet?

  1. Sniper666

   @ Standaardbinnen

   Het zijn GEEN NEDERLANDERS !!!! Het dringt allemaal niet door bij merk ik.

   1. Floris

    Wim Hutten alert!!

 8. swetsnek

  Er wordt nu werkelijk over iedere waslap wel wat verteld mijns inziens totaal overbodig .

 9. Ni28

  Wat een fallus vulgaris is het toch.

 10. Beukman

  Wat een drukte om niks, en wat een hoop voortreffelijke reageerders op DDS om haarfijn uit de doeken te doen waarom dit een schande is. Maar ik heb mensen toch echt wel gekkere dingen zien doen op de tv dan vasten, bijvoorbeeld zich laten opsluiten in glazen huizen om dag en nacht door camera’s bespied te worden, maar daar zegt dan niemand iets van.
  Terwijl, zo moeilijk is het toch niet te begrijpen dat zo’n jongen van Van den Brink nieuwsgierig is naar ramadan, en wil weten hoe dat gaat en hoe moeilijk het is.

  Wenu, hij heeft ontdekt dat het bepaald geen kattepis is; het vereist bepaald nogal wat doorzettingsvermogen. Zelfs twee dagen was voor hem al te veel.

  Ramadan is not my cup of tea, voor mij is het never nooit van mijn leven, maar petje af voor de moslims die het een maandlang volhouden zonder vals te spelen!

  1. Floris

   Welnee, Beuklummel. Als je na zonsondergang naar hartelust kan vreten en zuipen is er geen kunst aan. Het is bovendien vreselijk ongezond.

   Ik heb een vriend die elk jaar twee weken lang vast. Hij doet dat omdat hij denkt dat dat goed voor z’n lichaam is, ontslakken van de darmen en zo meer. Uiteraard neemt hij wel vocht tot zich (water en thee) maar verder niets.

   De eerste paar dagen zijn moeilijk maar daarna kost het hem totaal geen moeite. Het lichaam went eraan. Hij voelt zich er zelfs heel lekker bij.

   1. Beukman

    Je helemaal volproppen met vreten zoals zeer vele mensen doen is óók niet goed voor je, @Floris. Of roken. Of zuipen. Daarover ga je toch ook niet roepen dat het ongezond is?
    Zelfde als bij ramadan. Het gezondheidsargument speelt ook hier helemaal geen rol in de discussie.

    Er is trouwens ook een presentator, ik weet zijn naam even niet, die zich voor zijn programma in mekaar laat meppen door kickboxers of zo. Persoonlijk heb ik geen behoefte om er de tv voor aan te zetten, maar moeten we daar dan net zo verontwaardigd over worden als over Tijs? Weet je, ze zoeken het allemaal maar lekker uit. Wat jij?

    1. Floris

     Ach Beukert, die Tijs met z’n scheve gutmensch bakkes interesseert me geen reet. Wat me wel intrigeerde is dat iemand met zo’n zure uitstraling het heeft kunnen schoppen tot sidekick van Knevel.

     Niet dat ik die Knevel hoog heb staan, maar hij is in vergelijking met scheve Tijsje een verademing.

     1. Beukman

      Nou @Floris, laten we er het glas op heffen dat we het het zomaar met elkaar eens zijn.

     2. Floris

      Ach Beukert, er zijn nog zat andere dingen waar we het over eens zijn.

      Ik durf te wedden dat het zelfs de meerderheid der dingen is…

      Maar ja, het zijn de verschillen die het verschil maken, nietwaar?

      Clink, clink…

     3. Beukman

      Zo is het Floris. En we komen hier goddomme toch niet om elkaar stropp om de mond te smeren?
      Cin cin!

  2. Sniper666

   @ Beukman

   Ja natuurlijk, altijd applaus voor de islammeren van uw kant. Gatver man, wat een zieke geest huist er in 020 Beukman. Ga eens naar de dokter. Straks ook weer applaus als er weer een islammer aanslag is? Hoop dat u tot de slachtoffers behoort, zal het eerlijk zeggen.

   1. Floris

    Beuklul is een geboren onderkruiper. Als het moet likt hij zelfs de ongewassen anussen van de haatbaarden.

    1. S.Nert

     Is dit het gebruikelijke niveau van de reacties op De Dagelijkse Standaard?

     1. Floris

      Wim Hutten alert!!!

     2. S.Nert

      Kennelijk.

     3. Beukman

      @S. Nert
      Dankzij mij ziet het er hier tenminste nog uit als een tent die op 1 tentstok rust. Als ik zodadelijk ook verdwijn, zakt het hele zaakje in mekaar, en kan men in het geheel niet meer spreken van “niveau”.

     4. S.Nert

      Die indruk had ik al.

      Het oogt als een ideologisch achterhoedegevecht. Wanhopige en angstige ouderen die terugvallen op racistische en totalitaire fantasieën om hun angst te bezweren.
      De regressie toont zich in reacties zoals die van Floris. Tragisch, maar ook niet zo erg relevant lijkt me.

   2. Beukman

    Sniper snipet:
    “Hoop dat u tot de slachtoffers behoort, zal het eerlijk zeggen.”

    Als je dat werkelijk meent, ben je een ziek persoon. Ik zou jou nog geen losse teennagel toewensen.

    1. Floris

     @ Beukman: Ik mag toch aannemen dat je begrijpt waarom hij het zegt.

     Ik voel mezelf niet eens uitgedaagd om het te verduidelijken.

     1. Beukman

      @Floris
      Sniperd vindt mij slecht en zichzelf goed. Dat is de achtergrond van zijn bewering. Ik denk dat hij mij en zichzelf tekort doet.

     2. Floris

      Ik kan en mag niet voor Sniper spreken, Beukman, maar ik begrijp hem heel goed: mensen die het steeds maar blijven opnemen voor een ‘religie’ die het westen de oorlog heeft verklaard (daar kunnen we zo langzamerhand echt niet meer van wegkijken, ook jij niet) verdienen het om de wrange vruchten van die oorlog in hun eigen levenssfeer te proeven. Dat is gewoon een stukje rechtvaardigheid.

     3. Beukman

      Die Gedanken sind frei und ich denke was ich will, @Floris. Jij verdedigt iemand die daar heel anders over denkt. Dat is niet zo fraai.
      Ik wil je er verder aan herinneren dat Sniperd mij niet kent en ik hem niet. Hij weet niet wat ik doe, het enige dat hij heeft, zijn een paar woorden die niet recht in zijn leer zijn.

      Wie iemand om die reden dood wenst, is ziek. Ik wens hem beterschap.

    2. Sniper666

     @ Beukman

     Nogmaals. Ik wens dat u slachtoffer zult zijn van het islam kromzwaard. U vraagt er gewoon om.

     1. Beukman

      Jij als voortreffelijk goedmens zal wel het beste weten wat goed voor me is, @Sniperd.

  3. toetssteen

   Ja joh, heerlijk een dokter aan je nest die uit zijn bek stinkt en zijn kop tolt. Vasten is puur slecht!!! Luxe ontzeggen, ja, dat kan geen kwaad. Maar drink twee liter water over de hele dag en in de tropen ten minste het dubbele!!! Als je dat niet doet als verantwoordelijke, ben je een moordenaar!
   Enne, een slank lichaam, is een lichaam dat gekend wordt door een gezonde voedingsstijl. Een vetzak m/v is op de enkele patiënt na, iemand die zijn eetpatroon niet in de hand heeft.

   Deze kul is ontstaan ergens rond Mekka, hou die tijden aan, dan is het nog wel te doen, maar hier is het uit de klei getrokken tropenkolder!

 11. Peter Selie

  EO-presentator Tijs van den Brink bekent grote fout: “ik heb gesnoept tijdens de ramadan!” Even een teiltje uit het keukenkastje halen.

 12. Linkse mensen bestaan ook

  Wat? Is nu de bedoeling dat we onder het mom van het verdedigen van de vrijheid mensen verbieden om hun eigen eetschema vast te stellen??? Wat is er nou mis mee om eens te kijken naar anderen? Hij verplicht toch niet iedere EO-kijker om ook mee te gaan doen aan de ramadan? Feit is dat veel mensen rond die tijd vasten en dan is het niet zo gek om te kijken hoe en waarom etc.

 13. corfo

  Die figuur verdient als straf : 2 jaar niks eten en/of drinken; dan leert hij die onzin wel af !!
  Is toch bekend dat veel EO-figuren snoepen van iets waar ze eigenlijk niet mogen aankomen ? O.a. de gladjanus die zich altijd op kerkhoven bevindt met koffie, die man snoepte van z’n buuf terwijl hij nogal christelijk getrouwd is/was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.