Twee mensen gaven Londen jihadist aan bij autoriteiten wegens radicalisme, maar die deden NIETS

Geen categoriejun 05 2017, 8:00
Alweer was bekend dat iemand geradicaliseerd was. Alweer deden de autoriteiten niets. En alweer pleegde deze persoon vervolgens een aanslag.
Eén van de terroristen die onlangs toesloegen op London Bridge probeerde kinderen te rekruteren voor ISIS. Ook namen twee mensen onafhankelijk van elkaar contact op met de autoriteiten omdat ze zich zorgen maakten over zijn extremistische denkbeelden.
De jihadist in kwestie werd geboren in Pakistan, groeide op in het Verenigd Koninkrijk. Volgens familie was hij één van de monsters die zaterdagnacht een bloedbad aanrichtten in Londen.
Britse media berichten nu dat de jihadist, die ergens in de 20 was, tweemaal aangegeven werd bij de autoriteiten vanwege zijn radicalisering. Eén man -- een vriend -- gaf hem aan nadat hij ontdekt had dat de man regelmatig naar de preken luisterde van een radicale Amerikaanse imam. Daarnaast stapte een huisvrouw uit oost-Londen vorig jaar zomer naar de politie omdat hij schoolkinderen voor ISIS probeerde te rekruteren. Een tiener die naar dezelfde sportschool ging als de moordenaar in Barkin, oost-London, zegt dat hij persoonlijk benaderd werd door de man om voor ISIS te vechten.
https://twitter.com/dbyman/status/871497075330093057
Het is voor de zoveelste keer in korte tijd dat een aanslag gepleegd wordt door een gek die al meerdere malen was aangegeven bij de autoriteiten. Hetzelfde gold bijvoorbeeld voor Salman Abedi, de 22-jarige jihadist die vorige maand een bloedbad aanrichtte bij een concert van Ariana Grande in Manchester.
https://twitter.com/charliewinter/status/871500461827923968
Britse inlichtingendiensten en de politie hebben het dus wéér laten liggen. Nou is het nogal moeilijk om 23.000 extremisten in de gaten te houden, maar je zou denken dat ze er in ieder geval iets mee doen als iemand beschuldigd wordt van het rekruteren voor ISIS. Dat is nogal een serieuze beschuldiging namelijk.
Blijkbaar niet. In het Verenigd Koninkrijk vinden de autoriteiten dat soort dingen volkomen normaal en roepen ze pas dat het "heel erg" is als zo'n gek de daad bij het woord voegt en onschuldige burgers afslacht. Pas dan wordt er gezegd dat men "te tolerant is ten opzichte van het islamistisch extremisme." Dat kun je wel zeggen ja! ISIS-rekruteerders krijgen alle ruimte om te opereren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten