Knettergekke Europarlementariër: 'Stuur hele Syrische dorpen tegelijk hierheen, dan integreren ze beter!'

Knettergekke Europarlementariër: 'Stuur hele Syrische dorpen tegelijk hierheen, dan integreren ze beter!'

Vindt u dat er te veel vluchtelingen in Europa zijn? De Europese Groenen hebben nieuws: het zijn er juist nog veel te weinig!

Europa heeft nog veel te weinig vluchtelingen opgenomen. Dat geldt voor West-Europese landen als Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar al helemaal voor de Oost-Europese landen die maar niet lijken te willen begrijpen dat die mensen juist een hele verrijking zouden vormen voor de samenleving daar. Immers: meer onveiligheid, bijstandskosten en spanning tussen bevolkingsgroepen, wie zit daar nou niet op te wachten?

Ska Keller, het hoofd van de Groenen - waartoe ook GroenLinks behoort - in het Europees parlement vindt in ieder geval dat we migratie richting Oost-Europa nog eens sterk moeten bevorderen. Op dit moment nemen sommige landen - behalve die met 'extreemrechtse dictators' als Orbán - namelijk wel zoals afgesproken vluchtelingen op, maar vertrekken die mensen gek genoeg alweer snel richting plekken als Duitsland en Nederland. Dat vindt mevrouw Keller heel gek: hoe zou dat nou toch kunnen dat de gemiddelde Syriër liever in Berlijn dan in Vilnius gaat zitten wonen?

Gelukkig heeft ze het antwoord al liggen voor ons: het heeft vanzelfsprekend helemaal niets te maken met kleine financiële voordeeltjes als uitkeringen en gratis woningen, maar alles met een gevoel van eenzaamheid: er zijn simpelweg niet genoeg Syriërs in Oost-Europa om die hersenchirurgen en hoogleraren zich daar thuis te laten voelen!

Hoe lossen we dat nou weer op? Zorgen we ervoor dat ze dan maar in Syrië blijven - geen gebrek aan Syriërs daar! - of dat ze echt in het land moeten blijven waar ze in eerste instantie naartoe gestuurd worden? Nee, niets van dat alles: we moeten er gewoon nog veel meer heen sturen. En met "meer" bedoelt deze groene dame veel meer: als het aan haar ligt, moeten er hele dorpen tegelijk naar dezelfde opvangplekken gestuurd worden. Van de term "ghettovorming" heeft ze zeker nog nooit gehoord. Dit zou ertoe moeten leiden dat men zich daar sneller thuisvoelt en - je gelooft het niet - beter integreert. Ja, want als je in je nieuwe woonplaats nooit een autochtoon tegenkomt, integreer je daar vast stukken sneller. Zelfislamisering ging nog nooit zo gemakkelijk in Europa!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties