Sylvana weet het beter: mensen die Zwarte Piet willen behouden vinden mensenrechten "niet zo belangrijk"

Geen categoriejun 04 2017, 21:00
Want het is natuurlijk een recht om een kinderfeest te verstoren als die manier van vieren jou niet bevalt. Toch?
Artikel 1 -- de gefaalde hobbyclub van Sylvana Simons -- heeft een quasi-interview met de partijleider online gezet. Ik zou zeggen: lezen. Uit Sylvana's antwoorden blijkt namelijk maar weer dat we echt héél dankbaar moeten zijn dat deze dame niet in de Tweede Kamer is gekomen.
Het antwoord dat er het meest uitspringt (en dat wil wat zeggen)? Nou, wat vind je hiervan?

Sylvana, nog even over mensenrechten en gelijkwaardigheid. Ik vind dat ook heel belangrijk. Maar ik wil wel dat zwarte piet zwart blijft.
Dan vind je mensenrechten en gelijkwaardigheid niet zo belangrijk als je denkt. Misschien moet je nog eens nadenken over wat gelijkwaardigheid volgens jou betekent.

De arrogantie, de geveinsde morele superioriteit en bovenal de achterlijkheid druipen er van af. Hoe kan ze het uit haar bekmond krijgen? Er worden in het Midden-Oosten christenen, niet-radicale moslims, en yazidi's verkracht en vermoord door ISIS. In Venezuela worden demonstranten in elkaar gemept en vervolgens gevangengezet door de marxistische heersers van dat land. In Syrië gebruikt de doorgedraaide Bashar al-Assad chemische wapens tegen zijn eigen volk. In Saoedi-Arabië worden critici van het koningshuis en het Wahhabisme veroordeeld tot weet-ik-hoeveel zweepslagen. In Noord-Korea worden hele gezinnen afgevoerd naar concentratiekampen als het regime vermoedt dat één gezinslid het wellicht niet altijd helemaal eens is met Kim Jong Un.
Maar Sylvana denkt dat Zwarte Piet over mensenrechten gaat? Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk triest was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten