Juncker: "Stem van Eerste Kamer voor Associatieverdrag bewijst dat Oekraïne in Europa hoort"

Geen categoriejun 01 2017, 13:00
Kan iemand Rutte's inlegvelletje nog vinden?
In de Nederlandse media is er bijna geen aandacht voor de reactie van de boven-ons-gestelden in Brussel op het nieuws dat de Eerste Kamer alsnog voor het Associatieverdrag met Oekraïne gestemd heeft, maar gelukkig zijn buitenlandse media er wél mee bezig. Zo bericht de Express (een Britse krant) dat het hoofd van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, buitengewoon tevreden was met de stemming:

EU Commission chief Jean-Claude Juncker was quick to hail the result of the Senate vote, saying it showed once and for all that “Ukraine’s place is in Europe”.

Als Brusselse technocraten "Europa" zeggen bedoelen ze "de Europese Unie." Ondanks al Rutte's beloftes dat Oekraïne nooit lid zou worden van de EU, hij schreef er zelfs een inlegvelletje voor, geeft Juncker nu dus gewoon toe dat dit op termijn wél gaat gebeuren. Hij en de andere Europese boven-ons-gestelden willen per sé dat Oekraïne bij de EU wordt gehaald -- en de stemming van de Eerste Kamer geeft hen in hun ogen die gelegenheid.
[caption id="attachment_168013" align="aligncenter" width="1024"]Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr) Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr)[/caption]
Hier is het hele citaat van Juncker:

"Today's vote in the Dutch senate sends an important signal from the Netherlands and the entire European Union to our Ukrainian friends: Ukraine's place is in Europe."

We zijn besodemieterd. In bananenrepubliek Nederland kan dit allemaal. De ene dag houden we een referendum, de andere dag vertelt onze premier ons dat hij de uitslag toch maar negeert maar dat hij onze zorgen serieus neemt, maar aan het einde van de rit doen ze allemaal lekker wat ze zelf willen.
Welkom in Nederland, ook wel bekend als Zimbabwe aan de Noordzee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten