Manchester City wint strijd om Virgil van Dijk die de duurste Nederlandse speler OOIT wordt

Dit enorm hoge bedrag maakt ManCity over aan Southampton om hem in te lijven.

Goed nieuws voor Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger van Southampton gaat een fantastische carrierestap maken: zijn club heeft namelijk een deal gesloten met Manchester City, wat één van de rijkste en grootste clubs van Engeland (en dus ter wereld) is. Het bedrag dat gemoeid is met deze transfer is werkelijk duizelingwekkend:

Volgens de Mirror rondt Manchester City een dezer dagen de transfer van de (momenteel geblesseerde) Oranje-international af. De club van de Spaanse coach  zou 60 miljoen pond (68 miljoen euro) overmaken aan Southampton.

Daarmee wordt Van Dijk in één klap veruit de duurste Nederlandse speler ooit. Tot deze transfer had Marc Overmars die eer. De vleugelspeler ging in 2000 voor 40 miljoen euro van Arsenal naar Barcelona. Van Dijk is dus 28 miljoen euro duurder. Ter vergelijking: Manchester United betaalde ‘maar’ 30,5 miljoen voor Ruud van Nistelrooij in 2001. Van Dijk is in zijn eentje dus net zoveel waard als Overmars en Van Nistelrooij samen in hun hoogtijdagen.

De hoogte van dat bedrag wordt nog opvallender als je bedenkt dat Van Dijk niet per sé een basiskracht is in het Nederlandse elftal. Hoewel onze bondscoaches dus niet zo van hem onder de indruk zijn, zijn trainers in Engeland dat wel. ManCity was namelijk niet de enige club die hem wilde inlijven. Datzelfde gold voor Chelsea, Manchester United en Liverpool.

Geweldig nieuws natuurlijk voor Van Dijk én voor het hele Nederlandse voetbal. Net als het Europese succes van Ajax dit jaar zorgen dit soort transfers ervoor dat het Nederlandse voetbal meer aanzien krijgt. En daar zullen uiteindelijk álle Nederlandse clubs van profiteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. pejoar

  hij gaat niet naar City maar naar Liverpool!

 2. HaZ

  Update : Chelsea en Liverpool zaten elkaar ook dwars in de strijd om Virgil van Dijk. The Reds leken te zijn afgehaakt na een statement waarin ze hun excuses aanboden voor hun handelwijze, maar zijn volgens The Daily Express terug in de race. Southampton houdt echter voet bij stuk. Alleen als een club voldoet aan de vraagprijs, die inmiddels nog verder is gestegen naar tachtig miljoen euro (!), mag de 25-jarige Oranje-international deze zomer vertrekken.

 3. sjun

  Vooralsnog gaat Van Dijk nergens heen en houdt men hem aan het door hemzelf bij zijn volle verstand getekende contract.

 4. Nog1

  Tja…een krant als de Mirror als bron serieus nemen…

  Volgende keer beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.