Friese gemeente trots op binnenhalen massa's asielzoekers: slechts 1 van de 125 zit NIET in de bijstand

Geen categoriejun 29 2017, 13:00
Een verrijking voor Opsterland.
De gemeente Opsterland in Friesland wist het zeker: het binnenhalen van 'asielzoekers' zou ge-wel-dig zijn voor de lokale gemeenschap én de lokale economie. Daarom riepen de lokale politici heel hard dat iedereen welkom was en werden er meer 'vluchtelingen' naar Opsterland gehaald dan strikt gesproken noodzakelijk.

De gemeente Opsterland (bijna 30.000 inwoners) in het oosten van Friesland was er de afgelopen jaren trots op meer asielzoekers te hebben binnengehaald dan volgens de ‘taakstelling’ van het Rijk verplicht was. Maar nu. Van de ruim 125 ‘statushouders’ in de gemeente zit er welgeteld één niet in de bijstand, concludeerde de rekenkamercommissie van Opsterland.

Goh, dat zag natuurlijk helemaal niemand aankomen, toch? Ik bedoel maar: al die kernfysici, tandartsen en hersenchirurgen die naar Nederland kwamen zouden juist een aanwinst voor ons moeten zijn. Dat beloofden Mutti Merkel, Mark Rutte, en -- jawel -- de gemeente Opsterland ons immers. Wat is er in vredesnaam toch misgegaan?
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat een groot deel van deze 'vluchtelingen' eigenlijk helemaal niet hoogopgeleid is en eerst en vooral naar Nederland is gekomen om te profiteren van onze verzorgingsstaat, niet om iets terug te doen voor de Nederlandse maatschappij en economie. Maar nee, dat kan niet. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten