Harry Potter auteur J.K. Rowling draait door: ‘Nigel Farage heeft moskee-terrorist geradicaliseerd!’

Houd jij je nou maar bezig met het schrijven van boeken, J.K. Niemand die op jouw politieke inzichten zit te wachten.

Harry Potter-auteur J.K. Rowling staat niet alleen bekend als één van de meest succesvolle fantasy-auteurs ter wereld, maar — helaas — ook als een echte politiekcorrecte dame die alle vormen van kritiek op een opengrenzenbeleid racistisch vindt. Gisteren deed ze die tweede reputatie eer aan door keihard uit te halen naar Nigel Farage en andere rechtse politici en commentatoren. Volgens haar zijn die namelijk verantwoordelijk voor de aanslag bij een moskee in Engeland gisterochtend:

Ook de conservatieve radio personality en columniste Katie Hopkins wordt door Rowling verantwoordelijk gehouden voor de aanval:

Zoals Julia Hartley-Brewer terecht zegt zijn Rowlings tweets natuurlijk knet-ter-gek:

Ook Nigel Farage zelf heeft hard terug gemept:

Weet je wat nou zo apart is? Hier zal je haar nou nooit over horen:

A Harry Potter actress fled her home after her father and brother threatened to kill her for going out with a Hindu man, a court heard yesterday.

Afshan Azad, 22, who appeared in the blockbuster movies as Padma Patil, was attacked and branded a ‘slag’ when Muslim relatives found out about her boyfriend.

The actress was so scared that she escaped out of her bedroom window and later fled her home city.

Heel gek, maar J.K. Rowling had daar dus helemaal niets over te zeggen. En dat terwijl Afshan toch echt in haar films acteerde.

En iedere keer dat islamistische extremisten toeslaan roept Rowling alleen maar dat het Britse volk zich zal verenigen en dit ‘drama’ zal overkomen… maar roept ze vooral nooit dat iemand of een bepaalde ideologie verantwoordelijk is voor het geweld.

Het is leuk dat mevrouw Rowling ook een mobiele telefoon met Twitter heeft, maar het zou nóg leuker zijn als ze haar account gebruikte om te twitteren over zaken waarvoor mensen haar daadwerkelijk volgen: haar fantasy-werk, en dan met name alles over Harry Potter. Geen mens zit te wachten op haar politieke gezever.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Peter Selie

  J.K. Rowling is helaas óók het product geworden van haar sterk links georienteerde sociale kring, waarin zij veelvuldig vertoeft. Op neerlandsbodem kan men Erik van Muiswinkel zien als een sterk verdunde oplossing van Rowling, alleen Gerhard Joling doorbreekt deze linkse gevaarlijke illusie, voor de rest schijnt de entertainment sector zo rood als bloed te zijn.

  Moslims laten zich niet radicaliseren door haat predikende imams die de koran citeren (Kuch). Westerlingen radicaliseren als gevolg van vrijemeningsuiting.

 2. SlimK1nd

  JK Rowling is gek. Ze wil heel graag Bono achterna. Dan hoeft ze zichzelf niet meer “billionaire” te noemen. Ze mag zichzelf dan billionaire slash “activist” noemen. Het is heel erg zielig. Ik gok even dat ze weinig migranten (Moslim of anders) als buren heeft?

 3. Ni28

  Haar verhalen zitten vol fantasie.

 4. Stanly2000

  Nu weet ik waar Beukman, G.G. en Simon ed hun sprookjesverhalen vandaan hebben.

  1. Sniper666

   @ Stanly2000

   Yepp, helemaal waar.

 5. Skippybal1

  Acteurs, schrijvers, muzikanten beschikken over een trouwe achterban.

  Hun teksten inspireren miljoenen en miljoenen, dus hun mening wordt klakkeloos overgenomen door hun achterban.

  In dit geval dus de jongeren, die naar mate ze ouder worden pas leren voor zichzelf te denken.

  Zie Labour in de UK, zie GL in Nederland, zie de democraten in de USA.

  Kortom, hun positie is enorm invloedrijk, daar moet je dan wel -tig breitbarts, DDSen tegenover zetten om dat te compenseren.

 6. Beukman

  Rowling stelt de juiste vraag: “Hoe komt het dat deze man is geradicaliseerd? Laten we dat uitzoeken.”
  In de UK, België en Frankrijk hebben ze bezuinigd op preventie (in Nederland goddank nog niet). De overheid heeft de schone taak om te voorkomen dat mensen radicaliseren. Dat is zinvoller dan achteraf stukjes mens van de straatstenen schrapen.

  In de UK leidt iedere extremistische aanslag tot geweld tegen moslims. Dat is zorgelijk. Het is terecht dat Rowling een aanmerking maakt op de tweet van Hopkins.

  Wat Farage betreft: het zou hem moeten worden verboden om ooit nog het woordje “facts” te gebruiken.

  https://www.trouw.nl/home/elke-britse-terreuraanslag-leidt-tot-een-piek-in-haatmisdrijven-tegen-moslims~afa96272c/

  1. Ni28

   Hap! Weer eens kans, benut hem goed!

 7. Seneca

  @beuk
  je wordt wel erg goed betaald om deze waanzin hier te deponeren.

  1. Hendriekus

   Wie betaalt Beukman naar het oordeel van Seneca? Heeft hij daar ook logica of bewijs voor?

   1. Beukman

    @Hendriekus
    De vaak gestelde vraag die hier altijd blijft liggen, is waarom er in Nederland nooit (in 13 jaar tijd) een aanslag wordt gepleegd door een moslim. Dat komt toch echt omdat wie iets goed doen, wat ze in België, GB en Frankrijk níet goed doen.

    1. Hendriekus

     Ik geloof dat we het in Nederland qua integratiebeleid het overwegend beter doen dan de genoemde andere landen maar we hebben hier ook extreme uitwassen van islamofobie (met name Wilders) die andere anden in die mate niet kennen. In die zin staat Nederland er in de islamitische wereld bepaald niet goed op. Bovendien bombarderen we hartstochtelijk mee in islamitische landen en maakten daar hoogstwaarschijnlijk alleen als Nederland al meer burgerslachtoffers dan de moslimterroristen in Europa ooit zullen realiseren.

     Ik vrees dat we op dit punt tot nu toe gewoon geluk hebben gehad. We kunnen er de volgende keer gewoon bij zijn.

  2. Skippybal1

   Seneca is zo’n ouderwets PVV-reliek, zoiets al die mensen die een speldje krijgen voor 80 jaar PcdA-lid.

   Ze zal het nooit begrijpen.

   1. Hendriekus

    Ik elk geval zie ik dat Seneca het hazenpad heeft gekozen.

  3. Beukman

   Ik ook van jou, @Seneca.

 8. Ni28

  Als je al iets gelezen hebt waar je van denk dommer kan het niet komt er iemand die nog beter kan scoren: De Duitse Groene parlementariër Ska Keller komt met het idee om hele Syrische dorpen te verhuizen naar de Visegrad landen. Het zou vooral de integratie bevorderen als het hele dorpen zijn, laat zij weten in de Neue Osnabrucker Zeitung.
  Met deze mensen moet Europa overleven. Met deze vrienden heeft Europa geen vijanden nodig. Overigens, onze trollen-garde zou het vast een goed idee vinden.

 9. Floris

  “Let’s talk about how the #FinsburyPark terrorist was radicalised.”
  ————————————————————
  Effe denken…door al die aanslagen die moslims gepleegd hebben?

  1. Hendriekus

   Is Floris al wat verder gekomen met het oplossen van de praktische problemen die samenhangen met zijn voorstel alle Nederlandse moslims in interneringskampen op te sluiten?

 10. Seneca

  @skippy, beuk, Henkie
  het is toch wel verdomd toevallig dat als een van jullie zwijnen commentaar krijgt, de andere binnen ‘no time’ reageert. dit sterkt mij in mijn overtuiging dat jullie betaald worden om dit soort reacties hier te deponeren. of het is dds zelf die om dit soort discussies aan de gang te houden (advertentie inkomsten) of het is een of ander schimmig overheidsbureau van het ministerie van waarheid, dat jullie hiervoor betaalt. jullie verkopen je vrouw, kinderen, moeder en ook nog jullie grootmoeder om maar een snee droog brood te verdienen. ongelooflijke linkse zakken dat jullie zijn. aub geen reacties meer, wordt niet meer op gereageerd.

  1. Hendriekus

   Kun je iets meer zeggen over het Ministerie dat ons naar jouw overtuiging betaalt?

   1. IJscoman

    Wellicht het Ministry of Silly Walks?

 11. Babaji538

  Er zijn zo van die mensen,
  die iets van hun leven weten te maken.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.