Mediakartel-meneer Ferry Mingelen eist coalitie met PvdA: “‘Liever niet’ is geen reden!”

Onze vrienden van de NPO zien het helemaal zitten: er moet in hun ogen alsnog een coalitie komen met de PvdA.

De PvdA is bij de afgelopen verkiezingen nagenoeg weggevaagd, maar dat weerhoudt onze vrienden van de NPO er niet van om stiekem te hopen dat die partij uiteindelijk tóch weer meedoet met een nieuwe coalitie. Nou ja, stiekem, sommige NPO’ers doen dat heel openlijk:

Jeroen Dijsselbloem zal dit zeker weten maar wat graag willen. Die man houdt zich maar met één ding bezig: de vergaring van macht. Maar Lodewijk Asscher en co lijken voorlopig te begrijpen dat deelname van de PvdA aan deze coalitie, zonder GroenLinks en de SP, het definitieven einde zal zijn van hun partij. In maart vielen ze terug van 38 zetels naar 9. Als ze meedoen aan ‘het motorblok’ mogen ze blij zijn als ze bij de volgende verkiezingen 5 zetels overhouden. En dat terwijl ze daar juist dromen van een comeback zoals we die in het Verenigd Koninkrijk gezien hebben van Labour, geleid door ultra-socialist Jeremy Corbyn.

Voor de PvdA zou het suïcidaal zijn om toch weer in een coalitie te stappen. En dan gaan we er ook nog vanuit dat het congres van die partij het regeerakkoord niet al meteen zal afschieten als het tot een vergelijk komt.

Het ergste van dit alles is natuurlijk dat Mingelen bovenstaande niet eens begrijpt. Hij is zo pro-PvdA dat hij werkelijk gelooft dat regeringsdeelname die partij niet zal schaden. Zo out of touch zijn onze vrienden van de NPO met de rest van de samenleving. Voor Mingelen en co. was de verkiezingsuitslag een ongelukje. Iets dat een keer gebeurt, maar waar je je vooral geen zorgen over moet maken.

Nou nee. De uitslag was er met reden: de kiezer heeft gewoon geen fiducie meer in de PvdA. De enige manier voor die partij om zich nog iets te herstellen is door de komende jaren oppositie te voeren. Meedoen aan een nieuwe regering zou niet alleen ondemocratisch zijn (een partij die 29 zetels verliest heeft niets te zoeken in een kabinet), maar ook nog eens suïcidaal.

… En dat zou bijna reden voor mij zijn om er dan toch maar stiekem op te hopen. Een effectievere manier om de PvdA voor eens en altijd uit te schakelen is er immers niet.

Maar goed, ik zeg dus bijna. Want een nieuwe coalitie met de PvdA zou natuurlijk zoveel schade aanrichten de komende jaren dat het bankroet van die club uiteindelijk alsnog te laat komt. We hebben er niets aan dat de PvdA verdwijnt op het moment dat Nederland in de afgrond stort.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Standaardbinnen

  De PvdA is nooit weggelopen voor verantwoordelijkheid, zelfs als het de partij electoraal grote schade bezorgde.

  Mingelen heeft gelijk, de formatie is vastgelopen en de PvdA is nodig om de zaak weer vlot te trekken. Het zal de regeerbaarheid van dit land ten goede komen.

  Ik hoop dat dit pleidooi de komende dagen veelvuldig zal worden afgegeven en de PvdA over de streep zal kunnen worden getrokken.

  1. IJscoman

   Standaard behoort tot de harde PvdA-kern, tot de gestaalde kaders en daarmee ook tot de laatste der Mohikanen. Vandaar dat hij een totaal verkeerd uitgepakte gok die de partij opblies, maskeert als “De PvdA is nooit weggelopen voor verantwoordelijkheid”. Proest!

   Standaard voelt zich duidelijk aangetrokken tot het niveau van de Spekmannen, Samsoms en de Van Dams. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.

   1. Standaardbinnen

    Ik stemde de laatste verkiezingen niet op de PvdA. Uw stropoppen zijn belachelijk.

    1. Sniper666

     @ Standaardtrol

     Zeg eens eerlijk, waar stemde u op de laatste verkiezingen. Vertel, vertel, we willen het weten!

     1. Standaardbinnen

      Ik koester het geheim van het stemhokje.

     2. IJscoman

      Standaardbinnen stemt in het diepste geheim stiekem PVV.

     3. Standaardbinnen

      Wie zal het zeggen, IJscoman?

 2. Ni28

  Mingelen is een enge, vieze mannetje die zijn ziel graag verkoopt aan degene die regeert. Dat is voor hem nog altijd links die nog altijd als een octopus overals met zijn slurven zit. Na de moord op Fortuyn was hij zowat zijn vriend maar voor de moord beslist niet. Een van de vele jaknikkers die hun journalistieke baan te danken hebben aan het meebuigen met de macht. En er is weinig rechts in Nederland dus daar valt ook weinig te halen. Mingelen, het scheelt een paar letters maar.

  1. Seneca

   Neen dat is niet waar. Ferry kan er echt niets aan doen. Hij is het schoolvoorbeeld van linkse hersenverweking.

 3. Ni28

  Simon, vergeet de kiezer even niet.

  1. Guus Geluk

   Die kiest geen regering en ook geen premier, Ni28. We kunnen die dus gerust vergeten.

   1. Ni28

    u bent dus Simon?

    1. Guus Geluk

     Het misverstand dat het Nederlandse volk een regering kiest (je schoffeert kiezers als de tweede partij niet mee mag doen), is hier nu al zo dikwijls rondgebazuind, dat je er moe van wordt.

    2. Sniper666

     @ Ni28

     Simon is een veelkoppig monster.

     1. Ni28

      Het zou mij verbazen als ie nog zijn echte naam nog weet.

 4. Guus Geluk

  Het gaat erom welke strategie de PvdA-bazen kiezen om de resten van hun partij van de straatstenen te schrapen. Vier jaar in de oppositiebankjes of toch maar in een kabinet? Het is in elk geval duidelijk dat de ogen enigszins schuins op de PvdA gericht zijn.

  Vast staat: de PvdA kan competente bewindslieden leveren. De minister van Financiën werd nota bene uitgeroepen tot politicus van het jaar.

  Maar dat kan de CU ook.

 5. Sniper666

  Ferry komt uit de kast als PvdAllah meneer, weten we dat ook weer. Ik zie het liefst dat deze weerzinwekkende club helemaal ten onder gaat. Laat ze het maar proberen dan als appendix van het “motorblok”.

  1. Guus Geluk

   De PvdA is als een motorblok dat explodeerde, van welke de onderdelen neerdwarrelden op de volksverlakkers van D66/GroenLinks en de onbetekenende clubjes PvdD, DENK, 50PLUS. GL, DENK, PvdD en 50PLUS zorgen voor de verregaande versnippering, waardoor een coalitie vormen haast onmogelijk is.

   De PvdA dus terug naar 38 zetels.

   1. IJscoman

    Guus Geluk suggereert nieuwe verkiezingen?

    1. Guus Geluk

     Nee, dat heeft geen zin. De versnippering met al de nieuwe partijtjes blijft. Ik wil terug naar een politiek landschap waar een tweepartijencoalitie moeiteloos kan worden gevormd.

     1. swetsnek

      guus klets dan ook geen onzin want dat doe je nu wel

   2. Standaardbinnen

    De PvdA heeft Nederland een enorme dienst bewezen door het bekwaam door de economische crisis te loodsen en en passant de economie te hervormen. De resultaten zijn indrukwekkend. https://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/persberichten-2017/dnb359927.jsp

    Het is triest dat de ondankbare kiezer zo lichtzinnig met zijn bestuurders omgaat maar dat is kennelijk onderdeel van het spel.

    1. Guus Geluk

     Zo verging het de VVD ook.

    2. Vabis

     Ha haha, er komt een vieze walgelijke PVDA walm uit de bek van Wim….en dan durft die trol nog te beweren geen PVDA te hebben gestemd.

   3. Skippybal1

    Ik hoop het van harte, minder flut-partijen en 1 duidelijke partij waar ik me tegen af kan zetten.

    De VVD is tegenwoordig zelfs sociaal geworden.

 6. Marija

  Wij willen met PVV in zee

  1. Skippybal1

   En ik vind dat prima, bent u ook bereid om het evt. falen van de formatie met de PVV nu niet eens bij de andere partijen te leggen?

   Ik bedoel, de PVV, of liever gezegd Wilders heeft nogal wat krasse uitspraken gedaan die hij toch in zal moeten slikken.

   Doet hij dat niet, dan komt er geen kabinet met de PVV.

   Kortom, het zal aan de PVV zijn om de hand te reiken.

 7. joost2

  Ferry Mingelen, U weet wel de man die ons jarenlang op de Nederlandse televisie, de ( foutieve) indruk gaf dat hij een onpartijdige, onkreukbare eerlijk voorlichtende neutrale “journalist” was.

  Dat was hij natuurlijk niet, Mingelen is een socialist, dus alles met een dubbele bodem en heeft ons jaren in de maling genomen met zijn linkse voorkeuren.

  Zijn mening telt dan daarom ook niet meer en is van nul en generlei waarde.

 8. Beukman

  Mingelen kan rekenen. Het is in dit stadium logisch om bij de PvdA aan te kloppen.
  Het is echter wel zo verstandig om eerst voor de vorm Geert nog even op te roepen, want de PVV is de olifant in de kamer, hoe je het ook wendt of keert.

  1. Standaardbinnen

   Ja, als de PvdA de druk nog wat laat oplopen krijgen ze alle troeven in handen.

   Het is overigens verbijsterend dat velen hier de PVV in de regering willen en er kennelijk geen bezwaar tegen hebben dat CDA, VVD en D66 op dit punt een heldere verkiezingsbelofte met voeten treedt. Vervolgens begint hier iedereen te loeien over verkiezingsbedrog.

   Rare jongens, die DDS-reaguurders.

   1. Beukman

    Het is bovendien verbijsterend dat velen niet doorhebben dat Geert er de laatste maanden alles aan heeft gedaan om niet te worden uitgenodigd. De man spreekt met gespleten tong.

   2. swetsnek

    Welnee snuifsnor de pvda wil hetzelfde als G.L alles wat buitenland is binnenhalen dus dat wordt ook niks en gelukkig maar .
    Ze zouden ook wel gek zijn om er nu weer in te stappen

   3. swetsnek

    Wimpie Hutten flikker hier nou eens op lambal

 9. nick

  Schieten we er iets mee op, met de PvdA? Dacht het niet, de PvdA kan zelfdestructie plegen, moeten ze zelf weten maar er veranderd niets!

  Persoonlijk prima, deze vreselijke landverraders partij mag geheel ophouden te bestaan, ze moeten uit het ambtenaren apparaat en uit de bestuursclubjes, ze hebben hun tentakels nog heel vast in de samenleveing zitten. Dus zorg dat ze verder zullen decimeneren, goed voor ons land en volk.

  Daarna al die andere linkse verzamelingen uitroken, ze zijn gevaarlijk met hun onrealistsiche idealen en waanzinnige plannen. Een beetje links is goed voor de balans maar zodra ze doorslaan en dat doen ze altijd, maken ze alles kapot!

 10. swetsnek

  Mingelen maak er maar mengelen van hahahaha wat een zeiksnor waar bemoeid die lul zich mee

 11. nienke

  Ferry mingelen, dacht altijd al dat het een PVDA. mannetje was, rot toch op met die PVDA. we zijn eindelijk van ze verlost in de regering.
  Als zij erbij worden gehaald vind ik het werkelijk diep en diep triest, de PVV. is de tweede grootste partij en heeft alle rechten om mee te regeren, nog veel meer dan die hele Pechtold ook.
  Willink moet eigenlijk gewoon de PVV. uitnodigen!!
  Zij weten het niet meer laat hij het dan oplossen en hen dwingen met de PVV. te praten.

 12. Skippybal1

  De PvdA doet niet mee, wellicht dat ze neutrale bestuurders kunnen leveren?

  Dijsselbloem doet het gewoon uitstekend als minister, hoe eng hij verder ook is. Vandaag weer bijna een miljard bijgeschreven.
  De man wordt is onmisbaar aan het worden,

  Laat hem op de centen letten, kunnen de belastingen met gemak omlaag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.