Juncker: “Stem van Eerste Kamer voor Associatieverdrag bewijst dat Oekraïne in Europa hoort”

Kan iemand Rutte’s inlegvelletje nog vinden?

In de Nederlandse media is er bijna geen aandacht voor de reactie van de boven-ons-gestelden in Brussel op het nieuws dat de Eerste Kamer alsnog voor het Associatieverdrag met Oekraïne gestemd heeft, maar gelukkig zijn buitenlandse media er wél mee bezig. Zo bericht de Express (een Britse krant) dat het hoofd van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, buitengewoon tevreden was met de stemming:

EU Commission chief Jean-Claude Juncker was quick to hail the result of the Senate vote, saying it showed once and for all that “Ukraine’s place is in Europe”. 

Als Brusselse technocraten “Europa” zeggen bedoelen ze “de Europese Unie.” Ondanks al Rutte’s beloftes dat Oekraïne nooit lid zou worden van de EU, hij schreef er zelfs een inlegvelletje voor, geeft Juncker nu dus gewoon toe dat dit op termijn wél gaat gebeuren. Hij en de andere Europese boven-ons-gestelden willen per sé dat Oekraïne bij de EU wordt gehaald — en de stemming van de Eerste Kamer geeft hen in hun ogen die gelegenheid.

Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr)
Mark Rutte en Jean-Claude Juncker zijn al jaren politieke bondgenoten. EU2016 NL (bron: Flickr)

Hier is het hele citaat van Juncker:

“Today’s vote in the Dutch senate sends an important signal from the Netherlands and the entire European Union to our Ukrainian friends: Ukraine’s place is in Europe.”

We zijn besodemieterd. In bananenrepubliek Nederland kan dit allemaal. De ene dag houden we een referendum, de andere dag vertelt onze premier ons dat hij de uitslag toch maar negeert maar dat hij onze zorgen serieus neemt, maar aan het einde van de rit doen ze allemaal lekker wat ze zelf willen.

Welkom in Nederland, ook wel bekend als Zimbabwe aan de Noordzee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. corfo

  Korsakov Juncker slaat weer eens dronkenmanstaal uit !
  Die man moet eens proberen normaal te doen, maar dat kan natuurlijk pas als hij weer nuchter is en dat kan nog enige tijd duren. Wat heeft deze zelfbenoemde zuiper met de Eerste Kamer te maken ? De Eerste Kamer is geen Nederland ! Al eerder gezegd : in de EU bepalen de “leiders” hoe de rest zich heeft te gedragen en dat is : opzitten en pootjes geven. Één ander is uiterst duidelijk in beeld gebracht op de foto boven het artikel. Een bezopen Juncker die een grijnzende Rutte “een poot uittrekt”. En de NL-pias laat zich dát, en nog veel meer, welgevallen.
  Weg met die totaal verrotte en ondemocratische EU !!!

 2. Nederlandse_Patriot

  Ik vind Juncker een onuitstaanbare kerel. Onze volksvertegenwoordigers schijten op ons.

 3. joost2

  In het Europees parlement zitten 750 parlementariërs , o.a. ook die profiteur komediant en demagoog Juncker, die nooit zijn gekozen.
  Aan ongecontroleerde onkosten vergoeding bonnetjes kosten zij de gemeenschap bijna 40 miljoen euro. En geen hond die daarover tekeer gaat.
  Verdere faciliteiten voor deze in weelde levende profiteurs zal ik maar niet vermelden.
  Maar de EU is een “rupsje nooit genoeg” voor de hardwerkende belasting betaler in Europa.
  Duitsland is thans een gevaar in Europa inzake die EU,door ( weer) de baas over ons te willen zijn. Mijn familie heeft daar slechte ervaringen mee trouwens.

  Ze zijn er neergezet door hun partijen.
  Het zijn dus mensen die voor ons beslissen terwijl we verder niks van hen weten, laat staan dat wij hen hebben gekozen.

  Rutte heeft van Juncker geleerd hoe je je eigen mening en opvatting aan anderen kunt opdringen.
  Juncker en Rutte lachen zich rot, om onze laffe 1e en 2e kamer, die de hun opgedrongen meningen en opvattingen over Oekraïne als slaafjes uitvoerden.

  Er zitten momenteel teveel ja-knikkers als politicus in onze volksvertegenwoordiging, die gaat zo ver dat onze eigen identiteit, cultuur, pensioenpot etc. verloren zal gaan.
  Door de massa-immigratie is er een zorgwekkende stijging van de bijstand aanvragen b.v. Hoe lang kunnen wij dit nog opbrengen en zal dit ten koste gaan van de bewoners van dit land ?
  Arm Nederland.

  Nu moet een man van 75 jaar, met alle respect voor hem, een regering in mekaar gaat zitten zetten.
  Het geeft de futloosheid, ego’s en eigen belang eerst weer van de huidige politici.

 4. Guus Geluk

  Een bananenrepubliek impliceert dat een regering ongrondwettelijk handelt; corruptie. Het senaat heeft echter geheel conform de Nederlandse wetgeving gëopereerd. Datzelfde geldt voor de minister-president, hij heeft het recht de uitslag van een referendum naast zich neer te leggen.

  Of het verstandig is, dat is vers twee. Maar een bananenrepubliek is Nederland absoluut niet.

  1. DutchDropveter

   Je snapt er echt werkelijk geen drol van he…

   Hij heeft dan dus zijn politieke collega’s in de tweedekamer expres verkeerd ingelicht mocht Oekraïne opeens wel toetreden. Daarmee maak je in mijn ogen van dit land in een klap een bananenrepubliek, waar niet daar de stem van het volk wordt geluisterd.

   Kleine tip voor onze SGP-er; Probeer eens niet naar je eigen mening te kijken maar naar wat er daadwerkelijk gebeurd en als het zo door gaat gaat gebeuren. Ik weet het het vergt een goede visie maar probeer het eens ipv te denken hij doet nu niks verkeerd maar loopt letterlijk op het randje dus ik kijk lekker weg mentaliteit.

   1. Seneca

    @dutchdropveter
    guusje is geen sgp. hoogstens gezien zijn reacties op dit forum.

    1. DutchDropveter

     Heeft hij zelf aangeven dus dat neem ik dan maar even aan als feit. Maar goed toen was hij ook actief onder de naam Guustafff

     1. corfo

      joost2/DutchDropveter.
      Volkomen juist, Nederland is, mede door toedoen van onze nationale pias Rutte, verworden tot een bananenrepubliek. Een bananenrepubliek is een land waar de gekozen “volksvertegenwoordigers” beloften breken, kiezers voorliegen en bedriegen en verder doen wat henzelf goed uitkomt, zonder daarbij rekening te houden met de bevolking, en dát nu is in hoge mate a.d. hand in dit bananenrepubliekje. Men kan door gebruik van min of meer “moeilijke” woorden trachten e.e.a. te verhullen, maar het is het grootste deel van de bevolking intussen wel duidelijk geworden en voor wie het nóg niet duidelijk moge zijn : slaap maar lekker verder !!

   2. Guus Geluk

    Oekraïne is niet toegetreden tot de Europese Unie, DutchDropveter. Juncker heeft ook niet aangegeven dat Oekraïne lid wordt van de Europese Unie.

    1. DutchDropveter

     Ik denk dat je de afgelopen maand onder een steen gelegen hebt? In de wandelgangen van Brussel wordt al grept over een toetredingstoets!

     Waarom? “Oekraïne zou zo zijn best hebben gedaan om de coruptie terug te dringen dat we toetreding moeten over wegen”

     Guus gozer wees eens niet zo van het goede vertrouwen… want dit gaat je kop nog een keer kosten.

     1. Guus Geluk

      Je meent dat Nederland een bananenrepubliek is, aangezien de premier de Kamer foutief zou hebben geïnformeerd, over een eventueel lidmaatschap van Oekraïne. Oekraïne is geen lid van de Europese Unie, dus de premier heeft de Kamer niet verkeerd ingelicht. Je hebt veel wandelgangen in Brussel, maar het gaat om de definitieve beslissing van de top.

     2. Sniper666

      @ DD

      GG gelooft nog dat het systeem waaronder we zuchten eerlijk is… Arme Guus.

     3. DutchDropveter

      @guus We worden sinds 2005 openlijk belogen de feiten verdraaid de media bespeeld en jij wil zeggen dat er niks aan de hand is. Ooit Guus gaat die beerput open en dan zul jij denken wat voel ik me in mijn achterste genomen.

      Probleem is dat jij van veel te goed vertrouwen bent en niks en qua politiek niks kritisch durft te benaderen mits je dit kunt weerleggen met je mening.

      Tevens kijk even naar het komen en gaan van ministers bij de VVD dat komt niet omdat ze allemaal even um “eerlijk” zijn geweest of wel? Waar rook is is vuur heb ik jou hier vaak horen roepen.

      “Oekraïne is geen lid van de Europese Unie, dus de premier heeft de Kamer niet verkeerd ingelicht.” Dat is wat jij gelezen hebt (en je dus niet voldoende in gelezen hebt)

      Mark Rutte heeft gezegd dit verdrag leid niet tot toetreding van de EU. Nog voordat de eerste kamer zijn goedkeuring uitsprak hoorde je mensen in Brussel al praten over toetreding. Dan is Rutte dus aan het liegen geweest dan wel niet de persoon die de bijlage (welke na het referendum is toegevoegd) heeft geaccepteerd zeg maar Juncker en Co.

      Daarmee is òf de VVD een onbetrouwbare partner (en de partijen die het ondersteunen) òf het instituut in Brussel dat de mening van Nederland niet serieus neemt en wij ons toch echt moeten afvragen als dit al een probleem op levert of de EU wel de geschikte partner is.

      Maw. Er is al bewijs dat er gelogen is er moet alleen nog gewezen worden, met deze kennis had de VOLKS-vertegenwoordiger VVD nooit moeten tekenen. Zonder harde toezegging geen krabbel.

      Maar nee rutte met zijn rubbere ruggegraat en gedraai en gekronkel.
      natuurlijk hoef jij het er niet mee eens te zijn maar de feiten komen hoe dan ook boven tafel en jij zult er versteld van staan als je nu nog zo wereld vreemd bent.

     4. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Juist omdat Nederland geen bananenrepubliek is, was men in staat de corrupte Opstelten, Teeven, Van de Steur, Van Miltenburg, Verheyen, naar huis te sturen. In een bananenrepubliek zou een corrupt bewindspersoon zonder meer kunnen blijven zitten.

      Juncker zegt hier niet nadrukkelijk dat Oekraïne inderdaad lid wordt van de Europese Unie. Voor zover ik heb gelezen, heeft Brussel er geen toespelingen op gemaakt. Junckers tweet kan evengoed anders worden geïnterpreteerd.
      Er is niet zeker of Oekraïne een EU-lidmaatschap staat te wachten en daarom is nu conclusies trekken voorbarig.

      Het is waar dat het inlegvelletje weinig waard is. Maar zoals ik al aangaf: het parlement hoeft zich niet te houden aan het referendum.

    2. DutchDropveter

     “Juist omdat Nederland geen bananenrepubliek is, was men in staat de corrupte Opstelten, Teeven, Van de Steur, Van Miltenburg, Verheyen, naar huis te sturen. In een bananenrepubliek zou een corrupt bewindspersoon zonder meer kunnen blijven zitten.”

     Het feit dat continu de oppositie dit aan de kaak moest stellen en dat ze van de een en de zelfde partij af komen en dat zelfde PvdA een paar keer in de bres sprong om een rollende kop te redden zegt in mijn ogen echt voldoende.

     “Er is niet zeker of Oekraïne een EU-lidmaatschap staat te wachten en daarom is nu conclusies trekken voorbarig.” Daarom moet er een wet komen die oud politici verantwoordelijk kan stellen voor eerder gemaakte keuzes waaronder deze of bijv. die van Jette kleijnsma over onze pensioens berg.

     “Het is waar dat het inlegvelletje weinig waard is. Maar zoals ik al aangaf: het parlement hoeft zich niet te houden aan het referendum.” De kamer is dan onder valse voorwenselen akkoord gegaan door het lieg en bedrieg circus van de VVD. Als de EU de toetreding op korttermijn doorzet dan mogen er best wat mensen vervolgd worden aangezien de kamer heeft moeten stemmen op basis van wat de minister predisident zegt, waarbij velen het idee krijgen dat hij een hele andere agenda hanteert dan zijn verkiezingsagenda.

     Uiteraard het was en is raadgevend, Maar de kamer heeft opnieuw moeten stemmen, en dit werd onder druk gedaan zonder dat onze Mark openheid over de zaak gaf. Idem geld voor het MH17 debacel dit is op een gegeven moment opzettelijk frusteren van het pakken van de daders en daar moet zoals ik al eerder zij een giga straf op staan, je hebt maar een belang en dat is dat van je volk, geen Junker geen poetin geen prochecko geen andere nitwit die ons komt vertellen hoe we het moeten doen als no. 5e concurrerende economie van de wereld.

     1. Guus Geluk

      Ja, de PvdA heeft de VVD-ministers wel erg proberen te sparen. Ik vind ook dat een coalitiepartner de ander niet de hand boven het hoofd mag houden. Daar zijn ze op 15 maart met 28 zetels voor afgestraft.

      De Kamer heeft niet onder druk gestemd. De eerste stemronde in de Tweede Kamer werd gehouden vóór de verkiezingen en toen stemden CDA, CU en SGP tégen. De stemming in de senaat vond plaats ná de verkiezingen en toen stemden het CDA, CU en SGP voor. Tja…

     2. swetsnek

      PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF wat een vermoeiend mannetje die GUUS ik geef het op kan iemand hem altublieft uit zijn lijden verlossen ???

     3. Hendriekus

      Heb je die kunstlul al kunnen lospeuteren zwetskont?

    3. Stanly2000

     Aangezien Oekraïne altijd al in Europa ligt, waar slaat de opmerking van Juncker dan op? Juist op de EU!!!

  2. swetsnek

   Man hou toch op een grotere bananenrepubliek bestaat er niet hier wordt totaal niet meer geluisterd naar de Nederlanders .Ik vraag mij werkelijk af wel school jij genoten hebt .Zal wel B.O.L.O zijn geweest denk ik .Jou pappie en mammie hebben het er aardig in gekregen .Is het niet met de paplepel dan zal het er wel in geslagen zijn .
   Maar linksom of rechtsom lekker tikken doe jij niet

 5. nick

  Het is Rutte allemaal naar het hoofd gestegen. Hij meent dat hij de bevolking kan negeren en schofferen. ( De man kent geen enkele verantwoordelijkheidsgevoel naar land en volk, geen gezin en nakomelingen om zich te moeten verantwoorden, het zou bij wet geregeld moeten zijn dat een landsleider verplicht een gezin/kinderen moet hebben! Het gerdag van Rutte is hiervoor het ultieme bewijs )

  Gezien het stemgedrag van een hele grote groep lijkt het schofferen ook te kunnen, deze mensen zijn te dom om de consequenties van hun stem te overzien maar steeds meer mensen zijn verbijsterd over het schadelijke, arrogante ego gedrag van Rutte.

  Ik heb een kleine hoop dat de formatie niet gaat lukken, hetgeen meer dan logisch zou zijn. Iedere nu afgedwongen coalitie is gedoemd te falen. Zeker in de ogen van de kiezers, want niemand had een dergelijke regering op het oog toen ze gingen stemmen.

  Daarom nieuwe verkiezingen zodat de mensen nog een keer echt kunnen nadenken over de gevolgen van hun stem. Dat lijkt me de meest logische en gewenste oplossing voor ons nederlandse probleem. Daarmee kunnen we ook aangeven wat we met de EU willen. Kan me niet voorstellen dat de meerderheid zich wil overleveren aan alcoholist Juncker en zijn misdadige companen. Ik ben dagelijks verbijsterd, de EU ontwikkelingen met die franse puppet macron gaan helemaal fout. Fout voor alle inwoners van de noordelijke landen. Spijt komt te laat, eerder nadenken loont maar of dat nog kan is de vraag.

 6. Sniper666

  THE HORROR ! THE HORROR !

 7. Marija

  Dronken dwaas

  1. corfo

   Marija.
   Volkomen juist !! De man is doorlopend beneveld, blijkt óók uit z’n onzinnig gewauwel.
   In een isolatiecel opsluiten en voorzien van een dwangbuis ! Hij wordt steeds gevaarlijker.

 8. Seneca

  Juncke heeft gelijk. Oekraïne hoort bij Europa althans bij de nationale socialisten die vandaag de dag, de ‘regeringsburelen’ bevolken.

 9. George Knight

  Het is de vraag of de interpretatie van Michael van der Galien klopt dat Juncker wil dat Oekraïne lid van de EU wordt. In 2014 schortte Juncker de uitbreiding van de EU voor vijf jaar op. Er is te veel interne weerstand tegen verdere uitbreiding. De overeenstemming is dat de EU eerst moet verdiepen voordat het kan verbreden. Hoe het na november 2019 verder gaat is de vraag. Juncker gaat daar niet meer over omdat in 2019 zijn termijn afloopt. En hij ligt te veel onder vuur (‘LuxLeaks’) voor een tweede termijn.

  Juncker zegt heel iets anders. Hij vindt dat Oekraïne in Europa thuishoort. Logisch, want Oekraïne is het grootste, geheel in Europa gelegen land. Juncker verwijst met die uitspraak naar de Russisch-Oekraïense oorlog (2014 – …) die begon met de bezetting van de Krim door de Russische Federatie en de spanningen tussen de twee landen. Dat heeft te maken met de stabilisatie van Oekraïne dat aan de oostgrens van de EU ligt. Dus die stabilisatie is ook in het belang van de EU.

  Het Kremlin is vanuit oud Sovjet-denken nog steeds van mening dat Oekraïne onderdeel is van haar invloedssfeer en zich daar in te schikken heeft. De Oekraïense bevolking verzet zich daar in meerderheid tegen. De 44 miljoen Oekraïeners vinden dat ze hun eigen koers kunnen bepalen en Oekraïne een autonoom en soeverein land is dat geen afgeleide van de Russische Federatie of welk ander land dan ook is.

  Dat kiezen voor het eigen land, taal en territorium door de Oekraïeners vertaalt zich sinds 2014 in toenadering tot Europa en afstand nemen van de grip van het Kremlin op Kiev. Vooral de jongere generatie is de corruptie en de bureaucratie beu en richt zich op het Westen. Dat is deels een politiek wending, maar nog meer een culturele en mentale koerswending.

  De EU is in haar antwoord tweeslachtig in en gaat niet gretig in op de Oekraïense avances. Juist omdat er een stop op uitbreiding van de EU staat en beloftes voor de toekomst niet kunnen worden waargemaakt omdat het beleid daarvoor nog ontbreekt. En zoals gezegd, de bevolkingen van de EU-lidstaten zitten niet op uitbreiding te wachten met landen waarvan ze niet goed weten wat die brengen.

  De woorden van Juncker betekenen in werkelijkheid het omgekeerde van wat Van der Galien denkt dat ze betekenen. Het is geen omhelzen van Oekraïne en het zo snel mogelijk binnen de EU trekken, het is juist het op afstand houden van dit land. Vandaar ook de associatie-overeenkomst van de EU met Oekraïne die niet als tussenstop naar lidmaatschap, maar als voorlopig eindpunt van de relatie van de EU met Oekraïne moet worden gezien.

  Juncker maakt het met mooie woorden groot en belangrijk, zonder volgens zijn mandaat of beleidsafspraken ook maar iets te kunnen leveren aan Oekraïne. Maar hij moet iets zeggen. Ook om na de verkiezingszege van Macron, de positieve woorden over de EU van Merkel en het negativisme van het duo Trump-Putin dat de EU wil verzwakken het positieve momentum over de EU vast te houden.

  De woorden van Juncker zijn een publicitair doekje voor het bloeden. Het is een standaardreactie waar niet te veel achter gezocht moet worden.

 10. Hendriekus

  Het was natuurlijk ook een referendem waar de regering alle kanten mee op kon.

 11. corfo

  Die domme Korsakov Juncker toch, denkt dat een stem in de 1ste Kamer als bewijs kan dienen ! Hè, Sjaan-Kloot ga de “Staatsinrichting der Nederlandschen Staat” eens lezen, zodra je weer nuchter bent.

 12. Duckday

  Straks zijn deze mensen schuldig aan een wereld oorlog De hoofdpersoon RUTTE vvd met zijn inleg velletje kwijlt dat hij een baantje als ja knikker krijg in de EU

 13. Bes Tolen

  Wat de Oekraïne betreft is politiek correct ook fascistoïde.

  De Krim was een deelstaat met eigen regering en die situatie, die enig was, gaf recht aan deze regering om een eigen onafhankelijke koers te varen. Te vergelijken met de ontbinding van Joego Slavië maar in Joego Slavië was een stemming nodig voor het recht op afscheiding. [Daartoe werd de eerste man van Montenegro, Bulatovic zelfs verblijd met …. Wel tracht u zelf elders dat verhaal op te duiken]. De propagandisten met EU-koers (lees: die van de VS) willen ons anders doen geloven.
  Veel Oekraïners zitten als vluchteling over de grens met Rusland. Een geluk voor de EU dat die onze kant niet heen komen. Hoewel ik ze nog liever had zien komen dan de omvangrijke groepen, die nu al bij ons zijn binnen gehuppeld. Dat laatste dank zij de ons stelselmatig bedriegende en bedreigende regeringen. Dat alleen al is bijzonder krenkend. Maar op dat punt tellen wij niet. De vreemdelingen vanuit andere werelddelen wel natuurlijk. Dus: stort toch in elkaar Atlantische fascistoïden. Jullie zorgen er zelf voor dat wij jullie gaan haten. Wij weten heus wel wat tot Europa behoort maar jullie verdelen ons. Wij Europeanen.

 14. nassigny

  het is te vermoeiend om op te reageren, hetgeen ik nu toch doe

  1. swetsnek

   ik hou er ook mee op tis inderdaad te zwaar hahahaha bey bey dagelijkse standaard het ga je goed de balle

 15. Bes Tolen

  De Oekraïne heeft in alle opzichten een achterstand op Rusland. Dat komt niet door de Russen maar door de groepen, die in de Oekraïne zichzelf konden doen gelden en dat zeker onder het communisme. Jammer voor de bevolking waarvan er in de twintiger en dertiger jaren van de twintigste eeuw een groot deel voortijdig naar het hiernamaals werd geholpen. Berucht was Kroetstjef, berucht was daarvoor al Kaganovitsj.
  Juist de mensen in het noord westen en midden westen leden onder uitbuiting. Al heel lang de vele pachtboeren, die veel te hoge bedragen moesten betalen. Tussenpersonen streken zo veel geld op. Absente landadel, die zat in Warschau, besteedden er geen aandacht aan. Laat men daar in het noord en midden westen nu het meest voor het huidige regime zijn. Blijkbaar worden die oude verbindingen nog altijd
  gevoeld. Cultureel.
  Vanouds Nederlandse boeren woonden in het oosten. De van oorsprong Nederlanders (die zich Hollanders noemden) bezaten grote boerderijen van een type als ook in Noord Groningen het geval was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.