Peiling: Forum voor Democratie stijgt naar vijf zetels en PvdA is de favoriete coalitiepartner

Geen categoriejun 18 2017, 10:00
In een formatie dat al maanden bezig is, lijkt in de nieuwe peiling van Maurice de Hond het CDA en de SP het meest te verliezen. D66 en de VVD van het zogenaamde motorblok blijken in deze peiling de dans te ontspringen en geen schade te krijgen van het formatieproject van de heer Tjeenk Willink. Forum voor Democratie daarentegen lijkt nog een zetel te stijgen naar maar liefs vijf zetels. Dit lijkt van het CDA vandaan te komen.
Peilingen, peilingen, peilingen. Sommigen zeggen dat het een belangrijk middel is om de sfeer bij de bevolking te proeven en anderen vinden het maar onzin. Wat men er ook van vindt, het is in deze tijd erg belangrijk om te weten waar de mensen op zouden stemmen als er nu verkiezingen waren. Met de mislukte coalitieonderhandelingen, daar mogen we nu wel van spreken, wordt de kans dat er nieuwe verkiezingen komen steeds groter.
De houding van Emile Roemer, van de SP, wordt afgestraft door de kiezers en de rebelse houding van de nieuwkomers van Forum voor Democratie lijkt beloond te worden. Het gaat niet ten koste van de PVV, maar van de christendemocraten van het CDA. Rechts-conservatief Nederland heeft met Forum voor Democratie een nieuw imago gekregen. Het CDA, maar ook de VVD, moet gaan oppassen voor deze geduchte tegenstander op rechts.
Als de formatie toch nog voortgeduwd blijft worden, dan is volgens de peiling de PvdA het beste alternatief. Vooral D66'ers en VVD'ers zien de sociaal-democraten wel zitten. De PvdA kan, ondanks het verlies van bijna dertig zetels, dan toch nog aan de macht komen. Tenminste, als ze daar zin in hebben. Lodewijk Asscher heeft aangegeven niet te willen aansluiten bij de onderhandelingen, al lijkt het vers ingediende plan van deze partij over immigratie anders vermoeden.
Wie weet krijgen we toch weer een links kabinet. Wie daar op zit te wachten met een rechtse meerderheid in Nederland, dat mag Joost (Eerdmans) weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten