Nog meer vluchtelingen in 2016: stijging blijft doorzetten

De UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft in een rapport gesteld dat vorige jaar het aantal vluchtelingen wéér is gestegen. De aantallen blijven elk jaar maar stijgen en het waren er eind 2016 meer dan 65,5 miljoen mensen. Dat zijn er tien miljoen meer dan het jaar ervoor. De stijging lijkt ook niet te gaan afnemen met al het geweld en ellende in de wereld.

De ‘koploper’ in de lijst is Syrië met meer dan twaalf miljoen vluchtelingen, dat is eenderde van de bevolking. De situatie in Syrië heeft dramatische vormen aangenomen en het land lijkt, als het weer rustig wordt, er ook niet makkelijk bovenop te komen als zoveel mensen uit het land gevlucht zijn. Daarnaast schijnen er ongeveer tien miljoen vluchtelingen weer teruggekeerd te zijn naar hun eigen land, stad, of dorp. In dit aantal zijn ook de mensen ingedeeld die langdurig onderdak hebben gekregen in een ander land.

De blijvende stijging is zorgwekkend. Veel landen in de top komen uit het Midden-Oosten of Afrika. Dit heeft niet alleen blijvende en verschrikkelijke gevolgen voor de mensen zelf, maar ook voor Europa. Het continent is een ‘populaire’ bestemming voor veel vluchtelingen en migranten uit de naburige regio’s. Het grote verzet tegen zo veel migranten dat de afgelopen jaren ontstond in Europa heeft de legitimiteit van het immigratiebeleid hevig onder druk gezet.

Economisch en cultureel gezien kunnen de naties in Europa het ook niet aan. Hoe meer mensen je opneemt, hoe groter de aanzuigende werking komt. Moraalpolitiek zorgt er dan voor dat uiteindelijk iedereen uit goede bedoelingen opgenomen wordt. Dit is de reinste automutilatiepolitiek waar we niets aan hebben. Opvang in de regio, of misschien zelfs opvang op een speciaal ‘migranteneiland’ zoals een Minister in Oostenrijk al opperde. Dat is volgens Australisch model.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Sniper666

  Een wereldwijd verbod op de islam zou erg helpen.

  1. Kodi

   Laten we dan beginnen in Nederland. Eigen stoepje eerst schoon vegen!

   1. corfo

    Sniper666/Kodi.
    Uw woorden zullen u niet in dank worden afgenomen door de op deze site huizende Gutmenschen, die inmiddels hun “Welcome Refugee”-bordjes uit de mottenballen hebben gehaald om daarmede de parasieten binnen te “jubelen”.
    Uw reacties zijn volkomen juist.

 2. Ritter

  De (illegale) massa immigratie vanuit de islamitische landen is een van de grootste gevaren voor Noord/West Europa.

  Omdat door de demografische veranderingen die deze illegale massa immigratie met zich meebrengt Noord/West Europa als vanzelf zal islamiseren.

  De meeste moslims integreren niet maar nemen hun islam en bijbehorend gedrag mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Dus er zullen steeds meer wijken ontstaat waar de autochtone bevolking in die wijken is “vervangen” door de migranten. En later zelfs complete steden.

 3. Guus Geluk

  Zolang de regio niet kan worden gestabiliseerd, zal IS blijven gedijen en inwoners blijven vluchten. Er moet vrede komen, een alternatief is er niet.

  1. Kodi

   En zolang wij die invasiërs niet weren worden wij zelf net zo’n achterlijk gebied. Eerste prioriteit dient te zijn hen te weren willen wij buitenlandse conflicten niet hierheen geïmporteerd zien.

   1. Guus Geluk

    Het zijn geen “invasiërs”, het zijn vluchtelingen. Dat staat ook in het artikel. De eerste prioriteit is een onmiddelijk staakt-het-vuren tussen de partijen en vredesbesprekingen. De stroom vluchtelingen en IS-propaganda stopt niet totdat we dat hebben bereikt.

    1. Sniper666

     @ GG

     Nederland is meer dan vol met 17 miljoen mensen op een postzegel stukkie land. Verder deel ik de mening dat ISIS compleet moet worden uitgeroeid. De Russen zijn er druk mee. Pas dan kan het vrede zijn in Syrië. We moeten dan aanvaarden dat Assad voorlopig aan het langste eind trekt.

     1. Guus Geluk

      Rusland en de internationale coalitie bombarderen Islamitische Staat, maar veroorzaken veel bijkomende schade. Het land is tot de grond toe afgebroken en wordt thans nog platgebombardeerd. In die omstandigheden gedijt IS.

      IS is de kop van een slang. Hak de kop eraf en in het Westen beweegt de slang niet meer.

    2. Kodi

     Het zijn geen vluchtelingen. Dit is demografische Jihad.

     1. Peter Selie

      ++++

  2. Ritter

   Guus Geluk

   islamitisch terrorisme is wereldwijd en word geïnspireerd door de islam.

   Dus zolang er islam is zal er islamitische terrorisme zijn.

   Er zijn talloze islamitische terreur groepen actief waaronder ISIS.

   “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

   Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd. ”

   https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

   1. Guus Geluk

    Terrorisme wordt niet geïnspireerd door de islam, maar door de propaganda van terroristische bewegingen. Islamitische Staat geeft dagelijks tientallen filmpjes vrij met de oproep om geweld te gebruiken tegen de “Kruisvaarders” (lees: Westerlingen). De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst analyseerde de dreiging van geweld in haar verslag: Jihadisme en salafisme vormen een gevaar voor deze samenleving.

    Al-Qaida verspreidde de propaganda, maar beperkte zich steevast tot ellenlange preken door haatbaarden. Daardoor is het voor hen nooit mogelijk geweest veel terroristen te rekruteren. IS voert wel een geraffineerde propaganda-campagne en richtte daar zelfs hele agentschappen voor op.

    1. Nederlandse_Patriot

     De kruistochten en de inquisitie hadden zeker ook niks te maken met het christendom?

     1. Guus Geluk

      Ook de kruisvaarders lieten zich ongetwijfeld inspireren door hetgeen de paus propageerde.

     2. Ritter

      Guus Geluk

      Jihadisme en Salafisme zijn “producten” van de islam.

      Dus zolang er islam is zal er Jihadisme en Salafisme bestaan.

     3. Guus Geluk

      De AIVD schrijft:

      https://www.aivd.nl/publicaties/jaarverslagen/2017/04/04/jaarverslag-2016

      “De aanslagen in Brussel werden bijvoorbeeld direct vanuit Syrië aangestuurd, terwijl andere aanslagen voortkwamen uit Eigen initiatief van de dader, al dan niet gestimuleerd door ISIS-leden in Syrië of Irak, of geïnspireerd door het jihadistisch gedachtegoed en de propaganda van ISIS.”

      De terroristische misdrijven worden duidelijk vergoelijkt vanuit het IS-gedachtegoed. Het IS-gedachtegoed is iets anders dan “gewoon” salafisme, het is een leer die hele moordpartijen rechtvaardigt. Moslims worden daarbij niet gespaard. Onder de slachtoffers van IS zitten veel moslims, Ritter.

      Zolang terroristische bewegingen bestaan, blijft er terreur. Er moet dus een einde aan dát bestaan komen.

    2. Kodi

     En Jihadisme en Salafisme zijn..?

     Antwoord: Islamitisch.

     1. Guus Geluk

      Een product van IS.

    3. Nederlandse_Patriot

     Juist ja. De kruistochten hadden dus een duidelijk verband met het christendom. Net als het verband tussen islamitisch terreur en de islam. Als we blijven ontkennen dat de islam en islamitisch terreur iets met elkaar te maken hebben, zal het bloed blijven vloeien.

     1. Guus Geluk

      Het islamitisch terreur is een product van terroristische organisaties, die hun misdaden rechtvaardigen met de islam.

     2. swetsnek

      laat het los je wordt gebruikt indien je dat nog niet wist dat zijn de stasi praktijken guus beuk en standaard ….. patriot laat je niet verleiden

 4. Ni28

  De wiskundige en antropoloog Jan van de Beek van de VU Amsterdam had hierover in het Buitenhof goed gesproken. Als de immigratie op deze wijze doorgaat zal dat ten kosten van de leefbaarheid in Europa komen te staan. Net zoals in een literfles maar een liter past zo vind ik dat landen niet overbevolkt moeten worden. Van overbevolking krijg je altijd spanningen vergroot hier door culturele verschillen. Aangezien dat moslimmeerderheid niet integreert laat staan assimileert worden de spanningen tussen bevolkingsgroepen steeds groter. Geïmporteerde problemen zoals het haat tussen diverse islamitische groepen vergroten het probleem en leiden tot dezelfde problemen zoals in het Midden Oosten. Islam vormt voor de Westerse beschaving het grootste gevaar die er is. Daar kan Poetin niet eens aan tippen.

 5. Peter Selie

  Nog meer vluchtelingen in 2016: stijging blijft doorzetten, tja geheel in de lijn der verwachtingen, het Pan-Europa plan van Coudenhove-Kalergie komt nu goed op stoom. De spoeling gaat dunner worden ook voor collectivistische gutmenschen en de sociaal democratische randdebielen die deze asielparasieten, neukaapjes welkom heten.

  1. corfo

   Peter Selie.
   Potverdikkeme, Peter S. toch; goed gesproken man, al dat quasi intellectuele geroeptoeter van enkele reaguurders slaat helemaal nergens op en lost ook niks op.
   Het enige middel dat nog rest is “opstand der bevolking”, het begin is daar kennelijk mee gemaakt in Londen. Al het gezever, gelieg en gedraai van de z.g. “politici” brengt géén oplossing van de huidige problemen, dat is toch wel duidelijk ?!

   1. Peter Selie

    Bedankt beste, een duidelijk voorbeeld wat ik in mijn achterhoofd heb is de Libanese Burgeroorlog, men kan er gif op innemen dat in de nabije toekomst deze burgeroorlogen ook gaan spelen in good old Europe. En corfo laat de agent provocateurs maar gaan, ze kunnen niet over hun eigen gelijk heen stappen.

    1. Ni28

     Juist, dit soort burgeroorlog wordt hier geïmporteerd.

 6. Ni28

  Nog nooit is het rustig in het islamitische wereld geweest. De grote verdeeldheid tussen de diverse groeperingen is het geluk voor Europa. Nu worden wij platgelopen door het vrucht van die verdeeldheid maar anders zouden wij al platgewalst zijn door de moslimeenheid. Op welke wijze dan ook het islam wilt over de wereld regeren.

 7. Ni28

  Die Guus G blijft alles door elkaar ritselen zodat hij zijn gewenste antwoord krijgt.

 8. Nederlandse_Patriot

  @ Guus Geluk

  Nee kerel, Jihadisme en Salafisme zijn geen product van ISIS. Islamitisch extremisme bestaat al sinds de zevende eeuw. De Kharijieten verzonnen toen extreme ideeën, zoals Takfir. Takfir betekent dat jij en ik de dood verdienen, omdat wij ongelovig zijn.

  Naast het Kharidjisme staat ook letterlijk in de Koran beschreven dat er ”terreur gezaaid” moet worden tegen ongelovigen. Er staat letterlijk dat ongelovigen onthoofd moeten worden. En dat is geen grap, dat staat er letterlijk in.

  Dit is geen ISIS-propaganda, dit staat letterlijk in de Koran. Hierom is het dus ontzettend belangrijk dat we reformisten steunen.

  1. Guus Geluk

   De primaire bedreiging voor deze samenleving is (islamitisch) terrorisme. Zoals de veiligheidsdienst schrijft, wordt deze aangestuurd vanuit terroristische bewegingen. Propaganda van Al-Qaida en Islamitische Staat, Nederlandse-Patriot.

   1. Nederlandse_Patriot

    En letterlijk vanuit de Koran, Guus.

 9. Peter Selie

  Een van de mooiste dingen van Pim Fortuyn was zijn uitspraak ‘druk, druk, druk’. De socialistische goegemeente stonden nog steeds op hun achterste benen van de uitspraak van Hans Janmaat ‘Eigen Volk Eerst’ en ‘Vol=Vol’…

 10. Peter Selie

  Dit is een voorbeeld waarvan de politieke elite zich druk maakt, voor de rest is het rommelen in de marge en af en toe het electoraat aaien met nietszeggende woorden.

  Woedende CDA-EP’er Annie Schreijer-Pierik over haar bonnetjes: Ik ben valselijk beticht en onjuist geciteerd
  ‘Het betreft slechts kassabonnetjes voor koffie, koekjes en water’

 11. Peter Selie

  EXCLUSIEF: “Vluchtelingen” bekogelen Canadezen met brokken steen en bakstenen

  (Door: Faith Goldy – Vertaling: “Wachteres”)

  Meer dan duizend Syrische “vluchtelingen” werden in Hamilton, Ontario, verwelkomd. Een jaar nadat de nieuwkomers arriveerden, verschuiven de lokale verhoudingen echter. Twaalf maanden geleden verzamelden in een wijk in Hamilton buren fietsen en tuinmeubels voor de nieuw aangekomen “vluchtelingen”. Ze kochten zelfs aarde om de de Syriërs te helpen een groentetuin aan te leggen. Maar vandaag de dag zijn de relaties in de gemeenschap alles behalve vriendschappelijk:

  Klachten over waar de grens ligt, schendingen van privé-eigendom, Syrische kinderen zonder toezicht, die de Canadese kinderen intimideren en de volwassenen het gevoel geven dat zij zich zorgen moeten maken over voor hun veiligheid. Deze week vond er een incident plaats dat de aanwezigheid van de politie nodig maakte.

  Een getuige, Andrea, die zich wendde tot The Rebel, rende uit haar huis nadat zij buiten tumult had gehoord. Wat ze ontdekte, was een angstaanjagende confrontatie, waarbij een van de Syrische families uit een naburige straat betrokken was en harde brokken steen en bakstenen naar haar Canadese buren gooide, waarbij kinderen tussen twee vuren terecht kwamen.

  Ik spreek met getuigen, vermeende slachtoffers en de beschuldigde “vluchtelingen”, in een exclusief verslag ter plekke dat u absoluut moet zien om het te geloven.

  https://youtu.be/VwpOoAYhe6E
  [Video is Engels ondertiteld]

  Vertaald uit het Engels door:
  “Wachteres”

 12. Bes Tolen

  Ik schreef tot twee keer toe een reactie op Guus G.

  1. Sniper666

   @ Bes Tolen

   Laat me raden, reacties weg?

 13. Sniper666

  Een Midden-Oosten man legt uit hoe islam in elkaar zit. Alle trollen hier, KIJKEN !!

  https://www.youtube.com/watch?v=JsangbIz_mQ

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.