Held Frits Bolkestein pakt “cultureel masochisme” aan: onze cultuur wordt veronachtzaamd, andere culturen opgehemeld

Onze cultuur moet kapot, andere culturen moeten we promoten. Dat is kort gezegd waar het cultureel masochisme van links op neer komt.

De gekkies van links zijn nu al jarenlang bezig om de Nederlandse cultuur helemaal kapot te maken. Op elk mogelijk gebied moet onze cultuur het ontgelden, van de viering van Zwarte Piet tot Pinksteren. Christenen en joden worden als oud vuil behandeld omdat ze zogenaamd achterlijk en middeleeuws zijn, maar aanhangers van andere religies krijgen speciale bescherming om er maar voor te zorgen dat ze vooral nooit een kritisch woord over hun denkbeelden zullen horen.

Het is totaal gestoord en ook nog eens levensgevaarlijk. Een natiestaat kan namelijk geen natiestaat zijn als er geen gedeelde cultuur meer is. Natuurlijk begrijpt links dat maar al te goed, wat dan ook de reden is dat ze er alles aan doen om onze cultuur kapot te maken. Dat zet de deur immers open naar hun internationale, globalistische één-grote-wereld-droom. De politieke strijd, begrijpt links, is eigenlijk een culturele strijd.

Gelukkig ben ik niet de enige die het gehad heeft met deze gekkigheid. Vandaag haalt VVD-leider Frits Bolkestein hard uit naar de culturele masochisten die onze cultuur op ieder vlak ondermijnen:

Na de moord op Theo van Gogh schilderde een Rotterdamse kunstenaar de woorden ‘Gij zult niet doden’ op een muur van zijn huis, dat zich in de buurt van een moskee bevond. Dit werd als opruiend beschouwd en hem werd gesommeerd de tekst te verwijderen. Toen hij tegenstribbelde, werd hij een paar uur opgesloten. Het moet een van de weinige keren in de westerse geschiedenis zijn geweest dat iemand gevangen is gezet vanwege het citeren van een van de tien geboden.

Tweede voorbeeld: De Europese Commissie heeft drie miljoen agenda’s laten drukken met feestdagen volgens de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme, maar vergat daarbij de christelijke.

Laat er geen misverstand over bestaan: dit zijn geen ‘foutjes’ of ‘onverklaarbare incidenten.’ Het past allemaal binnen een bewuste strategie om de Nederlandse (en West-Europese) cultuur te ondermijnen zodat de politieke heilsdroom van doorgedraaid-links werkelijkheid kan worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Held ?

  “Pim Fortuyn is een Plee Figuur”
  – Frits Bolkestein –

  Even later lag Pim dood te bloeden omdat hij zei wat Bolkestein nu pas durft te opperen.
  Hij had Fortuyn dubbel en dwars moeten steunen ipv. gretig een plaats te zoeken in de krijsende en lachende hyena roedel die hem omcirkelden !

  Een held ?

  1. SlimK1nd

   Mee eens.
   Ik las trouwens recentelijk dat de Nederlandse cultuur “helemaal niet bestaat”.
   Het was echt schrijnend.
   https://slimk1nd.nl/de-nederlandse-identiteit-bestaat-helemaal-niet/

   1. rosmalen53

    Dat zei die Argentijnse rib eye steak toch ook en daar staan ze dan allemaal naar te zwaaien met hun maffe oranje hoedjes,stelletje stumperds

  2. Ben Zine

   Precies… Goed dat je die uitspraak van Bolkestein nog even in herinnering brengt. Dit is mosterd 15 jaar na de maaltijd. Toen hij dat indertijd zei over Fortuyn dacht ik: Lafaard… Huilen met de andere VVD wolven.

   1. Top

    Deze ‘man”, is niet meer of minder een ‘flapdrol’! Nu zijn einde aan het naderen is, heeft hij ineens een grote bek. Maar toen hij in de jaren ’90 van de vorige eeuw, forse uitspraken deed, om stemmen te ronselen, was hij, toen het er echt op aankwam, was hij ineens met de Brusselse zon vertrokken.
    Een ongeloofwaardige blaaskaak. Maar ik hoop dat hij kinderen en kleinkinderen heeft, die zullen hem dankbaar zijn. NOT! Voor waar hij medeschuldig aan is.

  3. Ni28

   Vergeet niet dat de VVD roots bij de PvdA diepgeworteld zitten.

 2. Ni28

  Ik zeg al tientallen jaren dat links onze echte vijand is en het Westen gijzelt.

 3. Guus Geluk

  Hier heeft deheer Bolkestein zeker een punt. Een andere cultuur acht men in bijvoorbeeld de D66-kringen hoger dan de eigen Joods-christelijke traditie.

 4. Guus Geluk

  Two Ravens and a Black Kettle,

  Je citeert Frits Bolkestein verkeerd. Bolkestein beweerde helemaal niet dat Pim Fortuyn een plee-figuur was. Op een bijeenkomst in Amsterdam liet hij optekenen:

  http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020502/teksten/bin.fortuyn.melkert.balkenende.html

  “Ziet u Pim Fortuyn al staan naast de Duitse Bondskanselier Schröder, de Franse president Chirac en de Britse premier Blair? (…) Nederland zou een pleefiguur slaan.”

  Deze uitlating hoeft ons geenszins te bevreemden. Bolkestein was oud-fractievoorzitter en oud-Defensieminister van de VVD. In 2002 verzette Fortuyn zich juist tégen het paarse blok van premier Kok. Dit kwam hem op forse kritiek te staan van VVD-er Bolkestein.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Daarnaast bestempelde Bolkestein, de heer Fortuyn ook nog als ‘De Rattenvanger’.

   1. Guus Geluk

    Dat was inderdaad harde taal, maar Fortuyn brandde het werk van de VVD af als “puinhopen”. Tegelijkertijd verweet Bolkestein Kok (PvdA) verantwoordelijk te zijn voor de opkomst van Fortuyn. Frits Bolkestein gaf nadrukkelijk aan dat Fortuyn gelijk had wat het onderwerp migratie betreft.

 5. joost2

  Het is ongelofelijk brutaal van mislukkeling Bolkestein, dat hij nu ineens voor onze cultuur en identiteit opkomt. Weer zo’n typische VVD truc.
  Bolkestein heeft in zijn politieke leven telkens iets over zaken geroepen , die leken op wat Fortuyn en nu Wilders ons trachten bij te brengen.

  Bolkestein roept altijd wel wat, maar hij heeft er in zijn politieke leven nooit iets aangedaan.
  In dat opzicht lijkt die Rutte als 2 druppels water op hem.
  Die wil zo graag MP blijven dat hij zelfs een coalitie aangaat met groen links, de ex communisten, maoïsten, krakersbeweging, links radicalen, rara beweging en met de groen links crimineel Duyvendak. Rutte deugt niet.

  Bolkestein heeft niks voor de politiek in Nederland betekend, dan alleen af en toe wat te roepen. Ook hij ging lekker naar Brussel.

  Youp van ’t Hek, heeft voor mij DE opmerking van het jaar gemaakt:
  “het is geen wonder dat er bij de VVD thans zoveel lijken uit de kast komen,
  ( hij bedoelde dieven en bedriegers en vastgoed oplichters die daar in die partij veel aanwezig waren ) – daarom hebben ze expres een directeur van een crematorium als voorzitter benoemd ” .
  Maar Youp, ook DIE bleek uiteindelijk niet te deugen.

  En de stomme Nederlander maar op die vvd stemmen. Succes ermee!

 6. Floris

  Bolkestein heeft geprobeerd de andere fractieleiders mee te krijgen met z’n immigratiekritiek maar dat was onbegonnen werk. Vooral de PvdA ging er voor liggen.

  Zelfs in z’n eigen partij kreeg hij nauwelijks steun. Dat is de ware reden waarom hij naar Brussel vertrok. Hij was een roepende in de woestijn.

  De opmerking over Fortuyn was fout. Ik begreep dat ook niet want als er iemand hetzelfde dacht als hem over integratie was het Fortuyn wel.

 7. ReintMeijer

  Frits Bolkesteijn is altijd al een uitstekende politicus geweest. Recht voor zijn raap. Hij heeft dezelfde gedachtengoed als wijlen Drs. Hans Janmaat van de CD in de jaren ’80. Het enige verschil tussen Frits enerzijds en Hans anderzijds was dat Frits tot de gevestigde politieke elite behoort en Hans Janmaat net als Geert Wilders van de PVV nu,door de elite werd uitgekotst en óók voor dezelfde uitlatingen en meningen werd vervolgd. Als Frits deze had gebezigd, had er geen haan naar gekraaid. Ook toen heerste selectieve verontwaardiging alom.

 8. EllyD19

  Heel soms willen de VVD-ers nog weleens zien wat er aan de hand is. Meestal zijn ze alleen maar bezig met zichzelf. Kijk maar naar Mark Rutte. Als hij maar minister-president kan blijven, het enige wat voor hem telt.

 9. Bes Tolen

  Bolkestein heeft indertijd mijn achting verloren met zijn uitspraken over Pim Fortuyn, die ik al door talloze TV uitzendingen, gelezen boeken en artikelen had leren waarderen. Bolkestein, waar blijven je oprechte betuigingen van spijt, mocht je die hebben?

 10. Bes Tolen

  Wat zei de ex bondskanselier Helmut zo 1995?
  Waarom geen gemeenschappelijke initiatieven om ongewenste verdere immigratie uit Noord Afrika en het oosten en Zuid Oosten in te dammen? Het zou evenzeer in het belang zijn van Frankrijk als van Duitsland als van de hele Europese Unie.
  De Fransen noch de Polen noch de Engelsen, Nederlanders, Italianen of Tsjechen streven naar de omvorming van hun natie in een multiculturele samenleving, waarom dan het Duitse geklets daarover? Aan het einde van de 20ste eeuw is de historisch diep verankerde wil tot nationale identiteit en tot nationale zelfbeschikking overal opnieuw zichtbaar geworden.

  Het is ondertussen alleen maar erger geworden. Het onderwijs is politiek correct cultureel marxistisch, neo marxistisch multiculturalistisch geïndoctrineerd. De autochtoon, die als leerling naar school of universiteit gaat of daar in het onderwijs zit, wordt tot een naïeve wazige wereldvreemde dwaas omgevormd of krijgt het moeilijk. De R.k.kerk en veel protestantse kerken gedragen zich als omvangrijks steunorganisaties voor immigranten. Maar niet alleen zij! De politiek en de overheden. Zij persen de honderden miljarden euro’s per jaar uit de Europeanen om de immigratie gaande te houden. Ondertussen is Duitsland het meest vijandige land in Europa van de Europeanen. Het eeuwige verderf tegemoet.

  Gesproken wordt hier wel over ”joods christelijke beschaving”. Dit joods christelijke is evenwel de factor, die iedereen vanouds bedriegt en waar altijd tegen is gestreden. Juist zij die de strijd niet schuwden tegen dit imperialisme, de basis van alle fout westerse imperialisme tot op de dag van vandaag, streden voor de belangrijke menselijke vrijheid. Juist zij zijn met miljoenen afgeslacht. Aanvaard die waarheid eens en trek de conclusies. Ondanks alle verwarring en misverstand, die er heerst. Ondanks alle valse berichtgeving, infame leugens en verdachtmaking, ondanks de zogeheten mooie praatjes, die dagelijks over ons worden uitgestort. Waarom zijn we zo achterlijk? Daarom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.