Mediakartel-meneer Ferry Mingelen eist coalitie met PvdA: "'Liever niet' is geen reden!"

Geen categoriejun 13 2017, 10:00
Onze vrienden van de NPO zien het helemaal zitten: er moet in hun ogen alsnog een coalitie komen met de PvdA.
De PvdA is bij de afgelopen verkiezingen nagenoeg weggevaagd, maar dat weerhoudt onze vrienden van de NPO er niet van om stiekem te hopen dat die partij uiteindelijk tóch weer meedoet met een nieuwe coalitie. Nou ja, stiekem, sommige NPO'ers doen dat heel openlijk:
https://twitter.com/FerryMingelen/status/874334947527536640
Jeroen Dijsselbloem zal dit zeker weten maar wat graag willen. Die man houdt zich maar met één ding bezig: de vergaring van macht. Maar Lodewijk Asscher en co lijken voorlopig te begrijpen dat deelname van de PvdA aan deze coalitie, zonder GroenLinks en de SP, het definitieven einde zal zijn van hun partij. In maart vielen ze terug van 38 zetels naar 9. Als ze meedoen aan 'het motorblok' mogen ze blij zijn als ze bij de volgende verkiezingen 5 zetels overhouden. En dat terwijl ze daar juist dromen van een comeback zoals we die in het Verenigd Koninkrijk gezien hebben van Labour, geleid door ultra-socialist Jeremy Corbyn.
Voor de PvdA zou het suïcidaal zijn om toch weer in een coalitie te stappen. En dan gaan we er ook nog vanuit dat het congres van die partij het regeerakkoord niet al meteen zal afschieten als het tot een vergelijk komt.
Het ergste van dit alles is natuurlijk dat Mingelen bovenstaande niet eens begrijpt. Hij is zo pro-PvdA dat hij werkelijk gelooft dat regeringsdeelname die partij niet zal schaden. Zo out of touch zijn onze vrienden van de NPO met de rest van de samenleving. Voor Mingelen en co. was de verkiezingsuitslag een ongelukje. Iets dat een keer gebeurt, maar waar je je vooral geen zorgen over moet maken.
Nou nee. De uitslag was er met reden: de kiezer heeft gewoon geen fiducie meer in de PvdA. De enige manier voor die partij om zich nog iets te herstellen is door de komende jaren oppositie te voeren. Meedoen aan een nieuwe regering zou niet alleen ondemocratisch zijn (een partij die 29 zetels verliest heeft niets te zoeken in een kabinet), maar ook nog eens suïcidaal.
... En dat zou bijna reden voor mij zijn om er dan toch maar stiekem op te hopen. Een effectievere manier om de PvdA voor eens en altijd uit te schakelen is er immers niet.
Maar goed, ik zeg dus bijna. Want een nieuwe coalitie met de PvdA zou natuurlijk zoveel schade aanrichten de komende jaren dat het bankroet van die club uiteindelijk alsnog te laat komt. We hebben er niets aan dat de PvdA verdwijnt op het moment dat Nederland in de afgrond stort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten