Prachtig nieuws: Derk 'Spoorloos' Bolt wordt snel vrijgelaten, aldus terreurgroep ELN

Geen categoriejun 22 2017, 17:00
Het lijkt gelukkig toch goed af te gaan lopen met Spoorloos-presentator Derk Bolt.
Al jarenlang is hij een bekende op onze TV-schermen: Derk Bolt, de man die al sinds mensenheugenis op kosten van de belastingbetaler afreist naar de andere kant van de wereld. Ondanks het gesubsidieerde karakter van zijn programma doet hij echter wel uitstekend werk door mensen te herenigen die dachten elkaar nooit meer te kunnen zien, omdat ze simpelweg spoorloos waren.
De schrik zat er dan ook goed in toen Bolt deze week zelf met zijn cameraman van de radar verdween. Er werd terecht meteen het ergste gevreesd: de twee waren op zoek in een gebied waar terreurgroep ELN de touwtjes stevig in handen heeft en wel vaker ontvoeringen uitvoert. Deze groep is na de FARC de grootste terreurbende van Colombia, maar in tegenstelling tot die lui hebben zij niet de kans gegerepen om een belachelijk softe deal met de Colombiaanse regering.
Ondanks dat Bolt het gebied goed kent, was het dus niet bepaald slim om daar zonder bewaking te gaan rondreizen. Juist nu de FARC de wapens aan de wilgen hangt probeert de Marxistische ELN te laten zien dat zij wel keihard doorgaan met terreur beoefenen. Ontvoeringen zijn daarbij nog wel de lichtere methode die men daar hanteert: de presentator mag van geluk spreken dat hij nog leeft. Kennelijk vonden echter zelfs deze genadeloze koppensnellers dat ze hem niet langer moesten vasthouden: waarschijnlijk vonden ze zijn werk toch wel nobel genoeg om hem te laten gaan. Hij wordt in ieder geval snel bevrijd, aldus de groep zelf:
Oftewel: de twee zijn in goede gezondheid en de ELN zal het laten weten wanneer ze vrijgelaten zullen worden. Dat is natuurlijk prachtig nieuws: niemand verdient het om in handen van zulke zogenaamde 'vrijheidsstrijders' te zijn.Nu maar hopen dat Bolt en zijn team in het vervolg iets voorzichtiger zullen zijn, en vooral dat hij weer snel terug in Nederland zal aankomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten