Hij is er weer! Berlusconi terug van weggeweest en zijn partij wint meteen burgemeestersverkiezingen

“Ik ben terug. En dat zie je!”

Het enfant terrible van de Italiaanse politiek, de rechtspopulistische Silvio Berlusconi, is terug van weggeweest. Afgelopen zondag boekte zijn coalitie een overtuigende zege bij de burgemeestersverkiezingen. Of, zoals Silvio het verwoordt:

“Ik ben terug. En dat zie je!”

Daar is geen woord van gelogen. De coalitie van Forza Italia won namelijk in 16 van de 22 steden de tweede ronde van de burgemeestersverkiezingen. Daarentegen ging de linkse partij Partito Democratico (Democratische Partij) keihard onderuit: zelfs in de bloedrode stad Genua verloor de PD waardoor die stad voor het eerst in 50 jaar geen linkse burgemeester heeft. Silvio:

Zelfs de traditioneel rode vestingen zijn er nu niet meer.”

Doordat Berlusconi in 2013 veroordeeld werd wegens fiscale fraude — in een rechtszaak die alleen maar tegen hem werd aangespannen omdat zijn linkse tegenstanders hem niet bij de stembus konden verslaan — kan hij geen officiële functie bekleden, maar dat weerhoudt hem er niet van om energiek campagne te voeren voor zijn partij, zowel bij de burgemeestersverkiezingen van afgelopen zondag als bij de landelijke verkiezingen die volgend jaar plaatsvinden. Zijn grote doel: rechts aan een meerderheid helpen.

En ja, daar kunnen we bijzonder blij mee zijn. Berlusconi is weliswaar een clown, maar dan wel onze clown. Hij is rechtspopulistisch, neemt geen blad voor de mond, en is één van de weinige rechtse Italiaanse politici die links totaal van de kaart kunnen vegen. Daarnaast is het natuurlijk schitterend om naar hem te luisteren als hij weer eens uithaalt naar andere politici (zo zei hij dat Emmanuel Macron van Frankrijk “een mooie moeder heeft die hem aan de hand neemt.” Daarmee doelde hij op Macrons 24 jaar oudere echtgenote. Ha!).

In landelijke peilingen loopt Forza Italia nog behoorlijk achter PD en de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo aan — FI staat op 14 procent, die andere twee partijen allebei op 28 procent — maar dat zal de komende tijd vrijwel zeker veranderen. Jawel, Berlusconi is terug van weggeweest en staat op het punt om de Italiaanse politiek wéér op te schudden. Niet slecht voor een man van 80 jaar oud!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Sniper666

  De jonge blaadjes houden deze ouwe bok in topconditie. Geheel in tegenstelling tot die macaron, die doet het liever met zijn oma. Is toch een veeg teken nietwaar?

 2. Mees

  Silvio Berlusconi heeft het opgenomen voor Benito Mussolini. De voormalige Italiaanse premier zei dat de fascistische leider van Italië gedurende de Tweede Wereldoorlog veel goeds heeft gedaan.
  Berlusconi zei ook te begrijpen dat Mussolini de kant van Adolf Hitler koos.

  Berlusconi is ongelooflijk fout persoon en daarbij ook nog een onbeschoft vlerk.
  Maar voor DDS is het natuurlijk een held, want rechtspopulist

  1. Kogelbert

   Ja, op DDS kunnen foute figuren als Trump, Berlusconi, Farage, Wilders en Le Pen op een warm onthaal rekenen.
   Als je daar kritische kanttekeningen bij plaatst wordt bij de redactie gebedeld om een ban. Dat is de vrijheid van meningsuiting van de Partij voor de Vrijheid: gelijkgezinden mogen vrijuit praten.

   1. Sniper666

    Don’t feed the Troll please. Ty!

   2. Seneca

    @kogel komt van links
    wat zijn volgens u dan figuren die niet fout zijn? Pol pot, Stalin Mao ze dong of? als het maar links is hè? lekker in je comfortzone blijven hoor.

  2. Seneca

   @mees
   voordat u zich een oordeel aanmatigt over de geschiedenis van Italië en de periode van Mussolini, dient u zich eerst grondig te verdiepen in deze periode en niet kreten slaken die andere linkse idioten voor unhebben geslaakt.

   1. Ni28

    Seneca, luister naar Snipper666 en laat je niet provoceren. Zwijg trollen dood.

 3. Guus Geluk

  De corrupte Berlusconi, herhaaldelijk veroordeeld, voor onder andere seks met minderjarigen, maakt weer een comeback. De Italianen leren het ook nooit.

  Een corrupte rechtspopulist. Misselijker krijg je ze niet.

  1. Guus Geluk

   Minderjarigen = een minderjarige.

 4. Ni28

  Dat wordt weer lachen al moet je dan netheid even opzij zetten.

 5. Ni28

  Het wordt weer een fijne lectuur hier op DDS voor onze trollen. Zij verafschuwen het maar lezen het stiekem. Dat tekent de politiek correcte mensen.

 6. Ni28

  Politici die te lang aan de macht zijn gaan door vermoed altijd rare dingen doen. Dat heeft geschiedenis al uitgewezen. De voorlopig laatste in de rij in Europa en omstreken zijn Erdogan, Putin en Merkel. Zij doen ook al raar, tijd om ze te stoppen.

 7. Sniper666

  –> Berlusconi had gelijk, maar werd door EU afgezet <–

  Lees gerust verder!!

  %%%%%%%%%%

  Italië totaal failliet, krijgt onbeperkt geld van ECB om instorten eurozone te voorkomen
  DOOR JDREPORT · JUNI 28, 2017

  Topmanager prominent hedgefonds voorspelt dat uitgestelde wereldwijde financiële crash in februari 2018 zal plaatsvinden – Nederland dankzij de euro voor € 120 miljard het schip in bij omvallen Italië en eurozone.

  De Italiaanse regering heeft gisteren besloten om met € 17 miljard twee omgevallen kleinere banken –Banco Popolare di Vicenza en Veneto Banca- te ‘redden’, om daarmee een bankrun te voorkomen. Ook in de media ligt de focus op de zoveelste ‘redding’, waardoor het feit dat heel Italië op dit moment totaal failliet is, onderbelicht blijft.

  Dat zal enkel zo door kunnen gaan totdat de realiteit van de echte financiële wereld de door ECB-president Mario Draghi geschapen fantasiewereld, namelijk dat het weer goed gaat met de eurozone, zal inhalen. Dan zal blijken dat Italië dankzij de euro compleet bankroet is, en zal de volledige instorting van het Zuid Europese land de hele eurozone meesleuren. Het begint er steeds meer naar uit te zien dat dit al in 2018 kan gaan gebeuren.

  Italië heeft met € 1,8 biljoen de op twee na grootste staatsschuld ter wereld. Net als andere Zuid Europese landen zoals Spanje, Griekenland en Portugal trapte het land in de euro-val. Een land dat teveel blijft uitgeven en steeds hogere schulden maakt, zou in de normale financiële wereld steeds meer rente moeten betalen, en dus tijdig zijn munt moeten afwaarderen en/of de economie saneren.

  Maar na de invoering van de euro hoefde dat niet meer. Het tegendeel gebeurde zelfs: de rente ging dankzij het ECB-beleid alleen maar omlaag, waardoor het sluiten van nieuwe leningen en maken van nieuwe schulden veel goedkoper werd. En dat was dan ook wat de Italianen, Spanjaarden, Grieken en Portugezen, en overigens ook de Fransen, massaal deden.

  ‘Grootste pot lipstick in de geschiedenis’
  Dit kon jaren zo doorgaan dankzij het Target-2 systeem, waarmee deze schulden via de ECB op met name Duitsland (€ 843 miljard, stand april 2017), Luxemburg (zo’n € 200 miljard), Nederland (ca. € 120 miljard) en Finland (ca. € 75 miljard) werden afgewenteld. Bij het omvallen van de eurozone zullen deze gigantische bedragen, die er nu nog voor zorgen dat de balansen van de ECB steeds verder in het rood duiken, onmiddellijk voor rekening van deze geverlanden komen.

  IceCap Management legt in een nieuwe analyse haarfijn de vinger op de zere plek, en schrijft dat alles wat ECB-president Draghi met zijn lage-rente en opkoopbeleid heeft gedaan ‘een enorme pot met lipstick opentrekken –de grootste ter wereld- en dat op de snuit van een varken (Italië en de eurozone) te smeren. Maar het blijft wat het is: een varken.’

  1/3 van alle staatsschulden ontstaan door drukken van geld door 4 banken
  Overigens hebben ook de centrale banken van de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Japan ditzelfde fatale opkoopbeleid gevoerd. Met z’n vieren hebben zij al ruim $ 18 biljoen aan staatsobligaties opgekocht. De hele staatsobligatiemarkt op de wereld is net $ 54 biljoen groot. ‘Niemand zou er een gerust gevoel van moeten krijgen dat 1/3 van alle overheidsschuld werd opgekocht door het drukken van geld,’ aldus IceCap.

  Niet genoemd in het rapport wordt China, waar vooral in het schaduwbankensysteem een duizelingwekkend hoge biljoenenschuld zit weggestopt, die het land in zo mogelijk nog groter gevaar heeft gebracht dan de eurozone.

  Berlusconi had gelijk, maar werd door EU afgezet
  Het Asset Management bedrijf haalt de verguisde Italiaanse premier Silvio Berlusconi aan, volgens hen de enige Europese leider die de oorzaak van de enorme problemen en het gevaar van een gigantische ineenstorting erkende: de euro. Berlusconi besloot dat Italië uit de eurozone moest treden en zijn lira moest hervoeren om weer gezond te worden.

  Daarin had hij volkomen gelijk, maar voordat hij dit besluit kon doorvoeren, werd hij door niet-Italianen uit zijn ambt gezet en vervangen door een door de EU aangewezen official. Daaruit bleek dat de echte machthebbers in Brussel zitten, en ook figuren zoals premier Mark Rutte stromannen zijn die feitelijk niets meer over de koers van hun eigen land te zeggen hebben.

  Alle Italiaanse banken zijn failliet
  Het Italiaanse bankensysteem zit volgeladen met € 360 miljard slechte leningen, waar slechts € 225 miljard aan kapitaal tegenover staat. ‘Met andere woorden: in de echte wereld, zonder de tussenkomst van Mario Draghi, zouden de slechte leningen in Italië als verliezen worden afgeschreven, en omdat er niet voldoende kapitaal is om deze verliezen te compenseren, zou iedere bank in Italië zijn deuren moeten sluiten. Zo ernstig is het.’

  Euro hangt aan zijden draadje, rentebubbel gaat uiteenspatten
  Wereldwijd is de rente al jaren extreem laag omdat de centrale banken vrijwel onbeperkt doorgaan met gelddrukken en het opkopen van staatsschulden. ‘Maar u weet ook dat de centrale banken hier niet altijd mee door kunnen gaan, vooral niet in Europa, waar veel mensen niet blij zijn met de euro, en veel banken en overheden aan een zijden draadje hangen.’

  De gigantische rentebubbel in Europa zal op zeker moment onvermijdelijk uiteenspatten, en als dat gebeurt zal de enorme dreun over de hele wereld worden gevoeld. De euro zal enorm in waarde kelderen en het leven voor de burgers extreem duur maken. Het zal tevens een verwoestend effect op de huizenmarkt hebben, waar in ‘booming’ steden zoals Toronto -en zelfs New York, al is dat alleen nog in het allerduurste topsegment- de eerste mini-crashes zijn te zien. (1)

  Top Hedgefonds noemt datum grote crash: Valentijnsdag 2018
  Het is zeker niet meer een enkeling die deze grote crash voorspelt. Steeds meer analisten van megabanken zoals Citi, JPMorgan, Bank of America en Goldman Sachs adviseren hun klanten om ‘cash’ te gaan. Eric Peters, manager van het prominente hegdefonds One River Asset Management schrijft: ‘Zodra de wereldwijde kredietimpuls (door het opkoop/lage rente beleid van de centrale banken) omkeert, zal er een waterval, een lawine zijn.’ Hij is de eerste die daar een datum op durft te plakken: Valentijnsdag 2018.

  De ongekende crisis die dan zal uitbreken zal naar onze inschatting in Brussel worden omarmd, en worden gebruikt/misbruikt om alle schulden van de lidstaten op één hoop te gooien, en de volgende stap te zetten naar een federaal geregeerd Europa met een eigen minister van Financiën. Dan zullen wij Nederlanders zelfs niets meer te zeggen hebben over ons eigen belastinggeld en daarmee ook niet meer over bijvoorbeeld onze sociale zekerheid.

  Het miserabele leven van de euro, het meest waanzinnige financiële experiment in de geschiedenis, zal dan vermoedelijk nog een paar jaar gerekt worden, zodat de elite in die tijd ten koste van de gewone man nog meer rijkdom naar zich toe kan trekken. Op het moment dat de fors verarmde Europese bevolking het niet meer trekt en eindelijk in opstand komt, zal het te laat zijn. De machtigen vertrekken dan naar hun eilanden, en zullen van een afstandje toekijken hoe ons ooit bloeiende en welvarende continent dankzij hen permanent in totale chaos wordt gestort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.