Manchester City wint strijd om Virgil van Dijk die de duurste Nederlandse speler OOIT wordt

Manchester City wint strijd om Virgil van Dijk die de duurste Nederlandse speler OOIT wordt

Dit enorm hoge bedrag maakt ManCity over aan Southampton om hem in te lijven.

Goed nieuws voor Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger van Southampton gaat een fantastische carrierestap maken: zijn club heeft namelijk een deal gesloten met Manchester City, wat één van de rijkste en grootste clubs van Engeland (en dus ter wereld) is. Het bedrag dat gemoeid is met deze transfer is werkelijk duizelingwekkend:

Volgens de Mirror rondt Manchester City een dezer dagen de transfer van de (momenteel geblesseerde) Oranje-international af. De club van de Spaanse coach zou 60 miljoen pond (68 miljoen euro) overmaken aan Southampton.

Daarmee wordt Van Dijk in één klap veruit de duurste Nederlandse speler ooit. Tot deze transfer had Marc Overmars die eer. De vleugelspeler ging in 2000 voor 40 miljoen euro van Arsenal naar Barcelona. Van Dijk is dus 28 miljoen euro duurder. Ter vergelijking: Manchester United betaalde 'maar' 30,5 miljoen voor Ruud van Nistelrooij in 2001. Van Dijk is in zijn eentje dus net zoveel waard als Overmars en Van Nistelrooij samen in hun hoogtijdagen.

De hoogte van dat bedrag wordt nog opvallender als je bedenkt dat Van Dijk niet per sé een basiskracht is in het Nederlandse elftal. Hoewel onze bondscoaches dus niet zo van hem onder de indruk zijn, zijn trainers in Engeland dat wel. ManCity was namelijk niet de enige club die hem wilde inlijven. Datzelfde gold voor Chelsea, Manchester United en Liverpool.

Geweldig nieuws natuurlijk voor Van Dijk én voor het hele Nederlandse voetbal. Net als het Europese succes van Ajax dit jaar zorgen dit soort transfers ervoor dat het Nederlandse voetbal meer aanzien krijgt. En daar zullen uiteindelijk álle Nederlandse clubs van profiteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties