Kamer woedend op Rutte: veel te laconieke houding tijdens terreurdebat

Geen categoriejun 29 2017, 14:00
Zelfs zijn collega's hebben het ondertussen helemaal gehad met lachebek Rutte.
Tijdens het terreurdebat dinsdagavond wekte premier Rutte de woede van de oppositie door zijn overduidelijke laconieke houding. Tot hilariteit van hemzelf liet hij tijdens een interruptie zijn telefoon glippen en verdween hij lachend onder het spreekgestoelte. Zo serieus neemt MarkieMark onze veiligheid dus.
Niet alleen glunderde Rutte regelmatig van plezier, hij weigerde ook stelselmatig vragen te beantwoorden van Kamerleden die zich wél zorgen maken over onze veiligheid. SP'er Ronald van Raak sprak Rutte aan op de banden van Nederland met Saoedi-Arabië -- een land dat hij ervan beschuldigt het islamistisch extremisme wereldwijd te verspreiden, ook in Nederland -- en Rutte deed het allemaal af met een glimlach, een ophalen van zijn schouders, en een opmerking over dat Lodewijk Asscher die vraag wel zou beantwoorden.
Van Raak keek het even aan en ging toen helemaal los. Hij sprak Rutte erop aan dat hij bezig was met zijn telefoontje, vragen niet beantwoordde, en over het algemeen een houding had van 'het zal me aan mijn reet roesten.'
Daarna werd hij daar ook nog eens op aangesproken door Geert Wilders die terecht zei dat Rutte continu grappen maakte met collega's en totaal geen aandacht had voor het debat. Dat, stelde de PVV-leider, is volkomen onacceptabel.
Rutte's reactie? Hij hinnikte maar weer eens wat, haalde zijn schouders op, en ging lekker verder met grappen en grollen. Zo rolt uw premier (niet die van mij!, ik heb 'm al lang naar huis gestuurd met een motie van wantrouwen) nou eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten