Kamer woedend op Rutte: veel te laconieke houding tijdens terreurdebat

Zelfs zijn collega’s hebben het ondertussen helemaal gehad met lachebek Rutte.

Tijdens het terreurdebat dinsdagavond wekte premier Rutte de woede van de oppositie door zijn overduidelijke laconieke houding. Tot hilariteit van hemzelf liet hij tijdens een interruptie zijn telefoon glippen en verdween hij lachend onder het spreekgestoelte. Zo serieus neemt MarkieMark onze veiligheid dus.

Niet alleen glunderde Rutte regelmatig van plezier, hij weigerde ook stelselmatig vragen te beantwoorden van Kamerleden die zich wél zorgen maken over onze veiligheid. SP’er Ronald van Raak sprak Rutte aan op de banden van Nederland met Saoedi-Arabië — een land dat hij ervan beschuldigt het islamistisch extremisme wereldwijd te verspreiden, ook in Nederland — en Rutte deed het allemaal af met een glimlach, een ophalen van zijn schouders, en een opmerking over dat Lodewijk Asscher die vraag wel zou beantwoorden.

Van Raak keek het even aan en ging toen helemaal los. Hij sprak Rutte erop aan dat hij bezig was met zijn telefoontje, vragen niet beantwoordde, en over het algemeen een houding had van ‘het zal me aan mijn reet roesten.’

Daarna werd hij daar ook nog eens op aangesproken door Geert Wilders die terecht zei dat Rutte continu grappen maakte met collega’s en totaal geen aandacht had voor het debat. Dat, stelde de PVV-leider, is volkomen onacceptabel.

Rutte’s reactie? Hij hinnikte maar weer eens wat, haalde zijn schouders op, en ging lekker verder met grappen en grollen. Zo rolt uw premier (niet die van mij!, ik heb ‘m al lang naar huis gestuurd met een motie van wantrouwen) nou eenmaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Kogelbert

  Woede is natuurlijk weer een groot woord. Irritatie was er mogelijk wel.

  1. Sniper666

   Kop dicht. Jij hebt cordon sanitrol straf.

 2. thaithai

  Een stuk vullis vuilnisman kan deze zak ook mee?

 3. Peter Selie

  De Kamer met name de oppositie is altijd al een bron van laconisme geweest en zal het ook zo blijven, deze 150 lieden lopen altijd spitsroeden en kijken wel uit op de grote fracties het vuur aan de schenen te leggen. Het is sinds 1848 de mores om niet al te veel deining te maken en het gezellig met en onder elkaar te hebben, keiharde oppositie zou het volk kenbaar maken wat voor een regering ze eigenlijk gekozen hebben, ach slaap maar door, de regering waakt over uw veiligheid.

 4. Sniper666

  Zo’n MP is toch een regelrechte schande voor dit land!

  1. dutchbrabant

   Troll Alert!

   1. Fiji

    Waarom een trol?

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ronald van Raak is een van de betere parlementariërs. Het is niet mijn partij maar fair is fair (hetzelfde geldt overigens voor iemand als Pieter Omzigt van de eurofiele Wegkijkers van het CDA).

  Zowel Ronald als ome Geert hebben natuurlijk het gelijk volledig aan hun kant staan.

  Rutte.
  De giechel en grinnik premier.
  Ik denk dat de slachtoffers, de verminkten, de getraumatiseerden, de verkrachtte meisjes en de nabestaanden minder te schaterlachen hebben.

 6. Ni28

  Het gedrag in de kamer is weerzinwekkend. Als de oppositie spreekt lijkt het een kinderklas waarvan de leraar zich als Piet voorgesteld heeft. En met Piet kunt je alle kanten op, vooral niet serieus nemen en dus niet luisteren. En de leraar Piet is wat Rutte in de Tweede Kamer is. Ook de vis begin bij de kop te rotten. Onze premier clown neemt mensen niet serieus en de bezorgdheid over terrorisme al helemaal niet. Mensen, doe normaal, zegt iemand die niet normaal is. Het is een schande dat hij nog als premier geduld wordt.

 7. Ni28

  ZWIJG DE TROL DOOD!

 8. Ruud562

  Rutte maar lachen en na de zoveelste islamaanslag weer met een schijnheilige smoel vooraan staan om de slachtoffers te herdenken! Tja, helaas, helaas hebben velen onder ons op hem en zijn verwante politieke partijen gestemd. Partijen die wars zijn van enige realiteitszin; tegen beter weten in grenzen bewust open houden, islamieten zich hier ongebreideld laten vestigen en een rechtsspraak c.q. -wetgeving in stand houden van lik-me-vestje. Ach, gezien de laatste verkiezingen kan je alleen maar stellen dat een dom volk, krijgt wat het verdient!

 9. Marija

  Ik heb het hier ook al vaker gezegd, ik vind het gedrag stuitend van niet alleen Rutte, ik zie het wel meer.
  Er is iemand aan het woord en er wordt totaal niet naar geluisterd, allerlei andere zaken zijn belangrijker, smoezen met anderen, telefoonspelletjes, spelen met dossiers, giebelen, waar vooral Rutte de grijns haast niet meer los laat.
  Het tekent een gebrek aan respect en: niemand is belangrijk alleen ik.
  Het zal best wel moeilijk zijn om bij al die lulverhalen belangstelling te veinzen, maar sóms is het echt wél nodig.

  1. corfo

   @ Marija.
   Vergist u zich niet !!
   Door de “parlementariërs” wordt keihard gewerkt; dat zeggen zijzelf tenminste, niemand buiten de Kamer die daar iets van merkt.
   Een grote kleuterklas is het. Maar volgens enkelen zitten er “héél bekwame bestuurders”
   in den Haag.

   1. Marija

    Hiddema (FVD, de eerlijke advocaat), zei in een interview dat hij in heel zijn leven nog nooit zo’n makkelijk luizenbaantje had als nu, alleen zei hij het met zijn onnavolgbare humor.

 10. Peter Selie

  Ook weer zoiets, het zomer reces tijdens formatie dat is een buitencategorie van onbeschoftheid jegens de kiezer mijn inziens, maar goed de schoffering van het expres niet naleven van de verkiezingsuitslag die heeft men al achter de kiezen zitten.

 11. corfo

  Deze inhoudloze nitwits, Rutte dus, wordt op dit forum door een enkele randdebiel een “bekwaam bestuurder” genoemd !!

  1. Sniper666

   @ corfo

   Die hopelijk door iedereen een cordon sanitrol aan de broek hebben. Namen; Kogelbert, Guus Geluk, Beukman en Mees.

 12. Ni28

  Premier Trol

 13. henk vintage

  Hij lacht, heeft schik, want in de verte gloort dat mooie EU baantje en wat er met ons achterblijvende Nederlanders gebeurt en al is gebeurd laat hem volkomen koud.

 14. Ecoshaarlem

  Rutte je hebt alleen nog intresse voor een hoog baantje bij de EEG, je gedraagt je als een verwend kind, een minister president onwaardig.
  Er is een spreek woord – wie het laatst lacht heeft gewonnen – is beslist niet op jouw van toepassing, je maakt je zelf belachelijk met je gemaakte grijns, en de rekening wordt jou eens gepresenteerd en dat duurt zo lang niet meer, men is je meer dan zat!

  1. EllyD19

   Is iedereen hem meer dan zat ? Dat geloof ik niet want hij is weer herkozen dus zullen we de komende vier jaar het weer met dit heerschap moeten doen.
   Ik hoop dat hij de worst nooit zal krijgen die mama Merkel hem voorhoudt.

 15. Lex

  Tijd dat Rutte eens gaat oprutten.

  Tijd dat we een echte premier krijgen die de problemen en ongenoegen in de maatschapij wel serieus neemt.

  De hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen.

 16. mening66

  Wat een schandalige vertoning, was rutte dronken?
  Was hij blij met zijn toekomstige stoeltje in de EU en kon het hele NL volk hem niets meer schelen?
  Zo ongeïnteresseerd, zo dóm giechelen, is zelfs voor hem misselijkmakend.
  Wat een engerd en hoe konden zovelen nog op die kleuter stemmen.
  Hij verwijt Wilders van onverantwoordelijk zijn, en hoe noemen wij dit?!
  Nog nooit zo,n onverschilligheid gezien bij een MP.
  Maar hij was wél serieus toen hij de slachtoffers van de islam schoffeelde door te zeggen dat moslims dubbel slachtoffers waren van hun eigen terroristen!
  Dus niet de kinderen en vrouwen en mannen die de dood in zijn gejaagd door die serie moordenaars, nee, de moslims zijn weer zielig.
  Walging ging door het hele land door deze mislukkeling met deze uitspraak.

  1. van Urk

   Als defensie er geen miljarden bij krijgt dan kunnen wij dit nieuwe kabinet aan betrouwbaarheid ook gaan wegstrepen. De taak van de overheid is in eerste instantie veiligheid bieden aan het volk. Dat was in de middeleeuwen al zo en dat hoort nu ook zo te zijn.

 17. Marija

  Mochten er nieuwe verkiezingen komen, JA GRAAG, dan zal Rutte toch als MP weer aantreden (hoe dan ook), want zoals hij zelf zegt: *HIJ MOET HET KARWEI NOG AFMAKEN*.
  Welk karwei? Dat wat hij zijn eu-misleiders heeft beloofd:
  Nederland hoe dan ook in de afgrond.
  In ruil daarvoor mag hij straks misschien Tusk opvolgen? zit er dik in.
  Voor de rest zal het hem aan zijn kont roesten wat hier gebeurt, hij zit dan zijn ballen te warmen aan het pluche in Brussel.
  Mama thuis en mama Merkel zullen trots zijn op hem.
  Knulletje Mark deed zijn *ding*.

  1. Sniper666

   @ Marija

   Was dat niet de leus van Lubbers? Ff nazien, ja hoor…

   Laat Lubbers zijn karwei afmaken was de slagzin van het CDA, met Ruud Lubbers als lijsttrekker, in de verkiezingen van 1986. Met een resultaat van 54 zetels, waarvan 9 nieuw, was de campagne bijzonder succesvol voor de regeringspartij. De spreuk werd later ook veel geparodieerd.

   1. Marija

    dus ook gejat door Rutkop

  2. Mart

   Welke ballen?

 18. Gallus

  Het is heerlijk toeven als bestuurder bij de VVD.
  Geen zure mensen.
  Gunnen elkaar allemaal wat.
  Allemaal fijne realties met menens met geld met ongeveer dezelfde hobby’s die uiteraard enigszins geldafhankelijk zijn.
  Als het maar goed gaat met de economie..
  En als het daar goed mee gaat dan gaat het ook goed met de belangenvereniging van redelijk rijken.
  Offers zijn voor de werkpaarden, in de zorg, voor de klas, bij de politie, de brandweer enz.
  Op een voorwaarde; dat het onopvallend gebeurt! Stap voor stap zijn de mensen arm en ze weten het pas als het te laat is. De superrijken mogen zich vol trots doodervelen en neerkijken op door hen als jaloers bestempelde nooddruftigen.
  Rutte is een onvolwassen jongen die emotioneel gedragen wordt door zijn medeprofiteurs want zij gunnen zichzelf en hem heel wat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.