Knettergekke Europarlementariër: 'Stuur hele Syrische dorpen tegelijk hierheen, dan integreren ze beter!'

Geen categoriejun 22 2017, 18:00
Vindt u dat er te veel vluchtelingen in Europa zijn? De Europese Groenen hebben nieuws: het zijn er juist nog veel te weinig!
Europa heeft nog veel te weinig vluchtelingen opgenomen. Dat geldt voor West-Europese landen als Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar al helemaal voor de Oost-Europese landen die maar niet lijken te willen begrijpen dat die mensen juist een hele verrijking zouden vormen voor de samenleving daar. Immers: meer onveiligheid, bijstandskosten en spanning tussen bevolkingsgroepen, wie zit daar nou niet op te wachten?
Ska Keller, het hoofd van de Groenen - waartoe ook GroenLinks behoort - in het Europees parlement vindt in ieder geval dat we migratie richting Oost-Europa nog eens sterk moeten bevorderen. Op dit moment nemen sommige landen - behalve die met 'extreemrechtse dictators' als Orbán - namelijk wel zoals afgesproken vluchtelingen op, maar vertrekken die mensen gek genoeg alweer snel richting plekken als Duitsland en Nederland. Dat vindt mevrouw Keller heel gek: hoe zou dat nou toch kunnen dat de gemiddelde Syriër liever in Berlijn dan in Vilnius gaat zitten wonen?
Gelukkig heeft ze het antwoord al liggen voor ons: het heeft vanzelfsprekend helemaal niets te maken met kleine financiële voordeeltjes als uitkeringen en gratis woningen, maar alles met een gevoel van eenzaamheid: er zijn simpelweg niet genoeg Syriërs in Oost-Europa om die hersenchirurgen en hoogleraren zich daar thuis te laten voelen!
Hoe lossen we dat nou weer op? Zorgen we ervoor dat ze dan maar in Syrië blijven - geen gebrek aan Syriërs daar! - of dat ze echt in het land moeten blijven waar ze in eerste instantie naartoe gestuurd worden? Nee, niets van dat alles: we moeten er gewoon nog veel meer heen sturen. En met "meer" bedoelt deze groene dame veel meer: als het aan haar ligt, moeten er hele dorpen tegelijk naar dezelfde opvangplekken gestuurd worden. Van de term "ghettovorming" heeft ze zeker nog nooit gehoord. Dit zou ertoe moeten leiden dat men zich daar sneller thuisvoelt en - je gelooft het niet - beter integreert. Ja, want als je in je nieuwe woonplaats nooit een autochtoon tegenkomt, integreer je daar vast stukken sneller. Zelfislamisering ging nog nooit zo gemakkelijk in Europa!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten