Migranten rammen hun weg naar Europa: auto rijdt in op agenten bij de grens

Geen categoriejun 18 2017, 9:00
Het is allemaal maar de vraag wat voor middelen er nog meer worden gebruikt om Europa binnen te komen. De gammele bootjes over de Middellandse Zee, verstoppen in een koffer, noem het maar op. Geweld van de zijde van de migranten wordt in elk geval niet meer geschuwd. Niet zo lang geleden bestormde een massa van migranten de Spaanse enclave Ceuta waarbij veel agenten gewond raakten en honderden Spaans grondgebied binnen drongen.
Gisteren ramden migranten zich met behulp van een auto door de grens heen. In de auto zaten vijf migranten verstopt die volgens de NOS een 'beter bestaan in Europa wilden opbouwen'. Bij de Spaanse grens in Marokko stond de auto in de rij om de grens over te gaan in Melilla. Deze grenspost is een van de twee landovergangen in het gebied om Europa te bereiken. Samen met de eerder genoemde Ceuta wordt deze plek belaagd door migranten die de grens over willen steken.
Dit keer met een auto die vol gas op de agenten in wilden rijden om op die manier de grens over te steken. De agenten konden de auto nog ontwijken, maar waren wel genoodzaakt om hun post te verlaten om niet aangereden te worden. Binnen de enclave werden de migranten opgepakt en aangehouden, maar het zal niet de eerste en laatste keer zijn dat dit gaat gebeuren.
De komende jaren zullen deze golven van migranten alleen maar toenemen en Europese lidstaten staan erbij en kijken ernaar. Hoe vaak moeten dit soort dingen nog gebeuren? We moeten in Europa zorgen dat migratie op deze manier niet loont. Terugsturen en de grens streng bewaken. Dat is het enige wat helpt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten