In de Volkskrant: niemand zit te wachten op het kleurloze kabinet van Pechtold

Soms heb je van die dagen dat er in de Volkskrant (naja alleen op het internet) eens goed stuk komt te staan. Geerten Waling is een auteur die vaak scherpe en rake stukken schrijft. Vandaag hebben we van cultuurfilosoof Thomas von der Dunk een sterk staaltje argumentatie gekregen in een mooi opinieartikel over het formatieproces. Hij vindt namelijk dat er een duidelijk links of rechts kabinet moet komen, niet een kleurloos geheel.

Dat weten natuurlijk veel meer mensen -in Den Haag lijken ze hun kop in het zand te steken- maar het is toch fijn dat er nota bene in de Volkskrant er een goed stuk over wordt geschreven. Men kan stellen dat de afgelopen jaren op bestuurlijk niveau kabinet Rutte-II goed gehandeld heeft, maar het was inderdaad kleurloos. Zo links-rechtskabinet kan in tijden van politieke saaiheid goed functioneren, maar voor de ideologische en grote problemen van de toekomst -lees immigratie, identiteit en de Europese Unie- moeten we een kabinet hebben dat kleur bekent.

Daarnaast stelt Von der Dunk dat het helemaal niet erg is dat GroenLinks is weggelopen en de formatie wat langer duurt. Bij de onderhandelingen tussen VVD en PvdA werd er geklaagd dat het te snel was gegaan, nu dat het te lang duurt. Misschien is het juist niet zo erg dat politici even rustig adem halen. De regelzucht en bemoeizucht van politici is vaak benauwend en om gek van te worden. Von der Dunk heeft dan ook gelijk dat het goed is dat we even geen missionair kabinet in Nederland hebben om dingen weer alles radicaal om te gooien.

Geen magischer woord dan het woord ‘vernieuwing’, waarmee elke criticus door managers en politici als een geborneerde conservatief kan worden weggezet – René Cuperus heeft in dat opzicht terecht ooit eens van ‘veranderingsporno’ gesproken.

Mooi gesproken Thomas. sterk staaltje realiteitsdenken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Ritter

  Over “realiteitsdenken” gesproken, de situatie van het vrije woord verslechtert in Europa als gevolg van de (vaak illegale) massa immigratie vanuit de islamitische landen maar daar zal je de gevestigde media en politieke elite niet over horen.

  “Het is inmiddels al weer ruim 10 jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord door Mohammed Bouyeri en Ayaan moest vluchten, vanwege kritiek op de islam en het maken van de film Submission. Wilders leeft al bijna net zo lang ondergedoken.

  Het is 11 jaar nadat Kurt Westergaard zijn leven niet meer zeker is omdat hij een onwelgevallige cartoon heeft getekend. Ruim 20 jaar nadat Salman Rushdie moest onderduiken vanwege het schrijven van de Duivelsverzen. De verschrikkelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo en daaropvolgende aanslag op de Joodse supermarkt in Parijs, liggen pas twee jaar achter ons.

  De rode draad in al deze gebeurtenissen is een hele duidelijke: vertegenwoordigers van het vrije woord zijn in Europa in 2017 hun leven niet meer zeker na kritiek op de islam. Onmiskenbaar is tegelijkertijd door gestage immigratie de invloed van de islam in Europa en ook in Nederland toegenomen. Waarbij nooit hard de voorwaarde is gesteld om te integreren en te conformeren aan de westerse normen en waarden, die vrijheid en gelijkheid voor iedereen waarborgen. ”

  https://opiniez.com/2017/06/18/je-suis-charlie-of-joublie-charlie/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.