Friese gemeente trots op binnenhalen massa’s asielzoekers: slechts 1 van de 125 zit NIET in de bijstand

Een verrijking voor Opsterland.

De gemeente Opsterland in Friesland wist het zeker: het binnenhalen van ‘asielzoekers’ zou ge-wel-dig zijn voor de lokale gemeenschap én de lokale economie. Daarom riepen de lokale politici heel hard dat iedereen welkom was en werden er meer ‘vluchtelingen’ naar Opsterland gehaald dan strikt gesproken noodzakelijk.

Helaas blijkt nu dat veel van die cultuurverrijkers eigenlijk cultuurverarmers zijn:

De gemeente Opsterland (bijna 30.000 inwoners) in het oosten van Friesland was er de afgelopen jaren trots op meer asielzoekers te hebben binnengehaald dan volgens de ‘taakstelling’ van het Rijk verplicht was. Maar nu. Van de ruim 125 ‘statushouders’ in de gemeente zit er welgeteld één niet in de bijstand, concludeerde de rekenkamercommissie van Opsterland.

Goh, dat zag natuurlijk helemaal niemand aankomen, toch? Ik bedoel maar: al die kernfysici, tandartsen en hersenchirurgen die naar Nederland kwamen zouden juist een aanwinst voor ons moeten zijn. Dat beloofden Mutti Merkel, Mark Rutte, en — jawel — de gemeente Opsterland ons immers. Wat is er in vredesnaam toch misgegaan?

Als je niet beter wist zou je bijna denken dat een groot deel van deze ‘vluchtelingen’ eigenlijk helemaal niet hoogopgeleid is en eerst en vooral naar Nederland is gekomen om te profiteren van onze verzorgingsstaat, niet om iets terug te doen voor de Nederlandse maatschappij en economie. Maar nee, dat kan niet. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Peter Selie

  De umvolkung van het Friese platteland lig ook op koers, dat gaan we met zijn allen merken op de derde dinsdag in september.

 2. Sniper666

  Nou komt de hamvraag. Nu blijkt dat slechts 1 van de 125 kansenparels nuttig is (0,8%), hoe kom je ooit van die 124 anderen af?? Ze zijn immers bedeeld met de titel “statushouder” en dus hebben de ‘zo bekwame bestuurders’ van bovenaf bepaald dat de inwoners van gemeente Opsterland (heel sociaal) voor deze kansenparels moeten gaan zorgen.

  Uiteraard is het zielig voor deze kansenparels dat het overwegend mannen zijn. En een rechtgeaarde Fries ziet zijn dochter natuurlijk niet graag aan het moslimspit geregen.. Dan maar onder het mom van gezinshereniging kopvodden importeren?

  1. Peter Selie

   Elke migrant met een volle zak, naait je dochter met het grootste gemak.

   1. Kogelbert

    Waar het hoofd van Peterselie vol mee is loopt zijn toetsenbordje van over.

    Trieste oude viespeuk.

    1. Peter Selie

     Kan mij eigenlijk niet voorstellen dat jij een geslachtsrijpe dochter hebt, maar goed stel je even voor dat zij flink genomen wordt door een stelletje kansparels, ligt zij dan uit te lekken op je bureau.

     1. Ni28

      Peter Selie, ZWIJG DE TROL DOOD! Veel effectiever.

    2. Gratjeb

     Kogelbert, wat een agressief pseudoniem trouwens!! Reageer nu eens inhoudelijk op het bericht en scoor niet zo makkelijk op een inderdaad weinig subtiele maar daarom niet minder ware uitspraak

     1. Sniper666

      @ Gratjeb

      NEE, doodzwijgen die trol.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De oplossing is eenvoudig.
  De politici (en hun lakeien in de Fake-media) die de gelukszoekers met open armen ontvangen dienen tot de laatste cent op te draaien voor de gemaakte kosten.
  Daarnaast dienen de politici (en hun lakeien in de Fake-media) uit hun huis gezet worden.
  Netjes plaats maken voor de Gelukszoeker.
  In Friesland zijn genoeg natte kranten in volle sloten te vinden waar deze Moreel Voortreffelijke Deugmensen onder kunnen existeren.
  Gaan deze hersenchirurgen over de scheef dan dienen eveneens de politici (en hun lakeien in de Fake-media) aansprakelijk gesteld worden.

  Kunnen ze in het cachot braaf & vlijtig hun schijnheilige aureooltjes oppoetsen.

 4. Tinneke

  Nou dan maar met z’n allen een mooie Friese boerendochter binnen harken!
  Groetnis út Fryslân

 5. Sniper666

  OFF TOPIC maar erg grappig. Er is veel te doen over een Suske en Wiske boekje. Het gaat om het deel ‘Mami Wata’. Als je goed naar het plaatje kijkt fluit die Afrikaan. Dan worden de lippen dus meer uitgesproken. Alleen gaat dat volledig voorbij aan de dame die commentaar geeft.

  –> http://www.stopdebankiers.com/ophef-dikke-lippen-afrikaanse-man-nieuwe-suske-en-wiske/

  1. Ni28

   Zwarte Afrikanen hebben dikke lippen. Wordt het ook al ontkent?

   1. Sniper666

    @ Ni28

    Ja denk het wel. Wegkijken moet je, tot de dood er op volgt.

   2. Mart

    Een parasiet heeft daar wat aan….kan zich daarmee beter vastzuigen.

  2. HaZ

   Trouwens die dame die commentaar geeft doet wel heel erg haar best om de man op het plaatje na te bootsen. !

 6. LieverKipsLeverworst

  Mij valt op dat er niet één blond is.

 7. Ni28

  De immigratie is aan ons verkocht als iets goeds. Straks zitten steeds meer asielzoekers in de bijstand en ontevreden natuurlijk want de villa en auto zit er niet in. Zij zullen zij zich tegen hun weldoeners keren en in criminaliteit stappen. De aantal ontevreden mensen wordt steeds groter op beide zijdes. Dat gaat spanningen in de samenleving opleveren want via moskeeën en verenigingen zullen zij tegen ons uiteindelijk opgezet worden. Want kijk hoe slecht de witte man is. Maar het moet de witte politicus zijn. Ik ben boos vooral op de mensen die ons en de asielzoekers voor gek houden met beloftes die leugens zijn. Daar komt bij dat de asielzoekers hier hun manier van leven zullen willen inbrengen. Diezelfde waarvoor sommigen zijn gevlucht. Het wordt hier een onleefbare land.

 8. RS

  ben wel benieuwd wat die ENE GAST dan doet ????

  1. van Urk

   RS@ Die heeft een uitzendbureau opgericht voor deze 124 statushouders.

 9. poison

  EEN van de 125 NIET in de bijstand. Ja, daar mag je trots op zijn. Whoehahahahaha.

 10. Ritter

  Sommige mensen zijn zo naïef.

  De meeste z.g “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen maar illegale economische migranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Vaak jonge mannen die vanwege de ruime uitkeringen naar Noord/West Europa trekken.

  Behalve het feit dat deze asielzoekers een enorme financiële belasting vormen nemen ze ook hun waarden/normen/islam/levenswijze mee naar Europa. En velen houden daaraan vast en weigeren te integreren.

  Overal zien we hetzelfde beeld in Noord/West Europa; de meeste asielzoekers werken niet en zitten in de bijstand. Vaak hun levenlang.

  En miljoen staan in Afrika klaar om naar Noord/West Europa te komen omdat de ruime uitkeringen een sterke aanzuigende werking hebben.

  Europa pleegt demografische en culturele zelfmoord. Maar kennelijk vinden veel mensen dat niet erg.

 11. henk vintage

  De autochtone Opsterlanders kunnen voor de kosten opdraaien en nog wel een paar jaar wachten op een woning.
  Hoelang gaan ze dit nog pikken?

 12. nienke

  Vraag me af wat zij de hele dag doen? doen ze helemaal niets dan ronddolen en zich vervelen.
  Kunnen zij niet ingezet worden om wat zinnigs te doen al is het maar dat zij wat om handen hebben er is genoeg te doen voor hun lijkt mij.
  Of mag je deze kanspareltjes het niet aandoen om ook iets terug te doen, komen er dan weer vele advocaten hier tegen in, mensenrechten weet je wel????
  Verveling kan mensen tot rare gedachten brengen.

 13. Bes Tolen

  De Opsterlanders moeten de idioten in hun gemeente maar zelf flink aanpakken. Het mooiste zou zijn dat die het land worden uitgejaagd. Maar geen land, die ze zou opvangen. Nou, Angela Merkel, nou ja, even een andere identiteit aanmeten (zoals Angela Merkel), de kluit belazeren met een zielig verhaal. Daar trappen ze in het ondertussen verrotte Duitsland wel in.
  De beste Duitsers zijn al in de oorlogen gesneuveld, weggebombardeerd, door terroristisch geweld van lui met de meest fantastische verzinselen omgekomen. Van het godsdienstig en politieke soort dat in Duitsland nu ”de schone lakens uit deelt”. In de eerste tien jaar na de Tweede Wereldoorlog zonder dat er enige aandacht aan is geschonken, nog miljoenen doden in heel Oost Europa en tot in Siberië toe. In eeuwen bij elkaar geteld meer dan er nu aan echte Duitsers in Duitsland leven. Maakt blijkbaar niet uit voor de Duitsers zelf. Het meest impopulaire land van Europa kan alles wel gebruiken mits het maar bijdraagt aan de verzieking van Europa. Zelf zijn ze al verziekt, beseffen ze niet eens meer dat ze bestaan, zodat ze nooit zullen beseffen dat ze zichzelf in de eerste plaats staande moeten houden. Met alleen werken kom je er nu eenmaal niet. Als echte Duitser dan, bedoel ik. Slaaf voor anderen is de toekomst. Een andere maken ze niet meer mee. Opsterlanders, schop de idioten naar Duitsland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.